Hyldgaard & Vaaben

Vi er rutinerede undervisere og journalister og har siden 2017 stået for en stribe populære kurser. Vores kurser har fokus på fortællende journalistik i alle afskygninger: Ideudvikling, reportage, karaktertegning, interviewteknik og formidling.
Kurserne bliver rost for deres gode energi, inspirerende undervisningsform og plads til diskussioner undervejs. Vi er velorienterede i den nyeste viden og de seneste trends fra ind- og udland, men lægger vægt på at undervise med udgangspunkt i kursisternes konkrete virkelighed.
Vi underviser både fotografer, journalister og redaktører, og uanset om du er ansat på et lokalt medie, et fagblad eller i et landsdækkende mediehus, kommer du tilbage til din journalistiske hverdag med konkrete, brugbare værktøjer efter et kursus hos os
Vi kommer med bred faglig erfaring fra både landsdækkende og lokale medier. Vores undervisningserfaring stammer fra såvel universitetet som fra kurser for journalister og ikke-journalister. Derudover har vi begge skrevet flere bøger, herunder fagbøger.

Kommende kurser

Den frygtløse fortæller

Forår 2024

De mest uforglemmelige historier har en stærk fortæller. På dette kursus udforsker vi de mange stemmer, du kan bruge til at give dine historier karakter og gennemslagskraft. Få inspiration, viden og nye redskaber af journalisterne og forfatterne Rikke Hyldgaard og Line Vaaben. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
112 København K
Dage:
3 dage
Pris:
12.000 kr. + moms | PU-støtte: 3.900 kr.

Med livet i hænderne – pas godt på kilderne og dig selv

Forår 2024

Journalister dækker alt fra naturkatastrofer og krig til voldtægtssager, kronisk sygdom og trafikuheld. På dette kursus bliver du sat ind i den nyeste viden om, hvordan mennesker bliver påvirket af ulykker og tragedier, og hvordan du indretter dine arbejdsmetoder efter det. Og passer på dig selv Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2000 Frederiksberg
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
12.000 kr. + moms | PU-støtte: 3.900 kr.

Fra navnenote til biografi – sådan vinkler du et menneske

Forår 2024

Hvordan er det at være de andre? Sådan lyder en grundlæggende nysgerrighed hos mennesket. Derfor er portrættet et kendt og elsket format. Sammen med Line Vaaben og Rikke Hyldgaard kommer du helt tæt på kunsten at fremmane et menneske og får inspiration til at bruge genren i både kort og lang form. Læs mere »

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2000 Frederiksberg
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
12.000 kr. + moms | PU-støtte: 3.900 kr.