Nordisk Journalistcenter

Nordisk Journalistcenter (NJC) kunne i 2017 fejre sit 60 års jubilæum som videns- og kursuscenter for nordisk journalistik.
Målet er at støtte udviklingen af nordiske medier og journalistik gennem efteruddannelse, kurser og konferencer for journalister og redaktører. Hovedkurset er det såkaldte Aarhus-kurset – et tre-ugers kursus med fokus på nye medier, nordisk politik og Nordens forhold til EU.

Vi bruger et stærkt nordisk kulturelt fællesskab som løftestang til at styrke journalistikken i norden og i landene omkring os.
– Vi informerer om best practice i Norden
– Vi skaber stærke nordiske netværk og forbindelser
– Vi deler indhold, vi har skabt sammen på tværs af norden

Som forvaltningsorgan for Nordisk Ministerråd har NJC været projektleder i Nordvest-Rusland i cirka 15 år. Et særligt projekt med støtte til russisksprogede medier i Baltikum kom til i 2018.

Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 8 evalueringer)

Kommende kurser

Arktis: ny nordisk virkelighed

Efterår 2023

To ugers intensivt kursus i Tromsø, Oslo og Bruxelles. Fokus på Norden og Arktis, hvor sikkerhed, økonomi, miljø og klima er uløseligt koblet sammen med stormagtskonfrontationen. Vi besøger udkantsnorge og oplever, hvordan livet ændres for fiskere, samer og alle andre i de arktiske regioner. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Strandvegen 166, Tromsø 9006 Norge
Dage:
12 dage
Pris:
28.000 kr. | PU-støtte: 10.000 kr.

Klimakursus Island: På den grønne omstillings spydspids

Forår 2023
Kurset skal besøge flere geotermiske anlæg i Island, bl.a. Carbfix, der på rekordtid forvandler CO2 til sten. Foto fra NJC’s kursus i 2021: Sigrún Stefánsdóttir

Island er et eksempel for resten af verden i forhold til grøn omstilling. Hvordan er man nået så langt ? Det undersøger vi på dette kursus, hvor fokus er på dækningen, ikke af klimaforandringer i sig selv, men dækningen af de grønne løsninger, der bringer os i mål med Paris-aftalen. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
108 Reykjavík, Island
Dage:
5 dage
Pris:
25.000 kr. | PU-støtte: 6.750 kr.

Norden, NATO og Rusland. Krigen, der ændrer alt – nye journalistiske opgaver (ny dato)

Forår 2023
Finske soldater på øvelse. Med Sverige og Finland som NATO-medlemmer vil hele Norden være en del af alliancen. Foto: Finlands försvarsmakt.

Sverige og Finlands tilslutning til Nato har skabt en helt ny sikkerhedspolitisk virkelighed i Norden. Får Norden mere magt i Nato? Hvad betyder det for Danmark og hvordan sikrer vi som journalister, at borgerne bliver inddraget i debatten om fremtiden og de nye trusler. Seminar i København 25. maj. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
1401 København
Dage:
1 dage
Pris:
8.000 kr. | PU-støtte: 1.300 kr.

Klimakursus i Island: Hvordan dækker vi klimakrisen stærkere?

Efterår 2022

Bør journalister påpege klimaforandringernes mest skræmmende konsekvenser eller fokusere mere på innovative løsninger, der giver håb? Tag med til Island og oplev klimaforandringerne i landet. Mød forskere og eksperter samlet til konferencen Artic Circle og bliv skarpere på klimajournalistikken. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Island
Dage:
5 dage
Pris:
22.000 kr. | PU-støtte: 9.750 kr.

Forstå brugerne og de digitale værktøjer

Efterår 2022

Hvad gør dit arbejde for dine brugere? Lær om digitale værktøjer, forretningsmodeller og ikke mindst brugerne på dette nyudviklede kursus. Vi fokuserer på brugerforståelse, lyd, nyhedsbreve og forretningsmodeller - alt sammen i et nordisk perspektiv med deltagere fra vores nabolande. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8200 Aarhus N
Dage:
4 dage
Pris:
20.000 kr. | PU-støtte: 7.800 kr.