Rhetor – rådgivende retorikere

OPNÅ INDFLYDELSE OG GENNEMSLAGSKRAFT MED RETORIK
Hvis du vil mennesker noget, må du kommunikere det til dem. Det kan du gøre på hundredevis af måder – vi hjælper dig med at finde en, der virker.

Retorik er kunsten at kommunikere overbevisende. Med rødder tilbage til antikkens Aristoteles, Platon og Cicero trækker retorikken på en lang tradition, hvor mundtlighed og fortællekunst går hånd i hånd med klar argumentation og effektiv overbevisning.

I stedet for løse modeprincipper om vigtigheden af kommunikation, kan vi som retorikere tilbyde konkrete løsninger på konkrete retoriske udfordringer.

TEORI OG PRAKSIS
Når du tilmelder dig et kursus hos Rhetor lærer ikke bare OM retorik – du TRÆNER retorik. Vi vægter øvelser og cases højt, og ofte inddrager vi taler, skriveopgaver og lignende, som kursisterne faktisk skal levere efter kurset. Intet er dog så praktisk som en god teori. Derfor indrager vi retorisk teori overalt, hvor det fremmer færdigheder.

LÆRE VED AT GØRE – OG SE ANDRE GØRE
Færdighedstræningen består i at afprøve værktøjerne, få feedback og prøve igen. Vi arbejder med virkelighedsnære cases og inddrager faktiske opgaver, som deltagerne skal levere i nærmeste fremtid. Talefærdigheder stimuleres af gode forbilleder. Derfor leverer vores undervisere foredrag af høj kvalitet, og vi inddrager ofte videoeksempler med dygtige talere, som kursisterne kan efterligne. På kurset lærer du også af de andre kursister, bl.a. ved at vi faciliterer indbyrdes feedback og opfordrer dem til at ‘stjæle’ fra hinanden med arme, ben – og mund.

FRA DET ENKLE TIL DET SAMMENSATTE
Vi strukturerer undervisningen, så du gradvist tilegner dig de retoriske værktøjer. Den gradvise tilegnelse af enkle principper og værktøjer gør læringen meget konkret og overskuelig. Vi overlæsser dig ikke med modeller og teori, som du ikke har en jordisk chance for at omsætte til praktisk kunnen. Vi giver dig viden og værktøjer, vi viser dem i brug, du får selv lov at afprøve dem, og du får altid konstruktiv feedback.

EKSEMPELBASERET UNDERVISNING
Vi illustrerer retorikkens pointer med eksempler og lader kursisterne selv hente forståelse ud af dem. Læring er effektiv, når du selv forarbejder stoffet. Arbejder vi fx med det at have et klart mål i en tale, så sætter vi to videoer op i kontrast – en taler med og en taler uden mål – og lader kursisterne opdage og vurdere forskellen.

VÆRKTØJERNE ER VISUALISERET
Vi husker det, vi kan se for os. I tråd med dette er Rhetors redskaber visualiseret med en genstand, fx en bro for princippet om “at skabe kontakt til tilhørerne” . Genstandene er ikke kun ‘knager for hukommelsen’, men indgår som rekvisitter i øvelser og feedback på vores kurser.

Vi glæder os til at se dig på et af vores kurser!

Kommende kurser

Ikke fundet

Beklager, der er ingen kurser under denne søgning.