Medievirksomheden Mr. East

Medievirksomheden Mr. East er specialiseret i Øst- og Centraleuropa, Balkan, Kaukasus og Centralasien. Vi er i besiddelse af den nødvendige ekspertise, hvis du ønsker at blive klogere på et land eller region i vores dækningsområde. Vi har kontakter og samarbejdspartnere i alle lande i vores dækningsområde. Det gør vores kurser unikke i det danske kursusudbud.

Medievirksomheden Mr. East er stiftet af tjekkisk-fødte freelancejournalist Ota Tiefenböck, som dækker Øst og Centraleuropa for de fleste danske og enkelte norske medier, koordinator for et SCOOP projekt for undersøgende journalistik i Centralasien og stringer for Tjekkiets Radio i Danmark.

Medievirksomheden Mr. Easts aktiviteter består udover kurser for Mediernes Efteruddannelse og journalistiske kurser generelt også af et nyhedswebsite om Øst- og Centraleuropa m.m. (www.mreast.dk), et forlag, en foredragsvirksomhed samt af arrangering af studierejser.

Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 110 evalueringer)

Kommende kurser

Nationalister og EU-hadere i EU

Forår 2021

I Bruxelles vil Tom Carstensen guide rundt i det virvar af nationalister, EU-skeptikere og -modstandere, der i dag optager en stor del af sæderne i Europaparlamentet. Vi bliver klogere på hvem, der er hvem og hvad de forskellige partier mener Læs mere »

Det danske højre – Mød aktørerne på den danske højrefløj. 

Efterår 2020

Bliv klogere på og mød en række af Danmarks nationalistiske partier, debattører og grupper som Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti, Stram Kurs og Identitær med Tom Carstensen, der har dækket nationalisme i Danmark og Europa i mere end ti år for blandt andet P1 Orientering. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
København
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
10.000 kr. + moms | PU-støtte: 2.700 kr.

Nationalister og EU-hadere i EU

Efterår 2020

Tag til Europaparlamentet og mød partier som Gyldent Daggry, AfD, Front National, Wilders Frihedsparti og mange andre med Tom Carstensen, der har dækket nationalisme i Danmark og Europa i mere end ti år for blandt andet P1 Orientering. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Bruxelles
Dage:
4 dage
Pris:
16.000 kr. | PU-støtte: 5.200 kr.

Skotland på vej mod uafhængighed?

Efterår 2020

Kampen om Skotlands selvstændighed har stået på i årevis. Lige nu er det et regulært drama mellem London og Edinburgh. Boris Johnson er stålsat og insisterer på the United Kingdom, mens Nicola Sturgeon vil ha’ endnu en afstemning om selvstændighed. Tag med til Skotland og oplev DRAMAET i UK. Læs mere »

Brexit på irsk – vi spørger hvad det er, og søger svarene i Belfast og Dublin

Forår 2020

Irland og Nordirland mærker i disse år konsekvenserne af Brexit. Hvad kommer det til at betyde for indbyggerne i de to lande? Vi tager på roadtrip til både Dublin og Belfast for at finde svarene på, om Boris Johnson gambler med freden i Nordirland, og hvad der vil ske med Irlands landbrugseksport. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Dublin, Belfast
Dage:
5 dage
Pris:
18.000 kr. | PU-støtte: 6.500 kr.

Irland – Nordirland og konflikten der næsten var død – men så kom Brexit 

Forår 2019

Hør historien om to lande, hvor Brexit kan udløse den krudttønde, som Nordirland var for bare 30 år siden. Hvad der kommer til at ske på den grønne ø, kan få store konsekvenser for både Brexit-spørgsmålet, EU, Storbritannen og og ikke mindst den tilsyneladende skrøbelige fredsproces. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Dublin, Belfast
Dage:
5 dage
Pris:
18.500 kr. | PU-støtte: 6.500 kr.

Bosnien-Herzegovina: Balkans og Europas smertensbarn

Forår 2019

Dayton-aftalen afsluttede i 1995 krigen i Bosnien-Herzegovina. I dag, 24 år senere, synes den snarere at være en hæmsko for landet. Bosnien-Herzegovina er et dysfunktionelt samfund, hvor korruption og nationalisme stortrives og hvor stormagternes interesser hindrer landets europæiske integration. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Sarajevo, Mostar, Banja Luka
Dage:
5 dage
Pris:
15.800 kr. | PU-støtte: 6.500 kr.

Romaer, Europas kommende udfordring

Efterår 2018

Et stigende antal romaer banker på Europas dør og kan blive den næste udfordring for Danmark. Hvorfor tager de afsted, og hvad forventer de at finde? Er deres flugt et udtryk for hjemlandenes racisme eller romaernes manglende evne for at integrere sig? Tag med til Slovakiet og får svaret. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Slovakiet
Dage:
5 dage
Pris:
12.500 kr. | PU-støtte: 6.500 kr.

Skotland – hvordan går det lige med den der uafhængighed?

Efterår 2018

Skotland – en selvstændig nation - en drøm for mange skotter, men det går trægt med at realisere drømmen. Men hvad er der med de skotter? Tør de ikke, når det kommer til stykker – har Brexit sat en stopper for processen eller er London og englænderne alligevel at fortrække? Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Skotland
ME plus:
ME
Dage:
5 dage
Pris:
17.000 kr. | PU-støtte: 6.500 kr.

Frosne konflikter, Ruslands geopolitiske værktøj

Efterår 2018

Frosne konflikter er Ruslands geopolitiske værktøj. At skabe en konflikt og splitte et lands befolkning er en effektiv måde til at sikre sine interesser på. Hvad betyder konflikterne for stabiliteten i Europa? Kan vi på nogen måde forhindre dem? Vi tager til Moldova og Ukraine og søger svaret. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Moldova, Ukraine
Dage:
5 dage
Pris:
14.500 kr. | PU-støtte: 6.500 kr.