Klimajournalistik, der inspirerer og engagerer

Startdato:
Udbyder:
Sted:
5000 odense C
Dage:
3 dage
Pris:
11.000 kr. + moms | PU-støtte: 2.700 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 6 evalueringer)
Efterår 2023

Flygtende turister med flammer i baggrunden, hagl på størrelse med tennisbolde og hedebølge på 47 grader. Klimaforandringerne bliver mere og mere tydelige for alle, men journalistikken er stadig svær at få hånd om.  Mange medier oplever, at der ikke bliver klikket på klimahistorierne og er i tvivl om, hvordan emnet skal prioriteres.

På kurset her lærer du, hvordan du kan lave klimajournalistik, der fanger dit publikums interesse. Du får kendskab til en lang række succesfulde klimahistorier og får konkrete redskaber til, hvordan du kan lykkes med klimajournalistikken i din hverdag.

Lær blandt andet af klimaprofessor Sebastian Mernild, meteorolog og klimaforfatter Jesper Theilgaard og journalist og initiativtager til #Rydfladenforklimaet; Iben Maria Zeuthen.

Vi kan se ind i en nutid og fremtid, hvor klima bliver en central del af journalisternes dækningsområde. Om det drejer sig om politik, transport, erhverv, socialpolitik eller noget helt femte, så er klima en del af dagsordenen. Klima er altså ikke blot et emne en enkelt fagjournalist kan dække. Det er et gennemgående tema, langt de fleste journalister rent fagligt kommer til at forholde sig til. Men selvom de forandringer klimaet sætter i gang i vores samfund er de største, vi har set i vores levetid, er det stadig svært at finde ud af, hvordan man helt konkret griber det an i en helt almindelig hverdag som journalist med fokus på et helt andet emne.

På kurset her vil du få et indblik i, hvad de største klima-forandringer reelt handler om, og hvordan de påvirker os. Du vil se en lang række eksempler på, hvordan andre med succes dækker emnet fra en række forskellige indgange. Derudover vil du få hjælp til, hvordan du helt konkret kommer i gang eller videre med dækningen af klima-emnet i din egen hverdag. Du vil gennem kurset løbende få inspiration til, hvordan du engagerer dit publikum i din journalistik.

Du vil få inspiration fra nogle af de dygtigste indenfor klima og klimajournalistik gennem hhv oplæg fra en ekspert på viden om klimaet og fra journalister, der lykkes med at trække klima-emnet ind i hverdags-dækningen.

Kurset vil blive ledet af Gerd Maria May, der netop har afsluttet et år som fellow på SDU, hvor hun har undersøgt, hvordan klima-journalistikken kan styrke den offentlige debat om emnet. Derudover arbejder hun med at hjælpe medier og virksomheder strategisk med at skabe en konstruktiv klima-kommunikation.

Hun vil derfra medbringe den allernyeste forskning og de nyeste eksempler fra ind – og udland.

Kurset vil være en blanding af oplæg, besøg af eksperter og workshop med egen historie, så der ved kursets afslutning er et oplæg til en plan for det videre arbejder tilbage på redaktionen.

Kurset bliver afholdt på Hotel Odeon i Odense d. 21.,22. og 23. november 2023.

Undervisere

Iben Maria Zeuthen

Radio- og podcast journalist, initiativtager til #Rydfladenforklimaet.

Jesper Theilgaard

Meteorolog og klimaforfatter.

Sebastian Mernild

Klimaprofessor og leder af climate Cluster på SDU.