Færøerne 2024

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Torshavn
Dage:
5 dage
Pris:
24.500 kr. + moms | PU-støtte: 6.500 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 81 evalueringer)
Efterår 2024
Fotokursus på Færøerne:

Vindblæste, stolte mennesker på tågede øer

Tag med på fotokursus til Færøerne: De vindblæste og ofte tågede øer i Nordatlanten – kendt for fuglefjelde, får, fisk, grindehvaler og ikke mindst venlige mennesker formet af nærheden til havet og den barske natur. Modsætningernes øer, hvor ungt og gammelt mødes i et kulturelt spændingsfelt mellem tro, tradition og konservatisme på den ene side og ungdom, udlængsel og internationalisme på den anden.

Vi skal fotografere rigtig meget, du vil ha’ kameraet i hånden næsten hele tiden!

© LARS BERTELSEN

Fascinerende mennesker og smuk og barsk natur – færingernes ydre og indre liv set af dig gennem linsen. Dit møde med verden er den egentlige mission, og kameraet er din notesblok. Fotografværkstedet er med på din rejse – vi vil hjælpe dig med at finde glæden og begejstringen ved fotografi. Postkort er pæne – men vi skal længere ind: På denne intense fem dages tur til Færøernes lokale byer, landskaber og ansigter vil vi tænde din indre dokumentar- og landskabsfotografiske ild, når du bevæger dig gennem Færøernes landskaber og kultur. Du skal på kurset arbejde med dit eget fotografiske projekt.

Du vil på kurset teame op med en lokal færing, hvis laden og gøren du skal skildre fotografisk. Vi skal bl.a. arbejde med fotografiske metode, de fire fotografiske grundstoffer, at gå tæt på som fotograf, at redigere, diskutere og vurdere en visuel fortælling.

Kurset gennemføres med differentieret undervisning for at tilgodese deltagernes forskellige kompetenceniveauer

Om Færøerne
Færøerne – eller Føroyar på færøsk – er en gruppe vulkanske øer i den nordlige del af Atlanterhavet mellem Storbritannien, Island og Norge. På 17 af de talt 18 øer bor lidt over 50 tusinde færinger, som ernærer sig hovedsagligt ved turisme og fiskeri. Fårene, som Færøerne er kendt for, har i dag kun lille betydning som erhverv, omend de stadigvæk har stor kulturel og social betydning. Fangst af flokke af grindehvaler, hvor selve slagtningen sker på godkendte strande ved fjorde eller vige på øerne, er en særlig færøsk specialitet, men slagtningen møder megen modstand fra hvalaktivister fra andre lande.
Den første kendte bosættelse på øerne skete omkring 625, da irske munke slog sig ned og levede som eneboere på øerne. Øernes egentlige befolkning stammer fra en blanding af keltiske og norske bosættere. De norske bosættere slog sig ned på øerne i tiden efter år 850, som kaldes landnamtiden.
Færingerne taler færøsk, et sprog der er nært beslægtet med islandsk. Foruden færøsk er dansk også officielt sprog, men det bruges ikke af færingerne som dagligt talesprog. Færøerne er en delvis selvstyrende del af Rigsfællesskabet. Færøerne ligger midt i Golf-strømmen, som sikrer øerne et mildt og ofte skyet og tåget klima.

Dag-til-dag-program (med forbehold for ændringer):

Mandag den 16. september
Dag: Ankomst. Fotosession ved Gásadalur med udsigt til øerne Tindholm og  Mykines. Velkomst og præsentation ved frokosten på Bøur Packhúsid. Indkvartering på hotel på enkeltværelse. Aftensmad på egen hånd
Aften: Intro til kurset. Debriefing: Vi ser hinandens billeder og taler om udfordringer, bespænd og hvordan vi hver især har søgt at løse dagens fotoopgave. Oplæg om portræt- og reportagefotografi til inspiration.

Tirsdag den 17. september
Dag: Morgenmad. Teknik-”Brush Up”. Fotosession ved Saksun, Tjørnuvik, Gjovk. Undervejs frokost på egen hånd.
Aften: Aftensmad på egen hånd. Debriefing. Vi ser hinandens billeder og taler om udfordringer, bespænd, og hvordan hver især har søgt at løse dagens fotoopgave.

Onsdag den 18. september
Dag: Hovedopgave, hvor hver kursist matches med lokal færing; fx fiskeren, fårehyrden, præsten, kokken, kunstmaleren, keramikeren eller andre, som man følger med kameraet. Lars og Søren på hotellet, kigger billeder igennem og giver feedback.
Aften: Aftensmad på egen hånd. Debriefing. Vi ser hinandens billeder og taler om udfordringer, bespænd og hvordan hver især har søgt at løse dagens fotoopgave.

Torsdag den 19. september
Dag: Vi får i dybden med alles billeder individuelt. Hver kursist får lejlighed til at drøfte sine billeder med Lars og Søren og træffe valg til den færdige serie, som herefter sammensættes til senere visning. Frokost på egen hånd. Plenum gennemgang af billeder
Aften: Screening, kåring og ”gallamiddag”

Fredag den 20. oktober
Morgenmad, evaluering og afrejse

Vi har særligt fokus på læring, der kan omsættes i dit daglige arbejde:
– Fotografiets fire grundstoffer: Lyset, øjeblikket, formen og historien

– 
Networking
– Inspiration
– Learning by doing

Du lærer (afhængigt af dit niveau):
– Om digitalkameraets opbygning og indstillinger – ISO, lukkertid og blænde
– At gå tættere på som fotograf
– At arbejde aktivt med de fire fotografiske grundstoffer
– At udvælge din færdige fotografiske historie

Startdato for kurset: 16/9-2024
Antal kursusdage: 5 (internat)
Målgruppe: Fotograferende journalister, fotografer, grafikere og kommunikationsfolk – jer, der elsker at fotografere
Kursusledere: Lars Bertelsen og Søren Voigt Juhl
Antal deltagere: 12 – kurset gennemføres ved minimum 7 deltagere
Pris: 24.500 kr. + moms. Prisen dækker kursusafgift, undervisning, overnatning på enkeltværelse inkl. morgenmad. Flybillet er ikke inkluderet i prisen.

Mere om dette kursus