Fotokursus: Hamburg by night

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Hamborg
Dage:
5 dage
Pris:
23.500 kr. + moms | PU-støtte: 6.500 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 81 evalueringer)
Forår 2024

Hamburg by night

Natteliv og vand er to helt særlige kendetegn for Hamborg og to centrale elementer på dette kursus i gadefotografi. Vand er Hamborgs både kommercielle og rekreative livsåre. Vi har fokus på det gode lys ved vand og på det folkeliv, som udspiller sig i byen ”by night”.

 

Nogen har bestemt, at vi skal arbejde fra 8-16. Sjældent tidspunktet for det bedste fotografi. På dette kursus vender vi bøtten og undersøger skumringens lange bløde skygger og hvad gadebelysning og ”red lights” efter mørkets frembrud kan. Vi ser hvad der sker, når den neonilluminerede skyline over Elben, containerhavnen og kranerne reflekteres i vand. Og fordyber os i hverdagens stille, smukke silhouetter af bygninger og mennesker. At fotografere ”by night” giver mennesker og steder et helt særligt ansigt, som du kan tage direkte med hjem og bruge.

Hamborg ligger ved vand: Elben og de to Alstersøer, som smyger sig om byens parker, foruden en række kanaler. Den har fået ry for sit pulserende natteliv, rige historie og mangfoldige kulturelle scene. Den er kendt for sin alternative flair, som tiltrækker besøgende fra hele verden til at nyde dens energiske atmosfære. Og kan prale af en række attraktioner, fra den berømte Reeperbahn, en gade fyldt med barer, klubber og restauranter, til historiske vartegn såsom St. Pauli-teatret og fiskemarkedet og en smeltedigel af subkulturer og livsstilsvalg, fra punkrockere til LGBTQ+-individer og alt derimellem. De senere år har renoveringen af den gamle hanseatiske Speicherstadt og opførelsen af Elbphilharmonien givet byen yderligere steder ved vand at gå på fotografisk opdagelses i.

Vi fotograferer både dag, aften og nat. Især det sidste. Med kameraet går vi på jagt efter lyset og livet i Tysklands næststørste by efter Berlin og Europas ottendestørste. Om dagen ser vi på fotografi – andres og eget, går på fotoudstilling, evaluerer gårsdagens skud og øver os i det gode lys. Ved kursets afslutning vil alle kursister have fotograferet og udvalgt en lille billedhistorie om lys, vand og folkeliv i byen ved Elben.

Kurset henvender sig til dig, der er enten fotograf,  journalist, kommunikationsmedarbejder, grafiker og alle jer, der har lyst til at lære at fotografere, eller som gerne vil styrke jeres fotografiske erfaringer og kunnen.

Når vi ikke fotograferer, så ser vi på fotografi – blandt andet besøger vi Deichtorhallen Internationale Kunst und Fotografi. Vi snakker om billeder – vores egne og andres – og du får styrket din forståelse af, hvad godt fotografi er, og hvilke processer der i sidste ende fører til et godt fotografi. Det er ikke nok at trykke på knappen: Du skal forstå – og se – den gode kvalitet af lyset, kompositionen og øjeblikket, lige inden du trykker på knappen. Og du skal lære at (blive bedre til at) formidle historien. Du vil få en dybere forståelse af fotografiets natur og virkemidler, og du vil lære at analysere og sætte ord – analytiske, faglige begreber – på fotografi.

Undervisningen gennemføres med op til 12 deltagere og to undervisere, og undervisningen differentieres efter deltagernes niveau. Konkrete øvelser parres med oplæg, teambuilding og evaluering i plenum. Kurset har form af en “boot camp” med “håndholdt” undervisning, og hvor kursister og undervisere er sammen om fotografi 24/7.

Praktisk

  • Vi taget toget til Hamborg – og tager hul på undervisningen, mens vi kører.
  • Kursisterne bor på enkeltværelser på 3-stjernet hotel inkl. morgenmad.
  • Øvrige måltider betaler du selv, men vi lægger op til at mødes og spise aftensmad sammen
  • Kaffe/te, vand, frugt er til rådighed, når vi mødes til plenum

Startdato for kurset: 17.06.2024
Antal kursusdage: 5 (internat)
Målgruppe: Journalister, fotografer, kommunikationsfolk, grafikere og alle, som elsker at fotografere
Kursusledere: Lars Bertelsen og Søren Voigt Juhl
Antal deltagere: 12 – kurset gennemføres ved minimum 7 deltagere
Pris: 23.500 kr. + moms. Prisen dækker kursusafgift, togbillet, undervisning, overnatning på hotel på enkeltværelse med morgenmad. Øvrige måltider er ikke inkluderet i prisen

Læs mere om Fotografværkstedet på vores WEBSITE