Forlaget Gladiator

Gladiatorskolen – en del af Forlaget Gladiator

FORLAGET GLADIATOR
Gladiator blev stiftet som forlag i 2013 af forfatterne Josefine Klougart og Hans Otto Jørgensen og forlagsredaktør Jakob Sandvad. Siden da har vi uddannet og debuteret en lang række danske forfattere, udgivet mere end 200 titler og uddannet flere end 1000 elever på vores skoler.

Vi mener, at den æstetiske erkendelsesform, som skønlitteraturen er, er essentiel. Ikke bare for det enkelte menneske, men for vores samfund som sådan. Skønlitteraturen, læsningen af den og samtalen om den, skal gerne gennemstrømme vores samfund. Det sikrer ilt og bevægelse, og accelererer hastigheden af vores tænkning. Det drejer sig om, hele tiden at tilvejebringe ny dyb og verdensvis viden i tillæg til og i samspil med den viden, vi kan opnå videnskabeligt og akademisk.

GLADIATORSKOLEN
Gladiator er ikke bare et forlag. Vi er også en skole, hvor vi underviser i at skrive såvel som i at læse skønlitteratur inden for alle genrer. Vores vision er at reformere måden vi læser på – i gymnasieskolen, på universiteterne og alle andre steder. Vi arbejder med en form for læsning, man kan kalde æstetisk læsning. Vi baserer vores metode på det litteratursyn, der kommer til udtryk hos blandt andre Alexander Von Baumgarten, Vladimir Nabokov og Susan Sontag. Det drejer sig grundlæggende om, at man tøjler sin forestillingsevne til teksen, og er ultimativt forpligtet på, hvad der rent faktisk står i sætningerne. For os er klarhed målet, i alle led – på sætningsniveau såvel som i den overordnede organisering af stoffet.

Gladiatorskolens journalistlinje “Find din stemme” blev etableret i 2022.

Kommende kurser

Find din stemme – Gladiatorskolen 2023

Efterår 2023

Et intensivt kursus for dig, der vil udvikle dit eget sprog og dine egne fortællinger - som værker i egen ret. Journalist Maja Funch, forfatter Hans Otto Jørgensen og forlagsdirektør Jakob Sandvad står for kurset - og du vil komme hjem med en færdig tekst, klar til publikation. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2300 København S
Dage:
4 dage
Pris:
15.000 kr. + moms | PU-støtte: 3.600 kr.