Lav bedre mobilvideo

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2400 København NV
Dage:
2 dage
Pris:
9.200 kr. + moms | PU-støtte: 2.600 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 490 evalueringer)
Efterår 2023

Du lærer at optage og redigere korte videoer med din mobiltelefon. Efter kurset kan du spotte, vinkle og tilrettelægge videohistorier ud fra journalistiske principper for god storytelling.

 

Tænk, hvis du kunne lave en knivskarp video med et fængende budskab kun ved brug af din mobiltelefon – ville det ikke være smart?

Det kan du rent faktisk. Alt, du behøver for at lave en effektiv video, ligger allerede i din lomme (arh, medmindre du stadig sværger til Nokia 3310).

Tilføj en værktøjskasse med grundlæggende journalistiske storytellingprincipper, så har du byggestenene til at skabe gode videohistorier.

Derfor skal du tage kurset

Video bliver ved med at vokse på vores foretrukne apps og medier. Det gælder alt fra nyheder til kommunikation og underholdning. Video er bedre til at fange og fastholde vores opmærksomhed – men kun, hvis historien er godt fortalt og produktionen er i orden.

På det her kursus i mobilvideo lærer du – gennem praktiske øvelser – at spotte og vinkle en god videohistorie. Du får også de tekniske grundfærdigheder til at skabe en succesfuld videoproduktion, og du lærer at redigere direkte på mobilen.

Lær at producere mobilvideo – fra idé til publicering

Det vigtigste er og bliver historien, når du laver video. En god historiefortælling gør, at din videos budskab trænger igennem til brugerne og skaber værdi. Derfor lærer du på kurset at bruge principperne for journalistisk historiefortælling, når du skal opdage, vinkle og tilrettelægge din historie, så den fungerer på video.

Dernæst kommer selve produktionen – planlægning, optagelse og redigering. Gennem små øvelser på kurset bliver du fortrolig med din mobils videopotentiale. Du lærer også at lave god lyd og klippe din historie sammen i app’en Kinemaster.

Til slut skal din video publiceres. Du lærer om at beskære din video til forskellige platforme og lærer om best practice i forhold til undertekster mm.

Det lærer du på kurset

Når du scroller igennem dine sociale medier, møder du med garanti en masse videoer i dit feed.

Videoformatet er det allermest efterspurgte og brugte i kommunikationsverdenen lige nu.

Men video kan være tungt og tidskrævende at producere selv – og det kan være dyrt at få lavet ude i byen.

På kurset får du en værktøjskasse med narrative og videotekniske redskaber, så du nemt og selvkørende kan fortsætte med at producere dine egne videohistorier efter kurset.

Du lærer at

  • forstå de grundlæggende principper for visuel storytelling
  • finde, vælge og vinkle historier fra din arbejdsfaglige virkelighed
  • optage interviews og sekvenser på mobilen
  • redigere med app’en Kinemaster
  • bruge tilbehør som for eksempel ekstern mikrofon og stativ
  • optage eller resize video til andre formater
  • publicere videoer til sociale medier direkte fra mobilen.

Kurset er for dig

Dette begynderkursus er for dig, som gerne vil lære at producere video med mobilen til et medie, din virksomheds kommunikation eller til sociale medier.

Du arbejder eksempelvis som journalist eller kommunikatør og har behov for tekniske og journalistiske kompetencer for at producere godt videoindhold på mobilen. Du har brug for et enkelt workflow fra idé til publicering.

Forløb med praktiske øvelser, redigering og sparring

Vi ved, at læring sker bedst i et mix af oplæg og hands-on-øvelser.

Undervisningen på kurset i mobilvideo veksler derfor mellem demonstrationer og træning i planlægning, optagelse, redigering og til sidst publicering.

Der kommer til at være et fokus på den journalistiske vinkling, så du bliver skarp på din visuelle storytelling som er altafgørende, hvis dine budskaber skal trænge igennem.

Du bliver udsat for små øvelser og tekniske udfordringer, som giver dig inspiration og blod på tanden til at lave dine egne formfuldendte mobilvideoproduktioner.

Vores dygtige undervisere hjælper dig med at finde det rette udstyr til din mobilvideoproduktion tilpasset de behov, du har fra din arbejdsplads.

Til undervisningen skal du medbringe din egen smartphone af nyere dato – enten iPhone eller Android.

Det er også en fordel – men ikke en forudsætning – hvis du har kendskab til dit mobilkamera, og måske endda har snuset lidt til app’en Kinemaster, som kan downloades i en gratis version.

Det indgår i prisen

Frokosten er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Om underviserne

Cathrine la Cour og Rasmus Heide underviser på kurset i København.
Inger K. Larsen og Hans Brormand Nørgård underviser på kurset i Aarhus.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.
Læs mere om regler for framelding

Er du ikke berettiget til støtte fra Pressens Uddannelsesfond?
Tilmeld dig kurset på Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles hjemmeside

 

Undervisere

Hans Bromand Nørgård

Erfaren tv-tekniker og fast underviser på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Rasmus Heide

Journalist, videoproducer, kommunikationsrådgiver og underviser. 20 års erfaring inden for online kommunikation. Selvstændig producer af film for hjælpeorganisationer, uddannelsesinstitutioner og finansverdenen.

Cathrine la Cour

Journalist og producent fra DR TVs dokumentar-, kultur- og B&U-afdelinger. Arbejder som selvstændig producent, videojournalist og ekspert i visuel forskningsformidling i firmaerne Cattenbaum og Outreach-Now. 

Inger K. Larsen

Lektor på DMJX og underviser i, hvordan man optimalt researcher, planlægger og producerer en god historie til video og tv.