Gå i dybden med ideudvikling og din kreative proces

Startdato:
Udbyder:
Sted:
1361 København K
Dage:
2 dage
Pris:
8.200 kr. + moms | PU-støtte: 2.600 kr.
Efterår 2024

 

Føles din idéudvikling som en knudret og kedelig procedure i stedet for en åben, skabende proces? Springer du og dine kolleger hurtigt henover den kreative udvikling og går direkte igang med at udføre historien, programmet eller projektet på samme måde, som I plejer? Så kom og bliv klogere på idéudvikling og kreativ proces og få konkrete værktøjer med hjem.

Brugbare metoder og indsigt i kreativitetens psykologi

I løbet af to intensive dage lærer du enkle, anvendelige metoder indenfor kreative processer. Du bliver introduceret til idéudviklings-værktøjer og tilgange som design-thinking, kreativitetens psykologi, den dobbelte diamant og strategisk selvbevidsthed. Altsammen værktøjer, som gør dig bedre til at lede en kreativ proces.

Mangel på kendskab til de psykologiske aspekter i den kreative proces betyder ofte, at vi kke får det udbytte af vores kreative evner, som vi har potentiale til. I løbet af kurset undersøger vi de psykologiske årsager til, at der tit opstår ubehagelige følelser og indre modstand. Og sammen ser vi på, hvad du kan gøre mentalt for at styrke dit eget kreative rum. Målet er en sjovere og bedre proces, hvor du anvender dine egne, dine kollegers eller dine medarbejderes kreative evner mere bevidst.

Erfarne undervisere deler erfaringer fra egne processer

I en praksisnær undervisningsform, som veksler mellem erfaringsdeling, teori og metode samt enkle øvelser bliver du klogere på dig selv. Kursusleder er Louise Detlefsen, der som instruktør har mange års erfaring som kreativt skabende. Hun deler erfaring fra egne processer og inddrager filmklip fra sine mange dokumentarproduktioner. Gæstelærer Mette Heide, som er en af dokumentarbranchens mest anerkendte producere, kommer og deler sine erfaringer med at udvikle dokumentarfilm til bl.a. DR, TV2, Viaplay og Netflix.

Kurset henvender sig til alle, der har lyst til at arbejde mere bevidst med egen kreativitet og få indsigt i de kreative processer. Det er ikke en forudsætning at medbringe en idé, men der vil være enkle øvelser med udgangspunkt i egen idéudvikling.

Hvad får du med hjem

  • Ny forståelse af egen kreative proces
  • Introduktion til de mest anvendte kreative procesværktøjer
  • Indblik i kreativitetens psykologi
  • Konkrete metoder til at skabe en bedre udviklingsproces
  • Nye perspektiver på balancen mellem det intuitive og det strategiske aspekt

Hvem er du?

Kurset henvender sig til alle, der har lyst til at udfordre sig selv og blive klogere på den kreative proces, hvad enten det er som fastansat, freelancer eller fra et ledelsesperspektiv. Måske arbejder du som kreativt skabende –  med visuel fortælling, som skrivende, fotograferende eller redigerende. Det kan også være, at du leder en redaktion, et team eller en afdeling, hvor det er dig, der sætte rammerne for den gode idéudvikling og den kreative proces.

Hvem er vi?

Louise Detlefsen er erfaren dokumentarfilm instruktør med baggrund i journalistik. I 2024 afslutter hun en diplomuddannelse i kreativ ledelse ved Den Danske Filmskole og Den Danske scenekunstskole. Gennem de sidste tyve år har hun udviklet egne filmprojekter fra idé til færdige dokumentarfilm/programmer, som er blevet vist på DR1, Tv2, i biografen og på udenlandske filmfestivaller. Louise Detlefsen har mange års erfaring med den kreative proces fra brainstorm til pitch, synopsis, udvikling, manuskript, optagelse og i klippeprocessen.

Gæstelærer

Mette Heide er producer og grundlægger af Plus Pictures. Hun har mange års erfaring som producer, hvor hun har udviklet ideer til DR, TV2, Viaplay og Netflix. Senest har hun bl.a produceret dokumentaren “Bedraget i Helmand” (2023), der blev Cavling nomineret. Hun vil  fortælle om, hvordan hun arbejder med at udvikle projekter med det kreative team.

 

Undervisere

Louise Detlefsen

 

Louise Detlefsen er dokumentarfilm instruktør med en baggrund i journalistik. I 2024 afslutter hun sin diplomuddannelse i kreativ ledelse ved Den Danske Filmskole og Den Danske scenekunstskole. Gennem de sidste tyve år har hun udviklet egne filmprojekter fra idé til færdig film og været konsulent på andre instruktørers projekter. Louise Detlefsen har erfaring med at udvikle projekter fra brainstorm til pitch, til synopsis, gennem udviklingsforløb, manuskript, optagelse og i klippeprocessen. Hun står bl.a. bag dokumentarfilmene “Det er ikke slut endnu” (2021) og “Fat Front” (2019).

 

 

Gæstelærer Mette Heide

Mette Heide er producer og grundlægger af Plus Pictures. Hun har mange års erfaring som producer, hvor hun har udviklet ideer til DR, TV2, Viaplay og Netflix. Senest har hun bl.a produceret dokumentaren “Bedraget i Helmand” (2023), der blev Cavling nomineret. Hun vil  fortælle om, hvordan hun arbejder med at udvikle projekter med det kreative team.

Mere om dette kursus