Fotografværkstedet

Fotografværkstedet er en fotoskole i København, som arrangerer fotokurser i Danmark og udlandet for professionelle fotografer, journalister og historiefortællere – kurser i portræt- og reportagefotografi med fokus på billeder af mennesker og verden omkring os.

Fotografværkstedet er grundlagt i 2013 af fotojournalist Lars Bertelsen og teolog og musiker Søren Voigt Juhl.

Fotografværkstedets ambition er at udstyre kursisterne med reelle kompetencer, der øger kvaliteten, styrker visualiseringen og skærper historiefortællingen – kort sagt resulterer i bedre billeder.
På skolen har vi fokus på historiefortællingen og på processer i udviklingen af fortællingen. Her er teknik, computere og kameraudstyr ikke et mål i sig selv, men værktøjer vi bruger for at nå et indholdsmæssigt mål.

Fotografi er et selvstændigt sprog. Kun igennem en grundlæggende forståelse af sproget – de fotografiske virkemidler og lovmæssigheder – vil kursisterne lære at mestre det fotografiske sprog. Fotografværkstedet formidler denne viden på professionelt niveau.

Fotografværkstedet har rig erfaring med at afvikle efteruddannelse for fotograferende – pressefotografer, fotojournalister og journalister – gennem en lang årrække med kurser internt hos virksomheder og eksternt via Mediernes Efteruddannelse.
Skolens ambition er at skabe blivende forandring – vores kursister skal komme hjem fra kursus med en række nye værktøjer, der er direkte omsættelige i form af højere kvalitet i kursisternes fotografi.

Fotografværkstedet har gennem en årrække haft fornøjelsen af mange, glade og tilfredse kursister på vores kurser – Fotografværkstedet er det sikre valg!

Besøg Fotografværkstedets website HER

Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 81 evalueringer)

Kommende kurser

Færøerne 2024

Efterår 2024

Tag med på fotokursus til Færøerne: De vindblæste og ofte tågede øer i Nordatlanten - kendt for fuglefjelde, får, fisk, grindehvaler og ikke mindst venlige mennesker formet af nærheden til havet og den barske natur. Modsætningernes øer, hvor ungt og gammelt mødes. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Torshavn
Dage:
5 dage
Pris:
24.500 kr. + moms | PU-støtte: 6.500 kr.

Sange fra hverdagen

Efterår 2024

Nysgerrig på menneskers hverdag og visuelle, fotografiske fortællinger? Fortællingen om din nabo, din håndboldklub, livet på brandstationen, rockerborgen på sidevejen, renovationsarbejderne på skraldebilen eller Netto efter lukketid? Kun fantasien sætter grænserne på dette fotokursus. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
5000 Odense C
Dage:
5 dage
Pris:
15.500 kr. + moms | PU-støtte: 4.500 kr.

Fotograferende Journalister – begynder og øvet

Efterår 2024

Kom godt i gang. Lær at skyde portrætter og reportagefotos til dine skrevne historier. Lær de grundlæggende teknikker i digitalt fotografi, fra du trykker på knappen, til du ser det færdige billede. Lær reglerne for fotografiets formmæssighed – lyset, kompositionen, øjeblikket. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Claus Bergsgade 7, 5000 Odense C
ME plus:
ME
Dage:
2 dage
Pris:
11.500 kr. + moms | PU-støtte: 2.600 kr.

Fotokursus: Hamburg by night

Forår 2024

Natteliv og vand er to helt særlige kendetegn for Hamborg og to centrale elementer på dette kursus i gadefotografi. Vand er Hamborgs både kommercielle og rekreative livsåre. På fotokurset har vi fokus på det gode lys ved vand og på det folkeliv, som udspiller sig i byen ”by night”. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Hamborg
Dage:
5 dage
Pris:
23.500 kr. + moms | PU-støtte: 6.500 kr.

Fotokursus i Barcelona

Efterår 2023

Syv dages gadefest i bydelen Gracia, hvor gader og gyder er pakket med mennesker. Et virvar af mennesker, optog, optrædener og parader, traditionel catalansk folkedans, fyrværkeri, streetfood og kunsthåndværk. Motiver overalt, vi skal fotografere rigtigt meget. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Barcelona, Spanien
Dage:
5 dage
Pris:
23.500 kr. + moms | PU-støtte: 6.500 kr.