Fotografværkstedet

Fotografværkstedet er en fotoskole i København, som arrangerer fotokurser i Danmark og udlandet for professionelle fotografer, journalister og historiefortællere – kurser i portræt- og reportagefotografi med fokus på billeder af mennesker og verden omkring os.

Fotografværkstedet er grundlagt i 2013 af fotojournalist Lars Bertelsen og teolog og musiker Søren Voigt Juhl.

Fotografværkstedets ambition er at udstyre kursisterne med reelle kompetencer, der øger kvaliteten, styrker visualiseringen og skærper historiefortællingen – kort sagt resulterer i bedre billeder.
På skolen har vi fokus på historiefortællingen og på processer i udviklingen af fortællingen. Her er teknik, computere og kameraudstyr ikke et mål i sig selv, men værktøjer vi bruger for at nå et indholdsmæssigt mål.

Fotografi er et selvstændigt sprog. Kun igennem en grundlæggende forståelse af sproget – de fotografiske virkemidler og lovmæssigheder – vil kursisterne lære at mestre det fotografiske sprog. Fotografværkstedet formidler denne viden på professionelt niveau.

Fotografværkstedet har rig erfaring med at afvikle efteruddannelse for fotograferende – pressefotografer, fotojournalister og journalister – gennem en lang årrække med kurser internt hos virksomheder og eksternt via Mediernes Efteruddannelse.
Skolens ambition er at skabe blivende forandring – vores kursister skal komme hjem fra kursus med en række nye værktøjer, der er direkte omsættelige i form af højere kvalitet i kursisternes fotografi.

Fotografværkstedet har gennem en årrække haft fornøjelsen af mange, glade og tilfredse kursister på vores kurser – Fotografværkstedet er det sikre valg!

Besøg Fotografværkstedets website HER

Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 81 evalueringer)

Kommende kurser

Fotokursus: Svendborg – en by i provinsen

Forår 2024

Tag med Fotografværkstedet til Sydhavets Perle, Svendborg. Med kameraet i hånden skal du møde de lokale: Politistationen, det brune værtshus, skonnerten, bedemanden, fiskeren eller dødsmetaltrommeslageren. Med kameraet limet til hånden skal du fotografere rigtigt meget. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Svendborg
Dage:
3 dage
Pris:
15.500 kr. + moms | PU-støtte: 3.900 kr.

Fotokursus: Hamburg by night

Forår 2024

Natteliv og vand er to helt særlige kendetegn for Hamborg og to centrale elementer på dette kursus i gadefotografi. Vand er Hamborgs både kommercielle og rekreative livsåre. På fotokurset har vi fokus på det gode lys ved vand og på det folkeliv, som udspiller sig i byen ”by night”. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Hamborg
Dage:
5 dage
Pris:
23.500 kr. + moms | PU-støtte: 6.500 kr.

Fotokursus i Barcelona

Efterår 2023

Syv dages gadefest i bydelen Gracia, hvor gader og gyder er pakket med mennesker. Et virvar af mennesker, optog, optrædener og parader, traditionel catalansk folkedans, fyrværkeri, streetfood og kunsthåndværk. Motiver overalt, vi skal fotografere rigtigt meget. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Barcelona, Spanien
Dage:
5 dage
Pris:
23.500 kr. + moms | PU-støtte: 6.500 kr.

Heartland Festival 2023 – fotokursus

Forår 2023

Tag med på fotokursus til Heartland Festival på Sydfyn: En smeltedigel af kunst, kultur, musik, mad og tusindevis af mennesker. Over tre dage skal du fotografere mennesker, koncerter, kulturevents, talks og mere til både for og bag kulisserne. Gode motiver overalt, den perfekte ramme for fotografi! Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
DK-5772 Kværndrup
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
15.500 kr. + moms | PU-støtte: 4.050 kr.