Fra talking heads til stærk video fortælling

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8000 Aarhus C
Dage:
3 dage
Pris:
10.500 kr. + moms | PU-støtte: 2.700 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 2 evalueringer)
Efterår 2023

Du kender det filmklip, hvor du er fuldstændig opslugt af det, der sker på skærmen.

Sådanne oplevelser forbinder vi ofte med en god film eller serie på Netflix.

Men med få greb, kan vi skabe lige så stærke oplevelser i vores egne videoproduktioner.

 

Derfor skal du tage kurset

På dette 3-dages kursus zoomer vi ind på redskaber til at lave disse gyldne øjeblikke. Du lærer at arbejde med med scener i din videoproduktion, som giver modtageren mulighed for at engagere sig. Du laver langt bedre og mere effektiv fortælling, fordi du taler til dit publikums hjerte.

Scener kommunikerer stærkt på følelser – det giver os mulighed for at aflæse alle de små nuancer, f.eks. et ansigtstræk. Scener giver os mulighed for at opleve hvad der sker, fremfor at få det fortalt i ord eller speak. Vi ved at ét billede fortæller mere end 1000 ord, og det er præcist sådan at scener er effektive og fortæller med følelser. Scener er den selvfortalte handling i billedsprog, og det lærer du at mestre på kurset.

Uanset om du arbejder med informationsvideo, med SoMe kommunikation og marketing, med nyheder eller med dokumentariske videohistorier, hæver du dine produktioner op på et helt andet niveau, når du mestrer dette håndværk.

De prisvindende dokumentarister Berit Madsen og Finn Mathiasen bruger i undervisningen eksempler fra egne dokumentarfilm. Vi kender de praktiske udfordringer, der opstår, når man sætter sig som mål at fortælle sin historie i billeder og scener, og tager dig med ind i maskinrummet.

Kurset er for dig

Kurset er særligt udviklet til dig, der arbejder med journalistiske greb i din video og filmproduktion og ønsker færdigheder i at fortælle mere dokumentarfilmisk. Du ønsker et stærkere video sprog, som du får ved at arbejde scenisk, frem for at bruge interview og speak som dit bærende element.

Kurset er også velegnet dig, der arbejder som fotojournalist og ønsker at tilføje videoproduktion til dine kompetencer.

Kurset er for dig, der er let øvet. Du skal have et minimum kendskab til at betjene et videokamera og lidt erfaring med at klippe videoer i fx Adobe Premiere Pro eller Final Cut.

Hvis du har mindre erfaring, stiller vi læringsmateriale om kamera og redigering til rådighed online før kursus start.

Deltagerantal

Vi kører med små hold med max. 8 deltagere så vi sikrer dig maksimalt udbytte på kurset.

Du lærer at

  •       planlægge optagelser af scener
  •       arbejde med manus, så du sikrer at du får de rette optagelser
  •       filme effektivt med både øjne, ører og mave
  •       få det bedste ud af dine medvirkende
  •       klippe dine scener, så de får det helt rigtige udtryk

Sådan foregår undervisningen

Kurset varer 3 dage fordelt på 2 seminarer. Mellem seminarerne arbejder du med din egen produktion.

Kurset er et hands-on kursus, hvor du afprøver den teoretiske viden og de arbejdsmetoder, du bliver undervist i, i øvelser og i en kort videoproduktion.

Under alle 3  kursusdage er begge undervisere til stede. Du får derfor også meget 1:1 sparring og support.

Det kan du forvente af kurset

Du får de arbejdsredskaber og det workflow, der skal til for at skabe scenisk materiale – fra den målrettede research, manus, optagelser og klipning af scener.

Du laver på kurset øvelser, sådan at du får håndværket helt ind under huden.

Du kan efter kurset booste dine produktioner, så de kommer op i en helt anden liga.

Udstyr

Du skal medbringe videokamera/DSLR (eller mobiltelefon med godt kamera) med mikrofon og eventuelt stativ. Vi stiller PC’er med Adobe Premiere Pro til rådighed på kurset, men du kan også medbringe din egen redigeringscomputer med Premiere Pro.

Forplejning

Frokost er inkluderet i prisen og der vil løbende blive serveret kaffe, kage, te, frugt og vand.

Hvor foregår det

Undervisningen foregår i DOX:WORLDS undervisningslokaler i hjertet af Århus 5 minutters gang

fra banegården.

Kursusbevis

Efter kurset får du tilsendt et digitalt diplom.

Afmelding

Afmelding skal ske skriftligt og senest 4 uger inden 1. kursusdag. Hvis du afmelder dig senere end 4 uger før 1. kursusdag opkræves hele kursusgebyret. Ved afmelding kan du eventuelt, efter forudgående aftale med DOX:WORLD, sende en anden deltager.

Undervisere

Berit Madsen

 

Journalist, antropolog og dokumentarfilminstruktør med 20 års erfaring. Har produceret internationalt vindende dokumentarfilm og en lang række korte videoer til platforme i udlandet og DK. Berit er ofte kreativ konsulent på dokumentarfilm for produktionsselskaber og freelancere. Indehaver og fast underviser på Dokumentarfilmskolen DOXWORLD.

Finn Mathiasen

 

Fotograf, videojournalist og dokumentarfilminstruktør med mere end 20 års produktionserfaring. Finn har lavet internationalt vindende dokumentarfilm og en lang række korte journalistiske videoer til nettet og sociale medier. Han er grundlægger og fast underviser på Dokumentarfilmskolen DOX:WORLD.