AI og ChatGPT for journalister

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2400 København NV
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
12.700 kr. + moms | PU-støtte: 3.900 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 464 evalueringer)
Forår 2024

Du lærer, hvordan kunstig intelligens og automatisering bliver dine nye superhjælpere. Du får nyttige AI-værktøjer til transskribering og nyhedsovervågning, og du bliver fortrolig med at bruge ChatGPT i den redaktionelle proces. Dine undervisere er Andreas Marckmann og Søren Pedersen.

 

Derfor skal du tage kurset

Journalister bliver ikke erstattet af robotteknologi. 

Men det er nemt at se, at teknologien kan give dig flere kræfter som journalist. På tre dage får du udvidet din værktøjskasse med apps som Zetlands Good Tape, Google Alerts og Crowdtangle, der kan hjælpe dig med daglige opgaver som transskribering af interviews, overvågning af nyheder og sociale medier og alerts, når der sker noget, du skal følge med i. 

Du får også en hands-on-forståelse for at arbejde med AI-åbenbaringen ChatGPT i en redaktionel kontekst. 

På tre dage viser Andreas Marckmann Andreassen og Søren Pedersen dig stort og småt fra AI-teknologien, som du ikke vidste, du havde brug for.

Lær af Danmarks førende ekspert

I selskab med Danmarks førende ekspert på automatisering i medierne, Andreas Marckmann Andreassen, og tech-ekspert og udvklingschef på TV2 Øst, Søren Pedersen, lærer du alt, hvad der er værd at vide om automatisering.

Du kommer til at løse opgaver på kurset med udvalgte apps som Good Tape, Crowdtangle, Google’s Alerts og ChatGPT. 

Du vender tilbage til hverdagen med din egen personlige nyhedsovervågning og alert-system som du kan bruge i dit arbejde fremover. 

Og du får generelt en ny forståelse og et nyt sprog, så du kan tale med programmører og udviklere på din arbejdsplads. Det er afgørende for, at teknologien kommer til at tjene journalistikkens formål.

Du behøver ikke kunne kode for at være med – og du lærer det heller ikke. Vi arbejder hands-on med no code-værktøjer, så du får en forståelse for, hvad de kan og ikke kan. Både de simple, du kan tage med hjem og bruge med det samme, og de mere avancerede, som kan påvirke hele nyhedsbranchen. 

Med de mange nye muligheder følger nemlig også nogle etiske og publicistiske faldgruber, som er vigtige at sætte sig ind i. Vi diskuterer aktuelle dilemmaer, så du får blik for begge dele i løbet af kurset.

Alt i alt bliver du rustet til den stigende automatisering af journalistfaget og lærer, hvordan du – med teknologien som hjælper fremfor konkurrent – kan blive bedre og mere effektiv i dit arbejde.

Du lærer at:

  • forstå hvad AI og automatisering betyder for journalistikken
  • anvende ChatGPT i redaktionelle arbejdsgange
  • bruge simple AI-værktøjer som hjælp i dine daglige journalistiske opgaver, f.eks. til transskribering, monitorering og alerts
  • bygge din egen personlige nyhedsbot, som holder dig helt opdateret på dine favoritemner
  • få en grundlæggende dataforståelse og forstå nye etiske principper for AI-journalistik.

Kurset er for dig

Kurset er obligatorisk for dig, der gerne vil AI-afmystificeres og lære hvordan teknologien kan hjælpe dig til en række opgaver i dagligdagen.

Du er journalist eller redaktør og må gerne være begynder – forstået på den måde, at du ikke behøver særlige tekniske forudsætninger eller erfaring for at få fuldt udbytte. 

Du må dog meget gerne være nysgerrig og have en naturlig interesse for teknologi og programmer. 

Du kan også være ansat i en større virksomhed, der kommunikerer som et medie og arbejder som en redaktion.

Du er interesseret i journalistik og nyhedsformidling og ønsker at få en række konkrete værktøjer og en grundlæggende forståelse for automatisering.

Sådan foregår undervisningen

Kurset består af 3 undervisningsdage, der varierer mellem oplæg, instruktion og øvelser i udvalgte værktøjer og apps med efterfølgende diskussion om anvendelighed og etik. Du får også mulighed for 1-til-1 vejledning med Søren Pedersen omkring AI-strategier.

Du bliver undervist i de nyeste og bedste apps på tidspunktet for kurset, som du vil blive bedt om at downloade inden kursusstart. 

Det praktiske

  • Kurset foregår på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Grønjordsvej 2, Ørestad Nord, 2300 København S.
  • Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne – både formiddag og eftermiddag.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.
Læs mere om regler for framelding

Er du ikke berettiget til støtte fra Pressens Uddannelsesfond?
Tilmeld dig kurset på Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles hjemmeside

Undervisere

Søren Pedersen

Digital udviklingschef på TV 2-regionerne. Uddannet i statskundskab og filosofi. Skriver på Mediawatch om medier og teknologi – og på Twitter under navnet @systemaddict.

Andreas Marckmann Andreassen

Ansvarshavende chefredaktør og adm. direktør på Fagbladet Folkeskolen og forfatter til bogen ”Sådan forandrer automatisering medierne”, som er resultatet af et fellowship på SDU 2019-2020.

Mere om dette kursus