OSINT for journalister – research og efterretning

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2400 København NV
ME plus:
ME
Dage:
4 dage
Pris:
18.300 kr. + moms | PU-støtte: 5.200 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 490 evalueringer)
Efterår 2023

Du lærer at finde kilder, historier og personer på internettet med de nyeste open source intelligence-metoder. Du bliver undervist af Andy Bloomfield og Tony Martinez fra den britiske efterretningsverden, der har arbejdet med efterretningsanalyse på højeste niveau, herunder OSINT-metoder.

 

Bemærk: Kursets undervisere er fra England, og hele kurset forgår på engelsk.
Note: The course instructors are from England and the entire course is conducted in English.

Derfor skal du tage kurset

Som journalist kan du lære meget af professionelle efterretningsfolk. Og det er præcis, hvad du gør på dette kursus: Lærer at finde og validere kilder, historier og personer i alle afkroge af internettet med de nyeste open source intelligence-metoder fra efterretningsverdenen.

Du kan komme meget længere, end du tror med digital research, hvis du gør det rigtigt og sikkert.

Du kan fx finde unikke kilder via sociale medier, undersøge virksomheder og miljøer til bunds eller verificere billeder og videoer, som florerer på nettet, inden de skaber overskrifter.

I et broget mediebillede fyldt med afsendere, misinformation og fake news er det essentielt, at du kan skære igennem støjen, finde troværdige kilder og levere sande historier.

Faktisk er det helt afgørende for mediernes troværdighed og berettigelse, at du som journalist lærer at udnytte nettet som en ressource – og ikke omvendt.

Det er ikke svært at komme i gang, og sandsynligvis vil du synes, det er sjovt, når du er kommet i gang. Især hvis du har en lille efterforsker i maven.

Du bliver undervist af specialister fra efterretningsverdenen, som til dagligt arbejder på højeste niveau med open source intelligence.

Du lærer at

  • forstå og anvende open source intelligence til journalistisk research
  • oprette en sikker research-profil på forskellige social media platforme
  • lave baggrundssøgning på virksomheder og organisationer via åbne datakilder
  • researche grupper og enkeltpersoner via sociale medier
  • bruge Google kort- og satellittjenester til efterforskning
  • vurdere kilders troværdighed ved hjælp af den internationalt anerkendte AAC-protokol
  • forstå og søge oplysninger på deep web og dark web
  • kende til juridiske og etiske gråzoner i brugen af OSINT.

Kurset er for dig

Du er journalist og vil gerne lære at researche sikkert og professionelt med open source intelligence-metoder. Du behøver ikke have forudgående kendskab til OSINT, men du må gerne have en naturlig interesse for emnet og erfaring med research på nettet og sociale medier.

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, og der bliver serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Bemærk: I det trykte kursuskatalog fra Mediernes Efteruddannelse er prisen for dette kursus angivet som 16.300 kr. Det er en fejl. Kurset koster 18.300 kr. Vi beklager misinformationen.

English recab

During this course you will learn as a journalist to find sources, stories and people online with the latest open source intelligence methods. You will be taught by Andy Bloomfield and Tony Martinez who are cybercrime specialists from the British law enforcement services.  

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.
Læs mere om regler for framelding

Er du ikke berettiget til støtte fra Pressens Uddannelsesfond?
Tilmeld dig kurset på Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles hjemmeside

Undervisere

Tony Martinez

Tony har arbejdet indgående med cyberkriminalitet på globalt niveau for den britiske efterretningsorganisation NCA (National Crime Agency), hvor han var med til at styre meget omfattende og komplekse efterforskninger. Han har udført open source- og dark web-undersøgelser på vegne af store og kendte organisationer, og han har leveret OSINT-træning til politistyrker og regeringer verden over.

Andy Bloomfield

Andy har lang erfaring som Senior Officer og Manager i den britiske efterretningsorganisation NCA (National Crime Agency), hvor han først arbejdede som Intelligence, Cyber and OSINT Trainer og senere var en del af DICE (Darkweb, Intelligence, Collection and Exploitation team). Andy har arbejdet med efterforskning af cyberkriminalitet i Afrika, Sydøstasien, Central- og Østeuropa og på vegne af både Europol og Interpol.