International

Tysklands ekstreme højredrejning

Tysklands oplever en voldsom højredrejning, og partier stemplet som ekstreme og fascistiske har flertal i delstater i det tidligere Østtyskland. De etablerede partier frygter for næste års parlamentsvalg. Med udgangspunkt i en af verdens mest spændende byer, Berlin, går vi helt tæt på udviklingen. Læs mere »

Israel-Palæstina, konfliktens kerne

I en intens uge kommer du tæt på den israelsk-palæstinensiske konflikt. Vi zoomer vi ind på krigen i Gaza og det komplicerede israelske samfund. Og dykker ned i splittelsen internt i både Israel og blandt palæstinenserne. Vi møder repræsentanter for begge parter og har udgangspunkt i Jerusalem. Læs mere »

Valgdrama i USA

USA's præsidentvalg 2024 sprænger skalaen i f.t. drama, personangreb og kampagneudgifter. Vi slår ned, netop som det går hedest for sig. På et roadtrip i Washington DC og Pennsylvania møder vi politikere, eksperter, bibel-prædikanter og det udkants-USA, der står for at disrupte verden d. 5. nov. Læs mere »

Klimakursus Island: Den grønne omstillings spydspids

Island er et eksempel for resten af verden i forhold til grøn omstilling. Hvordan er man nået så langt ? Det undersøger vi på dette kursus, hvor fokus er på dækningen, ikke af klimaforandringer i sig selv, men dækningen af de grønne løsninger, der kan bringe os i mål med Paris-aftalen. Læs mere »

Fra Kyiv til København – I krigens spor

Med Ruslands invasion af Ukraine har krig og flygtningestrømme igen sat dagsordenen i Europa. Hvordan har vi i Danmark taget imod de ukrainske flygtninge, hvad har de forladt, hvad er deres vilkår, og hvor ser de selv en fremtid henne? Tag med Thea Pedersen og Stine Bolther til den ukrainske grænse. Læs mere »

Skriv langt, få det gjort på Tenerife

Tag med til en stressfri skriveoase på Tenerife, hvor Tina Andersen hjælper dig med at skrue op for kreativiteten og guider dig trin for trin igennem processen med en lang journalistisk fortælling eller måske et bogprojekt. Få én til én sparring, fordyb dig og skriv, skriv, skriv. Læs mere »

Skriv langt, få det gjort i Grækenland

Tag med til en stressfri skriveoase i Grækenland, hvor Tina Andersen hjælper dig med at skrue op for kreativiteten og guider dig trin for trin igennem processen med en lang journalistisk fortælling eller måske et bogprojekt. Få én til én sparring, fordyb dig og skriv, skriv, skriv. Læs mere »

Færøerne 2024

Tag med på fotokursus til Færøerne: De vindblæste og ofte tågede øer i Nordatlanten - kendt for fuglefjelde, får, fisk, grindehvaler og ikke mindst venlige mennesker formet af nærheden til havet og den barske natur. Modsætningernes øer, hvor ungt og gammelt mødes. Læs mere »