Nordisk Journalistcenter

Nordisk Journalistcenter (NJC) kunne i 2017 fejre sit 60 års jubilæum som videns- og kursuscenter for nordisk journalistik.
Målet er at støtte udviklingen af nordiske medier og journalistik gennem efteruddannelse, kurser og konferencer for journalister og redaktører. Hovedkurset er det såkaldte Aarhus-kurset – et tre-ugers kursus med fokus på nye medier, nordisk politik og Nordens forhold til EU.

Vi bruger et stærkt nordisk kulturelt fællesskab som løftestang til at styrke journalistikken i norden og i landene omkring os.
– Vi informerer om best practice i Norden
– Vi skaber stærke nordiske netværk og forbindelser
– Vi deler indhold, vi har skabt sammen på tværs af norden

Som forvaltningsorgan for Nordisk Ministerråd har NJC været projektleder i Nordvest-Rusland i cirka 15 år. Et særligt projekt med støtte til russisksprogede medier i Baltikum kom til i 2018.

Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 5 evalueringer)

Kommende kurser

Aarhuskurset 2022: Grøn omstilling, fremtidens journalistik, nyt Europa

Forår 2022

Tre ugers intenst kursus med fokus på grøn omstilling, fremtidens journalistik og det nye Europa post-corona/-Brexit - det foregår i Bergen, Aarhus og Bruxelles. Vi arbejder bl.a. med ultralokal journalistik, digitale platforme og EU-politik. Kurset ledes af Asbjørn Slot Jørgensen og John Frølich. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8200 Aarhus N
Dage:
21 dage
Pris:
35.000 kr. | PU-støtte: 15.000 kr.

Island og Arktis efter Covid-19: Hvordan skærper vi dækningen af klimakrisen?

Efterår 2021

Rejs med til Island for at få ny viden om klimakrisen og diskutere, hvordan vi som journalister kan forbedre og skærpe klimadækningen. Kurset afholdes samtidig med Arctic Circle, verdens største Arktis-konference med 2000 diplomater, politikere og klimaforskere. Vi møder udvalgte nøglefigurer. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
108 Reykjavík, Island
Dage:
7 dage
Pris:
24.000 kr. | PU-støtte: 13.650 kr.

Skt. Petersborg: Pressens vilkår i dagens Rusland

Forår 2021

Kan man tale om demokrati og pressefrihed i dagens Rusland? Vi tager til Skt. Peterborg og besøger TV-kanaler, mediehuse og uafhængige online redaktioner. Vi diskuterer journalistik, ytringsfrihed (og vores egen dækning), helt åbent med russiske kolleger, redaktører og alm. medieforbrugende russere. Læs mere »

Nordisk Journalistkursus 2020 – bæredygtighed i 20’erne

Efterår 2020

Tre uger om medier og dig - nordisk og europæisk kultur og politik - Aarhus, Reykjavik, Bruxelles. Du får et tæt kollega-netværk; en guldgrube af kilder og viden; perspektiv og nære historier; adgang til politikere, kulturspidser, embedsfolk på topplan. Temaer også: medier, bæredygtighed, klima. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8000 Aarhus
Dage:
15 dage
Pris:
35.000 kr. | PU-støtte: 10.000 kr.