Lær at engagere dit publikum i din konstruktive journalistik.

Startdato:
Udbyder:
Sted:
5000 odense C
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
11.000 kr. + moms | PU-støtte: 2.700 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 6 evalueringer)
Efterår 2023
Lær at engagere dit publikum i din konstruktive journalistik v Nanna Schelde fra Zetland.
Lær at engagere dit publikum i din konstruktive journalistik v Nanna Schelde fra Zetland.

Lær at engagere dit publikum i din konstruktive journalistik.

Få tips og råd af engagerende journalist fra Zetland Nanna Schelde, vært og tidl. chefredaktør Troels Mylenberg og Årets ildsjæl, journalist André Bentsen. De inspirerer og giver feedback på din idé. Gerd Maria May er kursusleder.

Kursusbeskrivelse:

Lær at involvere dit publikum i din konstruktive journalistik og kommunikation.

Gennem kurset vil du få konkret inspiration til og vejledning i, hvordan du udvikler, gennemfører og forankrer involverende og konstruktive projekter i din hverdag.

Med afsæt i den situation netop du står i, bliver du inspireret og guidet samtidig med, at du bliver undervist ud fra de nyeste metoder og eksempler og skaber et netværk med andre i samme situation som dig.

Kurset tager afsæt i den konstruktive og involverende metode FINT, der har fokus på, hvordan du udvikler og gennemfører dine journalistiske og kommunikative projekter, så fællesskabet bliver inspireret og engageret på en nuanceret måde, der skaber tillid til dig som afsender. 

Du vil lære af nogle af dem, der har erfaringer med at udvikle og gennemføre denne type journalistik. Derudover vil vi gennem kurset lave workshops, hvor du får mulighed for at arbejde med et emne, der er relevant for den hverdag, du skal tilbage til efter kurset.

Gennem oplæg, inspiration, diskussioner og workshops vil du efter kurset stå med en plan for, hvordan du kommer i gang med din historie/serie eller dit projekt, når du kommer hjem. For at sikre, at du lykkes, tilbydes alle kursister en personlig sparring efter kurset med fokus på den enkeltes situation.

Derfor skal du tage kurset:

  • Der er stigende efterspørgsel efter den konstruktive og involverende journalistik over hele landet, på kurset her får du de eftertragtede kompetencer.
  • Du bliver inspireret via en lang række konkrete eksempler på involverende og konstruktiv journalistik, der fungerer lige nu.
  • Du bliver guidet af journalister, der selv har arbejdet med netop denne type journalistik.
  • I løbet af kurset arbejder du med dit konkrete projekt/udfordring og du vil efter kurset have en plan for, hvordan du lykkes med dit projekt.
  • På kurset får du helt konkret hjælp til at rykke dig i den situation, du står i. Din situation definerer om din efterfølgende individuelle sparring skal fokusere på konkret produktudvikling, på udvikling af en større journalistisk serie, på organisationsudfordringer eller på noget helt andet, der er relevant for dig.

Form:

Kurset er bygget som et miks mellem oplæg fra erfarne journalister, indblik i metoder, der virker, diskussioner og sparring på eget projekt. Derudover vil der efter kurset være et digitalt mødested for alle kursisterne som ramme for et fremtidigt netværk. Alle kursister får gennem kurset tilbud om individuel sparring på deres konkrete situation.

Generelt:

Kurset fokuserer på at svare på tre hovedområder:

  • Hvad er involverende og konstruktiv journalistik – Du får en masse nye eksempler med hjem.
  • Hvordan fungerer den involverende og konstruktive journalistik i praksis – Du møder folk, der arbejder med det konkret i deres hverdag.
  • Hvordan får du succes med den engagerende og konstruktive journalistik – Du får konkret hjælp til at lykkes med dit eget projekt af kursets oplægsholdere mv.

Kurset bygger på FINT-modellen, – Fællesskab, Inspiration, Nuancer og Tillid – Gennem kurset lærer du, hvordan du engagerer det fællesskab du skriver for, inspirerer til at handle, får inspiration til at nuancere journalistikken og så fokuserer vi på, hvordan vi sikrer tilliden til dine historier.

Gennem kurset vil du lære fra en række eksperter, der fortæller, hvordan de arbejder med denne type journalistik i praksis. Og de vil sparre med kursisterne om deres projekter og give gode råd til, hvordan de bedst lykkes.

Kurset kan også gennemføres som et internt arbejdsplads-kursus.

 

Kurset bliver afholdt på Hotel Odeon i Odense d.31. okt , 1. nov. og 2. nov. 2023.

Undervisere

Gerd Maria May

Forfatter og stifter af Room of Solutions, udviklingschef på Fyens Stiftstidende og tidligere fellow på Constructive Institute. Har gennem de sidste ti år arbejdet med at udvikle den konstruktive journalistik med afsæt i borgerne og deres behov. Gerd Maria May har indgående kendskab til medieverdenen og den virkelighed, der møder journalisten i dagligdagen efter kurset.