Adobe After Effects – for begyndere

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2400 København NV
Dage:
3 dage
Pris:
12.200 kr. + moms | PU-støtte: 3.900 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 490 evalueringer)
Efterår 2023

Du kommer i gang med Adobe After Effects og lærer at lave enkle, færdige animationer, som du kan bruge i dit arbejde. Du bliver undervist af Stig Henning Pedersen, der er grafisk designer med lang erfaring inden for motion graphics fra DR og TV 2.

 

Derfor skal du tage kurset

Adobe After Effects er standardprogrammet inden for motion graphics – altså animeret grafik. Det er et godt program, men det er stort og med mange menuer. Rigtig mange! Som begynder kan det derfor virke uoverskuelig at komme i gang.

På dette kursus kommer du i gang med at bruge programmet.

Efterfølgende kan du fx lave simple animerede infografikker til hjemmesider og sociale medier eller simple titelsekvenser og “lower thirds” til din videoproduktion.

Du kommer ikke til at lære alt om Adobe After Effects på de tre dage, kurset varer. Men du får et fundament, så du selv kan lære nye funktioner at kende, efterhånden som du får brug for dem.

På dette kursus i Adobe After Effects lærer du at

  • bruge programmets interface og vigtigste funktioner
  • importere og arbejde med fotos, videoer og grafik
  • benytte programmet i samspil med Adobe Illustrator og Photoshop
  • lave animation af typografi
  • arbejde med filtre og effekter
  • eksportere en færdig film
  • indarbejde arbejdsrutiner, der hjælper dig med ikke at miste overblikket.       

Kurset er for dig

Du er grafiker eller arbejder med grafiske opgaver i dit job og vil gerne i gang med at lave animeret grafik. 

Du har brug for en introduktion til programmet – eller måske en genopfriskning – så du kan lave små animerede grafikker til fx hjemmesider, sociale medier og videoer.

Måske bruger du kurset til at tilegne dig grundlæggende forkundskaber inden for motion graphics, så du kan dygtiggøre dig yderligere på mere avancerede kursusforløb.

Sådan foregår undervisningen

Du får korte oplæg fra underviseren i vekselvirkning med praktiske øvelser, så du hele tiden får prøvet at lave tingene selv i programmet. I løbet af kurset får du lavet et After Effects-projekt med alle øvelserne, som du tager med hjem. Det kan du bruge efter kurset, når du skal huske, hvordan du gjorde.

Du skal medbringe din egen computer – mac eller pc – med programmerne Adobe After Effects, Illustrator, Photoshop, Adobe Bridge og Media Encoder installeret.

Medbring også gerne hovedtelefoner – og husk din oplader.

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, og der bliver serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag. 

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.
Læs mere om regler for framelding

Er du ikke berettiget til støtte fra Pressens Uddannelsesfond?
Tilmeld dig kurset på Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles hjemmeside

Undervisere

Rasmus Lundsteen

Rasmus arbejder som freelancer på DR og laver grafik til programmer som TV avisen, Krigens døgn og Det Politiske Talkshow. Derudover har han egen virksomhed med kunder som TV2, Nordisk film TV, diverse produktionsselskaber og reklamebureauer samt musikere og andre kunstnere. After Effects er et essentielt værktøj i Rasmus arbejde som motion designer – og han bruger programmet til næsten alt, han laver.

Stig Henning Pedersen

Grafisk designer med lang erfaring fra bl.a. DR og TV 2. Stig har beskæftiget sig med mange discipliner inden for motion graphics fx i sit arbejde med at udvikle og designe identiteter til tv-programmer.

Mere om dette kursus