Lær at lave stærke fortællinger

Startdato:
Udbyder:
Sted:
online
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
7.500 kr. + moms | PU-støtte: 4.500 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 193 evalueringer)
Efterår 2024

Vil du nørde fortællende journalistik i dit eget tempo, når det passer dig? Har du lyst til at fortælle journalistik, der hjælper mennesker med at forstå verden og blive klogere på livet, only du kan ikke lige overskue et fysisk kursus? Lyder det fedt med et onlinekursus, der også tilbyder live-onlinesparring?

Så tag med i Online-Skrivehulen og lær at lave stærke fortællinger, der gør en forskel. Fyr op under din passion og fortælleglæde og lær at fortælle journalistik, så verden er til at forstå.

 

Fortællingens kraft

Fortællende journalistik er mere end en måde at tiltrække og fastholde læseren på. Mere end en måde at gøre det sjovere at være journalist på. Vi mennesker har simpelthen brug for fortællinger, som vi kan spejle os i.

Fortællinger, der hjælper os med at forstå verden og gør os klogere på os selv og livet. Fortællinger der hjælper os med at forstå komplekse problemstillinger og skabe orden i kaos. Lær at bruge fortællingens kraft.

 

Forvandl dig selv til fortællende journalist

Kurset er bygget op i vedkommende moduler, der følger den journalistiske arbejdsproces og veksler mellem oplæg, øvelse og refleksion. Du kan altid vende tilbage til tidligere moduler og dvæle længere dér, hvor det er meningsfuldt for dig.

Tag dynen med i sofaen en tidlig morgen og nap en halv times onlinekursus. Reservér en hel eller halv dag til at lære online. Eller sæt dig med et glas kølig Gewurtzraminer eller måske en kop varm chokolade, når resten af huset er gået til ro. Lyt, læs, tænk, prøv, leg, reflekter, træn, lær. Bliv dygtigere i dit eget tempo, præcis når det passer dig.

Og deltag i live-online sparringer. Spørg løs, få respons og del erfaringer med de andre.

 

Du lærer at:

Tune ind i din kreativitet
Lave gedigen fortællende journalistik
Tænke i og idéudvikle fortællinger
Interviewe til fortælling
Observere og rekonstruere
Løfte fortællingen ud over den konkrete historie
Arbejde med karakteropbygning og -udvikling
At plotte få struktur på fortællingen
Skrive i scener
At træde i karakter som fortæller

 

Du har:

mulighed for live-online sparring cirka to gange om måneden (dog med sommer og december-pause)
adgang til kursusmaterialet og live-online i 12 måneder

 

Bliv en bedre fortæller

Fase for fase arbejder vi os igennem den journalistiske arbejdsproces fra fortællingens perspektiv. For du kan ikke skabe fortællende journalistik i skrivefasen, hvis ikke du har tænkt fortælling fra start.

Derfor starter kurset med at tune ind på kreativitet, idéudvikling og måder at tænke i fortællinger på. Du lærer at observere og interviewe til fortælling. Researche til fortælling. Opbygge og udvikle karakterer, plotte, strukturere, skrive i scener, bruge dialog og sigende detaljer.

Du får uundværlige metoder og redskaber, der vil være en gevinst for enhver historie. Du bliver bedre til at fokusere, skabe en tydelig rød tråd og træde i karakter som fortæller med din unikke fortællerstemme.

 

Ikke som de fleste onlinekurser

Jeg garanterer, at kvalitet og faglighed er i top. Og jeg insisterer på at skabe en tillidsfuld, præstationsfri ramme, der inddrager natur og bevægelse på måder, der fremmer kreative flows max. Der er indbygget åndehuller på de helt rigtige tidspunkter undervejs i processen.

Jo, det er et onlinekursus, og du styrer det selvfølgelig selv hjemmefra. Du gør det, du vil. Men opvarmningsøvelser som intuitiv skrivning, stillegang, skrivedans og solhilsner er der ikke alene for at give dig en pause. De har en funktion.

Undervisningen lægger op til, at du løbende prøver metoder og teknikker af i praksis i forbindelse med dit arbejde, og at du laver en fortælling, hvor du integrerer alt det, du har lært.

Glæd dig til at dykke ned i al materialet og forvandle dig selv til fortællende journalist.

 

Undervisere

Tina Andersen

(Skrive)coach, fortællenørd og frihedspioner. Idémager, eventyrer og indehaver af AndersensBureau –  fordi fortællingen tæller.

Tina er ophavskvinde til ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet’, hvor hun samler alt, hvad hun ved om journalistik, fortællingens kraft og kreativitet koblet med en indre visdom om, at verden har brug for, at journalistikken bevæger sig i en ny retning. Set i bakspejlet har hun brugt de sidste 30 år på at blive klar og kvalificeret til at stille sig op på ølkassen med tragten for munden for at gå forrest for fremtidens hjertejournalistik.

Hun er uddannet journalist & cand.public med speciale i narrativ journalistik & storytelling og kobler sin ekspertise i (journalistiske) fortællinger og kreative flows med sine intuitive kompetencer og evne til at skabe tillidsfuldt nærvær i nuet. Og så trækker hun på +20 års erfaring som underviser og skrivecoach i mediebranchen.

Engang journalist på Det Fri Aktuelt og siden fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik og kreativ skrivning som ekspertområde, men først og fremmest soloselvstændig, der brænder for fremtidens journalistik og et bæredygtigt arbejdsliv med max frihed.

Også her har hun gået vejen selv og flere gange taget sin hjertebusiness til next level . Grundværdierne er de samme, men den personlige udvikling og faglige forvandling er stor. Vilde transformationer. I dag har hun fintunet sin egen unikke hylde som formidler og lever, så hun aldrig brænder ud.

Tina holder skriveretreats, walkabouts, kurser i sit køkken og to længere efteruddannelsesforløb ‘Find din unikke hylde som formidler’ og ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet’, der strækker sig over henholdsvis tre og otte måneder.