Kreativ skrivning – styrk din kreative skrivemuskel

Startdato:
Udbyder:
Sted:
1814 Frederiksberg C
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
4.800 kr. + moms | PU-støtte: 1.300 kr.
Forår 2024

Skriv kreativt

 • Lær at skrive kreativt – og få deleknappen til at sidde løst hos modtageren.
 • Du træner fem færdigheder indenfor kreativ skrivning, der giver dine tekster luft under vingerne.
 • Genfind skriveglæden og få ny inspiration til dine tekster.

 

Skriv kreativt, og skil dig ud fra mængden

Arbejder du med digital markedsføring og/eller formidling, men har fornemmelsen af, at dine opslag drukner i mængden?
Har du ansvaret for din virksomheds ugentlige nyhedsbrev, men har svært ved at finde på idéer til indholdet?
Helt ærligt: Synes du også selv, at jeres hjemmesidetekster er lidt kedelige, og savner du nye teknikker til at pifte dem op?
Der findes enorme mængder af tekst online. Hvis din målgruppe skal læse dit nyhedsbrev, følge din SoMe-profil eller dele dit digitale indhold, kræver det, at dine tekster skiller sig ud fra mængden.

Kurset ’Skriv kreativt’ er målrettet dig, der arbejder med skriftlig, digital kommunikation. Når du går herfra, vil du have et helt arsenal af nye kreative skriveteknikker, der får det til at krible i pegefingeren – du ved, ”delefingeren” – på din modtager.

 

Kreative skrivefærdigheder, der aldrig går af mode

På kurset ’Skriv kreativt’ opøver du de retoriske færdigheder, som skal til for at:

 • Skrive tekster, der skiller sig ud fra mængden og skaber engagement (selv hvis du skriver om noget ”kedeligt”!)
 • Få let ved at få nye idéer til indhold og udformning, når du skal skrive digitale tekster
 • Skrive kreativt og sanseligt – samtidig med, at du holder dit strategiske mål for øje
 • Det er færdigheder, som ikke kommer til at gå af mode lige foreløbig, men som du kan høste frugten af i resten af dit arbejdsliv.

På kurset tager vi desuden udgangspunkt i dine konkrete arbejdsopgaver, så du let kan overføre det, du lærer, til praksis. Du vil også blive klædt på til at analysere og forbedre egne såvel som andres digitale tekster.

 

Et antikt skriveprogram til digitale skribenter

De skrivefærdigheder, du opøver på kurset, er ikke grebet ud af den blå luft. De stammer fra den ældgamle retoriske tradition for skriveundervisning, som hedder progymnasmata. På kurset stiller vi skarpt på fem færdigheder:

 • Diēgēma: Brug fortællinger til at give dit budskab form
 • Gnome: Skriv originale og træfsikre overskrifter
 • Synkrisis: Skab overraskende sammenhænge ved hjælp af kreativ tænkning
 • Ethopoeia: Find din skriftlige stemme, der skiller dig ud fra mængden
 • Ekphrasis: Lær at skrive sanseligt og stilsikkert

Mere end 2000 års anvendelse har vist, at progymnasmata-programmet er noget nær ”bedst i test”, når det kommer til at give sine skrivefærdigheder et løft. Derfor har vi på Rhetor opdateret antikkens skriveprogram med værktøjer fra bl.a. kreativ og digital skrivning, så det passer til moderne skribenters behov.

 

Hvordan ser dagen ud?

Kurset er et heldagskursus og foregår på små hold i vores lyse lokaler på Frederiksberg. Her vil underviseren sætte en ramme, der giver plads til fordybelse, sproglig udfoldelse og konstruktiv kritik fra dine medkursister.

Hver af de fem færdigheder har sit eget modul, hvor du vil blive præsenteret for frameworks og eksempler – og så får du ikke mindst mulighed for at prøve kræfter med konkrete skriveøvelser. Vores erfaring siger nemlig, at man kun bliver bedre til at skrive ved selv at få (j)ord under neglene!

 

Det får du også med hjem: ’Den kreative skribents håndbog’

Hvert kursusmodul indeholder specifikke systemer og tjeklister, som du vil få med i hånden og i en overskuelig e-version, når du går herfra. Så føler du dig aldrig mere på bar bund, når du skal skrive noget nyt.

’Den kreative skribents håndbog’ indeholder:

 • Kreativ cardio: Få flere originale idéer
 • Narrative byggeklodser til digitale tekster
 • Formularer til at skrive fængende overskrifter
 • Tjekliste til et præcist og stilsikkert skriftsprog
 • At skrive personligt: Et skriftligt stemmetræningsprogram

Som en ekstra bonus får du også en række skabeloner til at skrive indenfor de mest almindelige digitale genrer: Nyhedsbreve, blogindlæg, SoMe-opslag og hjemmesidetekster. Mere ’plug-and-play’ bliver det ikke!

 

Dét siger kursisterne:

”Dejligt mange øvelser i højt tempo. Vi skrev og skrev – og alle fik hul ind til nye kreative kanaler. Kreativiteten bor derinde, og underviseren fik lokket den ud med sine underholdende øvelser. Vi blev klogere, mere modige og fik redskaber med hjem.”

Pia Thorsen Jacobsen, redaktionschef i Samvirke

 

“Vi var tre afsted fra samme team, hvilket var rigtig godt. Vi ved præcist hvad de andre mener, når en tekst f.eks. skal have mere ‘glitterpen’.

Tina Holm Møller, Faglig konsulent, HK Privat

 

“Føler du, at du sidder fast i din vante trummerum, når du skal lave tekstarbejde? Det gjorde jeg. Og derfor tog jeg på ‘Skriv kreativt’. Kursets øvelser gav mig nye måder at arbejde med skriveprocessen og tekstarbejdet på. Jeg har haft værktøjerne i baghovedet, siden jeg var på kurset. Ja, endda i min fritid. Alt i alt vil jeg give kurset mine varmeste anbefalinger. Du kommer ikke til at fortryde det.”

Malene Kirk, kommunikationskonsulent, Thisted Forsikring

 

Afbestillingsbetingelser

Din tilmelding og dermed betaling for deltagelse på kurset er bindende. Hvis du bliver forhindret i at deltage, bedes du give skriftlig besked senest 7 dage inden afholdelse. Pladsen kan overdrages til en kollega.

Ændring af tilmelding til anden afholdelsesdag koster et gebyr på DKK 1.000 ex. moms, og skal ske skriftligt senest 7 dage før afholdelsen. Afholdelsesdagen kan kun ændres én gang – bliver du på ny forhindret i at deltage, tilbageholdes det fulde beløb.

Undervisere

Rhetor – rådgivende retorikere

Hvis du vil mennesker noget, må du kommunikere det til dem. Det kan du gøre på hundredvis af måder – vi hjælper dig med at finde en, der virker.

Alle Rhetors undervisere er universitetsuddannede og har stor erfaring med at hjælpe mennesker med at tage ordet og få succes med det.

På en kursusdag hos Rhetor lærer du ikke bare om retorik – du træner retorik. Færdighedstræningen består i at afprøve værktøjerne gennem øvelser, få feedback og prøve igen. Vi arbejder med virkelighedsnære cases og inddrager faktiske opgaver fra kursisternes eget arbejde.

Du bliver ikke overlæsset med modeller og teori, som du ikke har en jordisk chance for at omsætte til praktisk kunnen. Vi giver dig viden og værktøjer, vi viser dem i brug, du får selv lov at afprøve dem, og du får konstruktiv feedback fra underviseren.