Forstå den grønne omstillings maskinrum

Startdato:
Udbyder:
Sted:
7700 Thisted
ME plus:
ME
Dage:
2 dage
Pris:
8.900 kr. + moms | PU-støtte: 2.600 kr.
Efterår 2024

Vil du gerne forstå forskellen på en vindmølles produktionskapacitet og dens kapacitetsfaktor? Eller lære hvad forskellen er på kilowatt og kilowatttimer?

Vil du gerne kunne redegøre for, hvad Carbon Capture and Storage (CCS) er, og hvordan den adskiller sig fra DAC? Og vil du forstå, hvorfor kulstoflagring har sine store begrænsninger, som den teknologi, der skal redde os?

Vil du gerne kunne gennemskue, hvad der er sandhed og myter, når det kommer til elbiler, biogas, arealudnyttelse etc?

Kunne du tænke dig bedre at forstå, hvordan klimaforskning bliver til, hvordan IPCC arbejder, og hvad usikkerhed egentlig betyder i klimasammenhæng?

Så vil vi gerne invitere dig på kursus i grøn teknologiforståelse og almen klimadannelse i Thisted – 200 meter fra verdens største vindmøller i Testcenter Østerilds mødelokale.

Udover undervisning i alt fra videnskabsforståelser til lavpraktisk teknologiforståelse vil vi tage på udflugt til blandt andet Hanstholm Havn, hvor vi skal blive klogere på bølgeenergi og måske komme op i en af det lokale, succesrige vindmøllelaugs møller. Vi vil også som en del af kurset få en guidet rundvisning på Testcenter Østerild af en vindforsker, der kan besvare alle, både dumme og kloge, spørgsmål.

Vi vil også besøge de lokale, som er i mod den grønne omstillings vindmøller (NIMBY – not in my backyard) og dem, der aktivt kæmper for at sætte gang i omstillingen lokalt (YIMBY – yes in my backyard), som er et ekstra aktuelt emne i en tid, hvor Danmark skal firdoble VE-kapaciteten på land inden 2030 – og hvor testcenteret i Thy står foran en udvidelse.

En overnatning på hotel i Hanstholm samt morgenmad, aftensmad og to gange frokost er inkluderet i prisen. Kursisterne betaler selv for transport til Thy samt drikkevarer.

Mere om dette kursus