Konstruktiv og engagerende klimajournalistik

Startdato:
Udbyder:
Sted:
5000 odense C
Dage:
3 dage
Pris:
10.000 kr. + moms | PU-støtte: 2.700 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 4 evalueringer)
Forår 2023

Vi kan se ind i en nutid og fremtid, hvor klima bliver en central del af journalisternes dækningsområde. Om det drejer sig om politik, transport, erhverv, socialpolitik eller noget helt femte, så er klima en del af dagsordenen. Klima er altså ikke blot et emne en enkelt fagjournalist kan dække. Det er et gennemgående tema, langt de fleste journalister rent fagligt kommer til at forholde sig til. Men selvom de forandringer klimaet sætter i gang i vores samfund er de største, vi har set i vores levetid, er det stadig svært at finde ud af, hvordan man helt konkret griber det an i en helt almindelig hverdag som journalist med fokus på et helt andet emne.

På kurset her vil du få et indblik i, hvad de største klima-forandringer reelt handler om, og hvordan de påvirker os. Du vil se en lang række eksempler på, hvordan andre med succes dækker emnet fra en række forskellige indgange. Derudover vil du få hjælp til, hvordan du helt konkret kommer i gang eller videre med dækningen af klima-emnet i din egen hverdag. Du vil gennem kurset løbende få inspiration til, hvordan du engagerer dit publikum i din journalistik.

Du vil få inspiration fra nogle af de dygtigste indenfor klima og klimajournalistik gennem hhv oplæg fra en ekspert på viden om klimaet og fra journalister, der lykkes med at trække klima-emnet ind i hverdags-dækningen.

Kurset vil blive ledet af Gerd Maria May, der pt er fellow på SDU, hvor hun undersøger, hvordan klima-journalistikken kan styrke den offentlige debat om emnet. Hun vil derfra medbringe den allernyeste forskning og de nyeste eksempler fra ind – og udland.

Kurset vil være en blanding af oplæg, besøg på medier og workshop med egen historie, så der ved kursets afslutning er et oplæg til en plan for det videre arbejder tilbage på redaktionen.

Kurset bliver afholdt på Hotel Odeon i Odense d.7.,8. og 9. marts 2023.

Mere om dette kursus