
Food Festival i Aarhus
Lær at fotografere events og begivenheder i lokalmiljøet
Journalister dækker dagligt små og store events: Festivaler for musik og sport, byfester, fagmesser, politiske møder og meget mere. Hvordan fotograferer vi disse begivenheder? Hvordan fanger vi stemningen, ansigterne og handlingerne på en festival eller en event? Det overordnede mål på dette kursus er at komme tættere på historierne gennem fortællemæssig og æstetisk kvalitet i det fotografiske materiale.
Tre dage på Danmarks største madfestival i Aarhus fyldt med smag, aktiviteter og inspiration fra over 250 madhåndværkere og 30.000 gæster lærer dig at gå meget tættere på både fotografisk og journalistisk.
Når du kommer hjem på din arbejdsplads, kan du overføre din nye viden direkte til lignende fotoopgaver, som når du fx dækker den lokale byfest eller skoleevent, sportsbegivenheder, musikfestival, musik- eller teaterfestival etc.
Pris: 15.500 kr. (ex. moms). Prisen dækker kursusafgift, undervisning, overnatning på hotel på enkeltværelse med morgenmad.
Hvor: Aarhus, Danmark
Hvornår: 5/9 til 7/9-2025. Kurset begynder fredag morgen og slutter søndag sidst på eftermiddagen. Der vil også være aftenundervisning
Målgruppe: Journalister (begyndere, fortsætter, eksperter)
Kursusledere: Lars Bertelsen og Søren Voigt Juhl
Antal deltagere: 12 – kurset gennemføres ved minimum 8 deltagere
Over tre dage fejrer 30.000 glade festivalgæster fællesskabet om det gode måltid på Tangkrogen i Aarhus. Over 250 dedikerede fødevarevirksomheder, producenter, madhåndværkere, foreninger og organisationer går sammen om at skabe et farverigt univers af smagsoplevelser.
Her kan gæsterne gå på opdagelse i madens mange facetter – fra det lille hverdagspift til den sublime kunst. Det myldrer naturligvis med lækre smagsprøver, men Food Festival byder også på en masse aktiviteter og workshops, der overrasker, underholder, giver aha-oplevelser og nye evner i køkkenet. Tangkrogens 50.000 m2 giver plads til over 250 unikke madoplevelser og sikrer, at både børn, voksne, unge og gamle, madnørder og almindeligt lækkersultne kan få en spændende og begivenhedsrig dag på Food Festival.
Undervisere:
Søren Juhl – Teolog, præst og kunsthistoriker og tidl. højskoleforstander. Søren er forfatter til “Mad & Vin i Provence” (Politikens Forlag) og “Vinene fra Languedoc-Roussillon” (Gads Forlag) og driver i samarbejde med Lars Fotografværkstedet, som gennem en årrække har udbudt fotokurser Danmark og Europa.
Lars Bertelsen – fotojournalist, underviser med diplom i pædagogik, billedkunst og æstetik, musiker og leder af en kulturinstitution på Frederiksberg.