USA’s næste præsident – dæk valget med Anders Agner

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8200 Aarhus N
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
4.500 kr. | PU-støtte: 1.300 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 490 evalueringer)
Efterår 2024

Du bliver rustet til at dække det amerikanske præsidentvalg – verdens vigtigste valg – herunder kongresvalget og de sideløbende retssager mod Donald Trump. Dine undervisere Anders Agner og Ruben Toft Sindahl sørger for, at du efter kurset vender tilbage til redaktionen med konkrete idéer til de gode valghistorier.

 

Derfor skal du tage kurset

Det kan være svært at danne sig overblik over, hvor du skal starte og slutte, når det kommer til at dække USA’s præsidentvalg. Det går stærkt i den amerikanske valgkamp, og misinformationerne fyger om ørerne på dig. 

Samtidig med præsidentvalget er der kongresvalget og de talrige retssager mod Donald Trump at holde styr på. 

På det her kursus får du overblikket netop som valgkampen begynder at spidse til. Du får også viden og redskaber til at dække valget klogt, interessant og troværdigt. 

Dine undervisere Anders Agner og Ruben Toft Sindahl deler ud af deres mange års erfaring med at dække amerikansk politik for kongressen.com og gør dig i stand til at navigere i de begivenheder, der kommer til at præge afslutningen på valgkampen. 

Efter kurset er du rustet til at dække præsidentvalget bredt. Du kommer til at vide, hvor du skal orientere dig for at finde relevant viden, og du vender tilbage til din redaktion med konkrete idéer til de gode historier.

Det lærer du

Hovedfokus i undervisningen ligger på selve præsidentvalget. Hvad er de afgørende temaer? Hvor står de afgørende stater? Hvilke historier og vinkler er endnu ikke fortalt?

Derudover bliver du rustet til at dække kongresvalget, der ligger samme dag, og som er afgørende for præsidentens manøvremuligheder. 

Og så er der alle retssagerne mod Donald Trump. Kan de stoppe ham? Hvad siger juraen? Hvad er Georgia-sagens betydning?

Alt i alt får du følgende med hjem fra kurset:

  • Indsigt i den amerikanske valgkamp, herunder dynamikker, temaer og afgørende stater.
  • Kendskab til kongresvalget og dets betydning for den kommende præsident.
  • Indføring i retssagerne mod Donald Trump og deres betydning for valget.
  • Løbende idéer til konkrete historier, vinkler og kilder til din dækning af valget.  

Kurset er for dig

Du er journalist eller redaktør, og du skal dække præsidentvalget hjemmefra redaktionen i Danmark. Du behøver ikke at have erfaring med at dække amerikansk politik eller præsidentvalg i forvejen, men du har et grundlæggende kendskab til det amerikanske valgsystem og det politiske system på forhånd.

Sådan foregår undervisningen

Undervisningen foregår som en kombination af oplæg og øvelser med løbende mulighed for sparring og feedback fra underviserne.  

Det indgår i prisen


Frokost er inkluderet i prisen, og du får serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag. Du får desuden et digitalt kompendium.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.
Læs mere om regler for framelding.

Er du ikke berettiget til støtte fra Pressens Uddannelsesfond?
Tilmeld dig kurset på Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles hjemmeside

 

Undervisere

Anders Agner

Anders Agner, chefredaktør på Kongressen.com og en af landets mest benyttede USA-analytikere i tv og radio. Forfatter til flere bøger om amerikansk politik, senest ‘Kampen Om Det Hvide Hus’ og medvært på den populære præsidentpodcastserie ‘POTUS’.

Ruben Toft Sindahl

Uddannet jurist fra Københavns Universitet og University of Pittsburgh i Pennsylvania. Ruben fik sin advokatbestalling i Washington D.C. og har gennem flere år arbejdet som advokat i USA. Han er tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Mere om dette kursus