Det intime portræt

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2500 Valby
ME plus:
ME
Dage:
2 dage
Pris:
3.900 kr. + moms | PU-støtte: 1.800 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 5 evalueringer)
Forår 2023

Vil du personinstruere så du brænder igennem?

 Kom med på en 2-dages intensiv workshop i København med Helga Theilgaard

 • Føler du dig låst fast, når du skal fotografere et portræt?
 • Mangler du metoder til, hvordan du får et menneske til at åbne sig op?
 • Kunne du tænke dig 2 dage, hvor du bliver presset ud af din fotografiske komfort-zone – og får masser af professionel sparring og inspiration?

Så se her…

De bedste portrætter fanger det magiske øjeblik, hvor essensen af en person afsløres. Som portrætfotograf skal du mestre en række færdigheder for at skabe en følelse af intimitet og etablere kontakt med din model. For hvis et portræt skal være overbevise og røre folk skal det have et dybere lag af nærhed og menneskelig genkendelighed. Det kræver mod og handlekraft, som du ikke bare kan lære. Det kræver, at du tør satse dig selv – og gennemføre satsningen.

Denne 2 dages workshop tager udgangspunkt i Helga Theilgaards mange års erfaringer med at skabe personlige portrætter og hendes arbejde med personinstruktion. Hun viser en række eksempler fra hendes kommercielle arbejde og fra hendes større værker ”Im here now”, ”De Rodløse – vi der er tilbage” og ”Body of Desire”.

På workshoppen lærer du at balancere dine sociale og menneskelige færdigheder, så du kan engagere dig med dine modeller på en meningsfuld måde og skabe overbevisende portrætter. Vi fokuserer på personinstruktion og de personlige blokeringer du som fotograf kan opleve undervejs i en fotografering.

Du arbejder med, hvordan du dirigerer et andet menneske ind i forskellige følelsesmæssige rum og tilstande – og du får en række metoder til, hvordan du kommer derhen, hvor udtrykket mærkes ægte og vedkommende.

Undervejs får du en række øvelser og opgaver, hvor du selv fotograferer og prøver de forskellige metoder af i praksis. Du får naturligvis feedback på din proces og dine portrætter undervejs. Workshoppen gør dig mere bevidst i dit arbejde med at portrættere et menneske – og du lærer at udnytte flow og moment, så du fremover kan fotografere et portræt, der brænder igennem.

Efter workshoppen får du en opfølgende 1-1 mentorsession, hvor du har mulighed for at diskutere de udfordringer og refleksioner som er opstået på baggrund af workshoppen.

 

Highligts fra workshoppen:

 • Øg din bevidsthed i arbejdet med at portrættere et menneske
 • Opnå metoder til at arbejde med portrættets psykologiske natur
 • Lær redskaber og metoder til personinstruktion
 • Få opgaver og øvelser undervejs
 • Billedevaluering med individuel feedback
 • Udvikl og forbedr din fotografiske praksis
 • Få et markant løft i udtrykket i dine portrætter

Deltagerkrav:

 • Du arbejder som erfaren og professionel fotograf
 • Du medbringer dit eget kamera
 • Du brænder for at gå i detaljen med hele processen

Hvad siger tidligere deltagere?

‘…intense, kompetente og inspirerende’

‘I er intense, kompetentente og inspirerende som undervisere og jeg har virkelig fået øjnene op for alle detaljerne. Tak for en fantastisk workshop.’
Lars Sandager Ramlow, Redaktør på Frederiksborg Amts Avis

“…et unikt indhold”

“I tilbyder en workshop med et unikt indhold. Den giver professionelle fotografer nye værktøjer til karakterfulde portrætter.  Har ikke umiddelbart kendskab til andre, der tilbyder noget tilsvarende.
Peter Mørch, fotograf

“…har løftet mit fotografiske arbejde et niveau eller to”

“Denne masterclass kan jeg kun anbefale på det varmeste – det har løftet mit fotografiske arbejde et niveau eller to, og øget glæden ved at arbejde med portrættering af mennesker. Tak for en god uge.”
Inger Ulrich, fotograf

Om underviseren

Helga Theilgaard er fotograf og har igennem de seneste 15 år stået bag en række toneangivende fotografiske værker i Danmark, herunder den landsdækkende udstilling “De Rodløse – vi der er tilbage”. I juni 2022 åbnede hun udstillingen ”I’m here now” som blev highlighted under Copenhagen Photo Festival og udkommer som bog i 2023.

Derudover leder hun Theilgaard Academy, hvor hub arbejder med formidling i kunst og fotografi gennem workshops og foredrag og har hjulpet hundredevis af professionelle, selvstændige og spirende fotografer med at definere deres fotografiske sprog og få succes med deres billeder. Hun er uddannet hos Fotograf for Hendes Majestæt Dronningen Rigmor Mydtskov og fra Danmarks Fotografiske Billedkunstskole Fatamorgana.

Se mere på www.theilgaardacademy.com og www.helgatheilgaard.com

 

 

Undervisere

Helga Theilgaard

Helga Theilgaard er fotograf og har igennem de seneste 15 år stået bag en række toneangivende fotografiske værker i Danmark, herunder den landsdækkende udstilling “De Rodløse – vi der er tilbage”. I juni 2022 åbnede hun udstillingen ”I’m here now” som blev highlighted under Copenhagen Photo Festival og udkommer som bog i 2023.

Derudover leder hun Theilgaard Academy, hvor hun arbejder med formidling i kunst og fotografi gennem workshops og foredrag og har hjulpet hundredevis af professionelle, selvstændige og spirende fotografer med at definere deres fotografiske sprog og få succes med deres billeder. Hun er uddannet hos Fotograf for Hendes Majestæt Dronningen Rigmor Mydtskov og fra Danmarks Fotografiske Billedkunstskole Fatamorgana.