Medievirksomheden Mr. East

Medievirksomheden Mr. East er specialiseret i Øst- og Centraleuropa, Balkan, Kaukasus og Centralasien. Vi er i besiddelse af den nødvendige ekspertise, hvis du ønsker at blive klogere på et land eller region i vores dækningsområde. Vi har kontakter og samarbejdspartnere i alle lande i vores dækningsområde. Det gør vores kurser unikke i det danske kursusudbud.

Medievirksomheden Mr. East er stiftet af tjekkisk-fødte freelancejournalist Ota Tiefenböck, som dækker Øst og Centraleuropa for de fleste danske og enkelte norske medier, koordinator for et SCOOP projekt for undersøgende journalistik i Centralasien og stringer for Tjekkiets Radio i Danmark.

Medievirksomheden Mr. Easts aktiviteter består udover kurser for Mediernes Efteruddannelse og journalistiske kurser generelt også af et nyhedswebsite om Øst- og Centraleuropa m.m. (www.mreast.dk), et forlag, en foredragsvirksomhed samt af arrangering af studierejser.

Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 109 evalueringer)

Kommende kurser

Brexit på irsk – vi spørger hvad det er, og søger svarene i Belfast og Dublin

Forår 2020

Irland og Nordirland mærker i disse år konsekvenserne af Brexit. Hvad kommer det til at betyde for indbyggerne i de to lande? Vi tager på roadtrip til både Dublin og Belfast for at finde svarene på, om Boris Johnson gambler med freden i Nordirland, og hvad der vil ske med Irlands landbrugseksport. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Dublin, Belfast
Dage:
5 dage
Pris:
18.000 kr. | PU-støtte: 6.500 kr.

Irland – Nordirland og konflikten der næsten var død – men så kom Brexit 

Forår 2019

Hør historien om to lande, hvor Brexit kan udløse den krudttønde, som Nordirland var for bare 30 år siden. Hvad der kommer til at ske på den grønne ø, kan få store konsekvenser for både Brexit-spørgsmålet, EU, Storbritannen og og ikke mindst den tilsyneladende skrøbelige fredsproces. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Dublin, Belfast
Dage:
5 dage
Pris:
18.500 kr. | PU-støtte: 6.500 kr.

Bosnien-Herzegovina: Balkans og Europas smertensbarn

Forår 2019

Dayton-aftalen afsluttede i 1995 krigen i Bosnien-Herzegovina. I dag, 24 år senere, synes den snarere at være en hæmsko for landet. Bosnien-Herzegovina er et dysfunktionelt samfund, hvor korruption og nationalisme stortrives og hvor stormagternes interesser hindrer landets europæiske integration. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Sarajevo, Mostar, Banja Luka
Dage:
5 dage
Pris:
15.800 kr. | PU-støtte: 6.500 kr.

Romaer, Europas kommende udfordring

Efterår 2018

Et stigende antal romaer banker på Europas dør og kan blive den næste udfordring for Danmark. Hvorfor tager de afsted, og hvad forventer de at finde? Er deres flugt et udtryk for hjemlandenes racisme eller romaernes manglende evne for at integrere sig? Tag med til Slovakiet og får svaret. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Slovakiet
Dage:
5 dage
Pris:
12.500 kr. | PU-støtte: 6.500 kr.

Skotland – hvordan går det lige med den der uafhængighed?

Efterår 2018

Skotland – en selvstændig nation - en drøm for mange skotter, men det går trægt med at realisere drømmen. Men hvad er der med de skotter? Tør de ikke, når det kommer til stykker – har Brexit sat en stopper for processen eller er London og englænderne alligevel at fortrække? Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Skotland
ME plus:
ME
Dage:
5 dage
Pris:
17.000 kr. | PU-støtte: 6.500 kr.

Frosne konflikter, Ruslands geopolitiske værktøj

Efterår 2018

Frosne konflikter er Ruslands geopolitiske værktøj. At skabe en konflikt og splitte et lands befolkning er en effektiv måde til at sikre sine interesser på. Hvad betyder konflikterne for stabiliteten i Europa? Kan vi på nogen måde forhindre dem? Vi tager til Moldova og Ukraine og søger svaret. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Moldova, Ukraine
Dage:
5 dage
Pris:
14.500 kr. | PU-støtte: 6.500 kr.

Etniske spændinger ulmer på Balkan

Forår 2018

Stormagternes geopolitiske interesser støder sammen på Balkan. Dertil kommer etniske spændinger, forskellig religionstilhørsforhold og radikal islamisme. Balkan er en krudttønde, som kan eksplodere når som helst. Tag med på kursus og undersøg situationens alvor i Makedonien, Kosovo og Serbien. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Balkan
ME plus:
ME
Dage:
5 dage
Pris:
14.000 kr. | PU-støtte: 6.500 kr.

Centraleuropa afviser flygtningekvoter

Efterår 2017

Fordeling af flygtninge via fælles-europæiske flygtningekvoter møder modstand i Centraleuropa. Er landenes afvisning af flygtningekvoter et udtryk for manglende solidaritet og mangel på respekt for de fælles-europæiske værdier, eller et udtryk for sund fornuft og rational tankegang? Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn
ME plus:
ME
Dage:
5 dage
Pris:
12.500 kr. | PU-støtte: 6.500 kr.

Europas sidste diktatur på vej mod nye tider

Efterår 2017

Europas sidste diktatur. Det var Hvideruslands betegnelse for få år siden. Nu tyder alt på, at den hviderussiske præsident Aleksander Lukasjenko vender sig mod Vest. Vi besøger Minsk, og ser, hvad det betyder for forholdet til Rusland, og om Hviderusland er på vej mod noget, der ligner demokrati. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Hviderusland
Dage:
5 dage
Pris:
12.500 kr. | PU-støtte: 6.500 kr.

Tysklands vigtige valg

Forår 2017

Migrantkrisen har kastet Tyskland og tysk politik ud i en historisk krise. Et nyt højreparti er vokset frem, og Angela Merkels CDU er svækket som aldrig før. Og i efteråret 2017 går Tyskland til valg. Overlever Merkel? Og hvordan vil det nye Tyskland se ud? Vi søger svaret i Bayern og Berlin. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Tyskland
ME plus:
ME
Dage:
5 dage
Pris:
12.000 kr. | PU-støtte: 6.500 kr.