Storytelling på video og TV – med Torben Schou

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2300 København S
Dage:
2 dage
Pris:
8.200 kr. + moms | PU-støtte: 2.600 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 485 evalueringer)
Forår 2024

Du lærer at lave korte og catchy videoer til TV, sociale medier og hjemmesider. Din underviser Torben Schou giver dig inspiration og redskaber til at fortælle gribende historier, der skiller sig ud fra alle de andre. Efter kurset vil du aldrig mangle idéer og værktøjer til dine videofortællinger.

 

Derfor skal du tage kurset

Skal du lave en kort, catchy video til sociale medier, en præcis præsentation til web eller et indslag til TV, så gælder det samme princip: Du skal fortælle en historie.

Og du skal gøre det, så den skiller sig ud fra alle de andre.

Der er især to gode nyheder ved dette kursus. For det første skal der ofte små ting til for at gøre den store forskel. Og så det allervigtigste: Den gode historie går aldrig af mode.

Torben Schou fra TV Avisen, DR, har kogt 25 års erfaring fra sport, underholdning, dokumentar, rejseprogrammer og nyheder ned til to underholdende dage med enkle, sjove og helt afgørende tricks om storytelling.

Det handler bl.a. om gode anslag, overraskelser, følelser, nærbilleder, humor og så den helt afgørende slutning.

På kurset lærer du at

  • bruge de små video- og tv tricks, som gør den store forskel
  • planlægge det fede indslag, helt ned i detaljen
  • skyde de rigtige billeder
  • producere lyd, der kan høres på video og tv
  • optimere den tid, du bruger på research, optagelser og redigering
  • lege med sproget og skrive bedre speaks.

Kurset er for dig

Kurset henvender sig til dig, der arbejder med korte og mellemlange videoformater på alle platforme. Din titel er f.eks. videoproducer, videojournalist, SoMe-redaktør, journalist, fotograf eller klipper.

Som kursusdeltager får du individuel feedback undervejs, og kurset kan derfor tages af både erfarne medie- og kommunikationsfolk og folk uden den store erfaring.

Sådan foregår undervisningen

Kurset varer to dage og er meget praktisk orienteret. Ikke en masse teorier, modeller og diagrammer. Der er dømt PowerPoint-fri zone. Du får det hele visuelt, og vi skal se en masse video, der virker; de fede anslag, overraskelserne og den gode slutning.

Vi skal arbejde med storytelling, komposition og manus-skrivning, og der vil løbende være øvelser, både individuelle og i grupper.

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.
Læs mere om regler for framelding

Er du ikke berettiget til støtte fra Pressens Uddannelsesfond?
Tilmeld dig kurset på Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles hjemmeside

 

Undervisere

Torben Schou

Journalist på Tv-avisen. Over 20 års erfaring som journalist, vært og kommentator inden for sport, nyheder og magasiner. Har rejst jorden rundt som reporter på dokumentarprogrammet Sporløs. Har senest tilrettelagt serien ”Verdens vildeste…” fra bl.a. Maldiverne, Dubai og Sydafrika.