Øjnene op af lommen

Startdato:
Udbyder:
Sted:
10999 Berlin, Tyskland
Dage:
6 dage
Pris:
16.500 kr. + moms | PU-støtte: 5.400 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 43 evalueringer)
Efterår 2024

Berlin er den perfekte ramme for et intensivt og lærerigt fotokursus. Den korte afstand der til og byens rummelighed, gør det let. Vi er i gang i det øjeblik vi ankommer og sætter kufferten på gulvet. Med telefonen eller et kamera, finder vi de gode billeder i en af Europas mest historiemættede og brogede byer.

Der stilles ingen krav til forudsætninger, alle kan deltage. Kurset retter sig mod journalister, kommunikationsfolk og andre der vil i gang med at fotografere eller styrke de færdigheder man allerede har. Det, der gælder her er mest indhold, teknik taler vi om når det giver mening.

Du vil dagligt blive stillet opgaver ude i byen, som vil stige i sværhedsgrad. De billeder der produceres bliver let billedbehandlet af dig og evalueret i plenum. Holdet vil  sammen udvikle metoder og sprog til at tale om, hvornår og hvorfor et billede er godt. De fleste kan se om et billede fungerer eller ikke, men at forklare hvorfor er sværere. Disse tre øvelser, fotografering, billedbehandling og evaluering vil vi gentage kurset igennem, og kursisterne vil komme hjem med styrkede evner til både at fotografere, redigere og forholde sig til fotografi.

Helt konkret vil vi den første dag tale om lys og komposition. Hvordan bruger man de lysforhold der er til stede, når man skal tage et portræt. Hvor skal man placere personen ift fx vindueslys og baggrund, mens man holder fokus på kontakten? Og hvor skal jeg stå? Hvordan vælger man de bedste billeder ud og hvordan gør man dem klar til brug?

Dagen efter skal du ud i storbyen på egen hånd og fotografere. Vi vil inden tale om hvordan man tager styringen i situationen og sørger for, at den, der skal fotograferes føler sig i trygge hænder. Det opleves grænseoverskridende og udfordrende at fotografere fremmede mennesker. Med denne øvelse får du nogle værktøjer der dæmper usikkerheden, alle kommer hjem med billeder af hundelufteren i sit køkken eller grønthandleren i sin butik. Og overraskes måske af, hvor nemt det gik! Opgaven evalueres i fællesskab.

De sidste dage bruges på en personlig billedreportage, hvor du med hjælp finder et miljø der kan opsøges flere gange. I denne proces vejledes der individuelt undervejs, bla med de redskaber du har lært på kursets første dage. Vi har et katalog af muligheder, og forslag til ideer man kan kaste sig over. Undervejs tales der om ideudvikling, vinkling, fotografering og udvælgelse med hver enkelt kursist. På sidste dag gennemser vi sammen hver enkelt reportage, hører om de udfordringer der har været og hvordan de blev overvundet.

 

Kurset har været gennemført i en årrække og bliver  justeret løbende. Kursisterne bestemmer selv, om man vil fotografere med et kamera eller bruge sin smartphone. Vælger man det sidste, vil der dog være krav om, at billedkvaliteten skal være relativt høj, telefonen skal derfor være nogenlunde ny. Man skal gøre sig klart at telefonkameraet har nogle begrænsninger, til gengæld er det altid lige ved hånden. Vælger man at bruge sit kamera, skal man også medbringe en bærbar computer med plads til et billedbehandlingsprogram.

Kursisterne vil bo på enkeltværelser på et mindre hotel i Kreutzberg (i gåafstand fra undervisningslokalet), Vi spiser morgenmad sammen inden vi starter undervisningen. De øvrige måltider betaler kursisterne selv, ligesom de selv står for transporten til Berlin. Der vil alle dage være fri adgang til frugt, kaffe og te. Vi ankommer søndag aften, hvor vi mødes og hilser på hinanden, er klar til undervisning mandag morgen og frem til fredag aften med hjemrejse lørdag morgen. Der vil være fællesspisning hver aften som vi har lyst.

Det er et mål i sig selv, at kurset foregår i en atmosfære, hvor alle kommer lige meget til orde og alle har det sjovt mens man lærer.

 

Afbestillingspolitik:

Tilmeldingen er bindende. Man kan dog afbestille sin tilmelding indtil 4 uger inden kursusstart og få 50% refunderet. Ved afbestilling mindre end 4 uger før start refunderes 25%.