Skriv til læseren – lær at skrive effektivt og overbevisende

Startdato:
Udbyder:
Sted:
1814 Frederiksberg C
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
4.800 kr. + moms | PU-støtte: 1.300 kr.
Forår 2024

Skriv til læseren

Kom (stil)sikkert gennem skriveprocessen fra første idé til sidste punktum.

 

Få let ved at skrive med præcision og pondus

Kan man skrive læsevenligt uden at gå på kompromis med sin faglighed?

Det korte svar er: Ja. Det lidt længere svar lyder: Hvis man har de rette retoriske værktøjer — og det er præcis dem, du stifter bekendtskab med på kurset ’Skriv til læseren’.

Kurset er bygget op omkring en række enkle værktøjer, der hjælper dig med at formidle selv komplekse problemstillinger i letlæseligt skriftsprog.

’Skriv til læseren’ er det perfekte kursus for dig, der ønsker at strømline din skriveproces og få lettere ved at skrive træfsikre tekster af enhver art.

 

Hvad arbejder vi med?

’Skriv til læseren’ fører dig igennem hele skriveprocessen trin for trin — lige fra formuleringen af sagens kerne til redigeringsfasen, der får den endelige tekst til at stå knivskarpt.

I løbet af dagen kommer vi til at arbejde med emner som budskabsudvikling, argumentationsteknik, opbygning og læsbarhed, sproglig økonomi, retoriske virkemidler og redigering.

Kursets værktøjer har rod i retorikkens flere tusinde år gamle videnskab om at kommunikere klart og overbevisende.

For eksempel bliver du på kurset præsenteret for, hvad der muligvis er verdens ældste kommunikationsmodel – Ciceros pentagram – og du vil hurtigt opdage, at den stadig er nøglen til at skrive, så det rammer plet.

 

Hvad lærer du?

På kurset ”Skriv til læseren” lærer du blandt andet:

 • Hvordan du sætter din skriveproces i system og skriver en læseværdig tekst hurtigere og lettere, end du plejer
 • Hvilke sproglige faktorer, der afgør om en tekst er enten læsevenlig eller knudret (nej, det har faktisk ikke noget at gøre med hverken sætningslængde eller LIX-tal)
 • Hvorfor de fleste læsere er både luddovne og selvcentrerede, og hvordan du bruger den kendsgerning til din fordel, når du skriver din tekst
 • Du finder desuden ud af, om du lider af den frygtede skrivesygdom ”jargonitis” – og hvordan du slipper af med den igen, hvis uheldet har været ude!

 

Hvordan foregår det?

’Skriv til læseren’ er et heldagskursus og foregår i små hold i vores retoriske træningslokaler på Frederiksberg. Her vil vi sætte en ramme, der giver plads til fordybelse, sproglig udfoldelse og konstruktiv feedback.

Kursusformen veksler imellem faglige oplæg, fælles diskussioner og praktiske skriveøvelser. Vores erfaring siger nemlig, at man kun bliver bedre til at skrive ved selv at få (j)ord under neglene.

 

Hvad tager du med dig?

Som på alle vores andre kurser, er værktøjerne på ’Skriv til læseren’ enkle og lige til at tage i brug. Derfor kan vi også godt garantere, at du kommer til at kunne se en markant forbedring af dit skriftsprog allerede på selve dagen.

Vi tør også godt love, at det bliver sjovt, når vi sammen trimmer tekster for slatne verber, stabler strukturelle byggeklodser og udvikler verbale vacciner — for nu at nævne et par af øvelserne.

 

Inklusiv skrivehåndbogen: ‘Skriv til læseren’

Du går desuden fra kurset med en overskuelig skrivehåndbog i hånden, så du altid kan vende tilbage til værktøjerne, når du får brug for dem.

‘Skriv til læseren: Håndbog i at skrive læsevenligt’ indeholder:

 • Kapitel 1: Sådan slipper du af med jargonitis
 • Kapitel 2: Sådan læser du din læsers tanker
 • Kapitel 3: Sådan skærper du dit budskab
 • Kapitel 4: Sådan finder du dine argumenter
 • Kapitel 5: Sådan bygger du din tekst op
 • Kapitel 6: Sådan skriver du stærke sætninger
 • Kapitel 7: Sådan overbeviser du med billeder og eksempler
 • Kapitel 8: Sådan gør du teksten klar

 

Dét siger kursisterne:

“Hele vores sekretariat har været på skrivekursus hos Rhetor. De har hjulpet os med at lære at skrive, så vores kunder forstår os bedre. Det var en god oplevelse, hvor Rhetor fremstod som meget troværdige. “

Verner Sand Kirk, Direktør, Danske A-kasser

 

Afbestillingsbetingelser

Din tilmelding og dermed betaling for deltagelse på kurset er bindende. Hvis du bliver forhindret i at deltage, bedes du give skriftlig besked senest 7 dage inden afholdelse. Pladsen kan overdrages til en kollega.

Ændring af tilmelding til anden afholdelsesdag koster et gebyr på DKK 1.000 ex. moms, og skal ske skriftligt senest 7 dage før afholdelsen. Afholdelsesdagen kan kun ændres én gang – bliver du på ny forhindret i at deltage, tilbageholdes det fulde beløb.

Undervisere

Rhetor – rådgivende retorikere

Hvis du vil mennesker noget, må du kommunikere det til dem. Det kan du gøre på hundredvis af måder – vi hjælper dig med at finde en, der virker.

Alle Rhetors undervisere er universitetsuddannede og har stor erfaring med at hjælpe mennesker med at tage ordet og få succes med det.

På en kursusdag hos Rhetor lærer du ikke bare om retorik – du træner retorik. Færdighedstræningen består i at afprøve værktøjerne gennem øvelser, få feedback og prøve igen. Vi arbejder med virkelighedsnære cases og inddrager faktiske opgaver fra kursisternes eget arbejde.

Du bliver ikke overlæsset med modeller og teori, som du ikke har en jordisk chance for at omsætte til praktisk kunnen. Vi giver dig viden og værktøjer, vi viser dem i brug, du får selv lov at afprøve dem, og du får konstruktiv feedback fra underviseren.