Fotojournalist – tag stærke portrætter

Startdato:
Udbyder:
Sted:
1360 Købehavn K
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
9.900 kr. + moms | PU-støtte: 2.700 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 6 evalueringer)
Efterår 2023

Elsker du at fotografere portrætter med et stærkt udtryk, der brænder igennem?

Som professionel fotograf leverer du kvalitet til dine kunder. Fotograferer skarpe, kommunikerende og velovervejede billeder. Men er dine portrætter af den samme høje kvalitet?

Så har du det måske ligesom mange andre af dine kollegaer:

  • Du får ikke rigtig gjort noget for at udvikle dig fagligt, fordi du har for travlt og det drukner i hverdagens andre gøremål.
  • Du arbejder under et konstant tidspres og laver derfor de samme portrætter igen og igen.
  • Eller måske du næsten har opgivet at arbejde med dine portrætter, fordi du mister kontrollen?

Med andre ord…du kunne godt bruge inspiration til at løfte kvaliteten af dine billeder. Så dine portrætter bliver smukke. Stemningsfyldte. Skiller sig ud. Og løfter sig over gennemsnittet.

Spørgsmålet er bare…Hvad skal du SÅ gøre?

Det har vi et kvalificeret bud på.

Deltag i vores workshop i portrætfotografi for fotojournalister og pressefotografer og stil skarpt på din faglige udvikling med et frirum fra dagligdagens ræs. Du får mulighed for at få en inspirerende 3 dage sammen med dine kollegaer og fornyet energi til dit daglige arbejde på redaktionerne.

Med denne intensive workshop vil vi løfte kvaliteten af dine portrætter ved at give dig en række metoder og værktøjer til at blive mere bevidst i arbejdet med at portrættere et menneske og skabe et virkningsfuldt portræt.

Med udgangspunkt i det personlige portrætfotografi, prøver du at arbejde med Helga Theilgaards unikke og effektive metoder til personinstruktion. Vi vil gå i dybden med de psykologiske aspekter af portrætfotografiet og vi vil lægge vægt på at du lærer hvordan du i praksis kan anvende metoderne i en travl hverdag for at skabe vedkommende, personlige og nærværende billeder.

Derudover vil du arbejde med nogen af de specielle udfordringer, som portrætfotografiet byder på, når det gælder lys og brugen af dette og  du vil få undervisning i efterbehandling og retouchering af portrættet og blive bevidst om, hvordan du rammer en helt bestemt stil og udtryk i dit færdige billede.

Dag 1: Lys
Forståelsen af lys er afgørende i arbejdet som fotograf, og det betyder alt, at man kan beherske og styre lyset, når man arbejder med portræt både på studie og særligt on-location.Teknisk arbejder vi med, hvordan du med enkle virkemidler og transportabelt lys kan lave en række belysningsteknikker, der på forskellig vis definerer og underbygger et menneskes karakter og udtryk, så du kan bruge lyset aktivt til at underbygge din fortælling.

Dag 2: Personinstruktion
Hvis et portræt skal være overbevisende og virkningsfuldt skal det have et dybere lag af nærhed og menneskelig genkendelighed. Redskabet er dig selv og din motivation og begrænsninger i mødet med den du portrætterer. Du lærer metoder til, hvordan man dirigerer et andet menneske ind i forskellige følelsesmæssige rum og tilstande, og hvordan din model kommer derhen, hvor udtrykket mærkes ægte og vedkommende.

Dag 3: Billedbehandling
Det er vigtigt, at dit færdige portræt afspejler dit arbejde og den fortælling, du ønsker at formidle. Metoder til udvælgelsen af det bedste portræt er en essentiel del af denne proces, og lige så vigtigt som den efterfølgende billedbehandling og retouchering af portrættet. Vi gennemgår best practices og workflows, optimal RAW konvertering og kigger på, hvordan du takler typiske udfordringer såsom lav farvekontrast, hudtoner under høj iso og blandingslys, og de vil få demonstreret specielle teknikker til sort/hvid konvertering, retouch og efterkopiering af portrætter.

 

 

Undervisere

Helga Theilgaard

Helga Theilgaard er fotograf og har igennem de seneste 20 år stået bag en række toneangivende fotografiske værker i Danmark, herunder den landsdækkende udstilling “De Rodløse – vi der er tilbage”. I juni 2022 åbnede hun udstillingen ”I’m here now” som blev highlighted under Copenhagen Photo Festival og udkommer som bog i 2023.

Derudover leder hun Theilgaard Academy, hvor hun arbejder med formidling i kunst og fotografi gennem workshops, coaching og foredrag og har hjulpet hundredevis af medieprofessionelle, selvstændige og spirende fotografer med at definere deres fotografiske sprog og få succes med deres billeder. Udover at drive Theilgaard Academy er Helga producer, som den ene del af True Stories, der laver brandingfilm og billeder. Hun er uddannet hos Fotograf for Hendes Majestæt Dronningen Rigmor Mydtskov og fra Danmarks Fotografiske Billedkunstskole Fatamorgana.

Michael Elmkjær Madsen

Michael Elmkjær Madsen er uddannet fotojournalist og udgør den anden del af True Stories, som producerer film og billeder med udgangspunkt i autencitet, nærvær og den personlige vinkel på den store historie. Udover at være en knivskarp interviewer og storyteller har Michael 20 års erfaring , som still- og videofotograf og som billedbehandler og Adobe Certified Expert i Photoshop. Derudover er han fast tilknyttet som underviser og mentor på Theilgaard Academy.

Han er uddannet fotojournalist fra Danmarks Journalisthøjskole og har arbejdet med stillbilleder og film i både dokumentarisk og kommercielt regi, samt lavet postproduktion og billedbehandling.

Mere om dette kursus