Øjnene op af Lommen!

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Berlin
Dage:
6 dage
Pris:
16.500 kr. + moms | PU-støtte: 7.800 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 51 evalueringer)
Forår 2024

Berlin er den perfekte ramme for et intensivt og lærerigt fotokursus. Den kort afstand derned og byens rummelighed, betyder at vi er i gang i det øjeblik vi ankommer. Med telefonen eller et kamera, vil vi finde de gode billeder i en af Europas mest historiemættede og brogede byer.

Der stilles ingen krav til forudsætninger, alle kan deltage. Kurset retter sig mod journalister, kommunikationsfolk og andre der vil i gang med at fotografere eller styrke de færdigheder de allerede har. Det, der gælder her er mest indholdet, teknik taler vi om når det er nødvendigt.

Du vil dagligt blive stillet opgaver ude i byen, som vil stige i sværhedsgrad. De billeder der produceres bliver billedbehandlet og evalueret i plenum, hvor holdet sammen vil udvikle metoder og sprog til at tale om, hvornår og hvorfor et billede er godt. De fleste mennesker kan se om et billede fungerer eller ikke, men at forklare hvorfor er sværere. Disse tre øvelser, fotografering, billedbehandling og evaluering vil vi gentage kurset igennem, og kursisterne vil komme hjem med styrkede evner til både at fotografere, redigere og forholde sig til fotografi.

Helt konkret vil vi den første dag tale om lys og komposition. Hvordan bruger man de lysforhold der er til stede, når man skal tage et portræt. Hvor skal man placere personen ift fx vindueslys og baggrund, kontakten med personen osv. Hvordan vælger man de bedste billeder ud og hvordan gør man dem klar til brug.

Dagen efter skal du ud i storbyen på egen hånd og fotografere. Vi vil inden tale om hvordan man tager styringen i situationen og sørger for, at den der skal fotograferes føler sig i trygge hænder. Det opleves grænseoverskridende og udfordrende at fotografere fremmede mennesker. Med denne øvelse får du nogle værktøjer der dæmper usikkerheden, alle kommer hjem med billeder af hundelufteren i sit køkken eller grønthandleren i hans butik. Og overraskes måske af, hvor nemt det gik! Opgaven evalueres i fællesskab.

De sidste dage bruges på en personlig billedreportage, hvor du med hjælp finder et miljø der kan opsøges flere gange. I denne proces vejledes der individuelt undervejs, bla med de redskaber du har lært på kursets første dage. Vi har et katalog af muligheder, og forslag til ideer man kan kaste sig over. Undervejs tales der om ideudvikling, vinkling, fotografering og udvælgelse med hver enkelt kursist. På sidste dag gennemser vi sammen hver enkelt reportage, hører om de udfordringer der har været og hvordan de blev overvundet.

 

Kurset har været gennemført i en årrække og bliver  justeret løbende. Kursisterne bestemmer selv, om man vil fotografere med et kamera eller bruge sin smartphone. Vælger man det sidste, vil der dog være krav om, at billedkvaliteten skal være relativt høj, telefonen skal derfor være nogenlunde ny. Man skal gøre sig klart at telefonkameraet har nogle begrænsninger, til gengæld er det altid lige ved hånden. Alle skal medbringe en bærbar computer med plads til et billedbehandlingsprogram.

Kursisterne vil bo på enkeltværelser på et mindre hotel i Mitte (tæt på undervisningslokalet), inkl morgenmad. De øvrige måltider betaler kursisterne selv, ligesom de selv står for transporten til Berlin. Der vil alle dage være fri adgang til frugt, kaffe og te. Alle ankommer søndag aften, hvor vi mødes og hilser på hinanden, er klar til undervisning mandag morgen og frem til fredag aften med hjemrejse lørdag morgen. Der vil være fællesspisning hver aften efter behov.

Det er et mål i sig selv at kurset skal foregå i en atmosfære, hvor alle kommer lige meget til orde og alle har det sjovt mens man lærer.

 

Afbestillingspolitik:

Man kan afbestille sin tilmelding indtil 4 uger inden kursusstart uden omkostninger. Ved afbestilling 2 og 4 uger inden refunderes 50% af kursus afgiften, ved afbestilling mindre end 2 uger før tilbagebetales 25%.

Mere om dette kursus