Bliv skarp historiefortæller i din video

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8000 Aarhus C
Dage:
5 dage
Pris:
17.500 kr. + moms | PU-støtte: 4.500 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 2 evalueringer)
Efterår 2023

 

Uanset om du arbejder med informationsvideo, med SoMe kommunikation og marketing, med nyhedsmedier eller med dokumentarfilm, hæver du med kurset dine produktioner op på et helt andet niveau.

 

Når vi arbejder med video, ligger der et kæmpe potentiale i at udnytte det visuelle sprog. Film kan tale til folks hjerter, kan give seeren oplevelser, kan underholde og engagere. Når vi udnytter de filmiske virkemidler og kender håndværket bag dokumentarfilmens stærke sprog, kan vi i alle typer produktioner skabe en helt anden kvalitet.

Vi skaber større engagement hos seeren, uanset om hensigten er at formidle information eller give seeren en oplevelse.

 

På kurset får du de redskaber og de arbejdsmetoder, du har brug for, til at mestre billedfortællingen og arbejde med følelser, dramaturgi og fremdrift i dine kommende produktioner.

 

De prisvindende dokumentarister Berit Madsen og Finn Mathiasen bruger i eksempler fra egne dokumentarfilm i undervisningen. Vi kender de praktiske udfordringer, der møder én, når man sætter sig for at arbejde med dokumentarfilmens virkemidler og fortælle sin historie i billeder og scener. Vi tager dig med ind i maskinrummet.

 

KURSET ER FOR DIG

Kurset er særligt udviklet til dig, der arbejder som journalist, SoMe/marketing og kommunikationsarbejder, dokumentarist mm., og som ønsker at bevæge dig fra journalistiske fortællegreb med fx speak og interview som det bærende element, til at arbejde med den filmiske fortælleform.

 

Kurset er også velegnet dig, der arbejder som fotojournalist og ønsker at tilføje videoproduktion til dine kompetencer.

 

Kurset er for dig, der er let øvet. Du skal have et minimum kendskab til at betjene et videokamera og lidt erfaring med at klippe videoer i fx Adobe Premiere Pro eller Final Cut.

 

Hvis du har mindre erfaring, stiller vi læringsmateriale om kamera og redigering til rådighed online før kursus start.

 

DELTAGERANTAL

Vi kører med små hold med max. 8 deltagere så vi sikrer dig maksimalt udbytte på kurset.

Under alle fem kursusdage er begge undervisere til stede. Du får derfor optimal 1:1 sparring og support.

 

SÅDAN FOREGÅR UNDERVISNINGEN

Kurset er et hands-on kursus, hvor du afprøver den teoretiske viden og de arbejdsmetoder, du bliver undervist, i gennem øvelser og i en mindre videoproduktion.

 

Kurset varer 5 dage, som er fordelt på 3 seminarer. Du arbejder med din egen produktion mellem seminarerne, og du får i denne periode løbende feedback.

 

Før kursusstart har vi et online møde med dig. Dertil tilbydes du en opfølgende zoom efter kursusafslutningen.

 

DU LÆRER

  • manuskript for dokumentar
  • værktøj til at arbejde med forskellige dokumentarfilm stilarter
  • redskaber til at arbejde i scener og selvfortalte handlinger
  • metode til at fange de gyldne øjeblikke med kameraet og tage ansvar for optagelserne
  • metode til at skabe nærhed i fortællingen, hvor følelser har høj prioritet
  • professionelt organisering af dit materiale i klippeprogrammet Premiere Pro
  • du lærer at fortælle historier med øget spændingskurve og intensitet gennem klipperytmer, stilvalg og især pauserne i dine produktione

 

DET KAN DU FORVENTE AF KURSET 

Gennem kurset får du en værktøjskasse med konkrete redskaber og færdigheder til at arbejde med dokumentarfilmens stærke sprog i dine produktioner. Du lærer at fortælle i scener og i handlingsforløb, og derved skabe intensitet og fremdrift i dine egne fremtidige videoer.

 

UDSTYR

Du skal medbringe eget videokamera/DSLR (eller mobiltelefon med godt kamera) og eventuelt ekstra lydudstyr og stativ. Vi stiller PC’er med Adobe Premiere Pro til rådighed på kurset, men du kan også medbringe din egen redigeringscomputer med Premiere Pro.

 

FORPLEJNING

Frokost er inkluderet i prisen og der vil løbende blive serveret kaffe, kage, te, frugt og vand.

 

HVOR FOREGÅR DET

Undervisningen foregår i DOX:WORLDS undervisningslokaler i hjertet af Århus 5 minutters gang

fra banegården.

 

KURSUSBEVIS
Efter kurset får du tilsendt et digitalt diplom.

 

AFMELDING

Afmelding skal ske skriftligt og senest 4 uger inden 1. kursusdag. Hvis du afmelder dig senere end 4 uger før 1. kursusdag opkræves hele kursusgebyret. Ved afmelding kan du eventuelt, efter forudgående aftale med DOX:WORLD, sende en anden deltager.

Undervisere

Berit Madsen

 

Journalist, antropolog og dokumentarfilminstruktør med 20 års erfaring. Har produceret internationalt vindende dokumentarfilm og en lang række korte videoer til platforme i udlandet og DK. Berit er ofte kreativ konsulent på dokumentarfilm for produktionsselskaber og freelancere. Indehaver og fast underviser på Dokumentarfilmskolen DOXWORLD.

Finn Mathiasen

 

Fotograf, videojournalist og dokumentarfilminstruktør med mere end 20 års produktionserfaring. Finn har lavet internationalt vindende dokumentarfilm og en lang række korte journalistiske videoer til nettet og sociale medier. Han er grundlægger og fast underviser på Dokumentarfilmskolen DOX:WORLD.