VJ-kursus for fotografer og klippere

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2400 København NV
Dage:
3 dage
Pris:
12.400 kr. + moms | PU-støtte: 3.900 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 6 evalueringer)
Efterår 2024

BEMÆRK NY DATO

Du bliver en dygtigere fotograf, når du har en bedre forståelse af, hvordan historier skrues sammen til en stærk fortælling. På dette 3 dages hands-on VJ-kursus for fotografer og klippere lærer du nogle enkle dramaturgiske og journalistiske greb, du kan bruge i dit daglige arbejde som fotograf uanset, hvilke formater du producerer til. Det er ikke så svært som du måske tror, til gengæld vil du opleve, at du bliver bedre til at træffe de rigtige fotografiske valg, når du har en bedre forståelse af, hvad der er vigtigt og knap så vigtigt i en fortælling.

Kurset er baseret på øvelser, hvor du selv skal ud at løse konkrete opgaver med et kamera. Du kan medbringe dit eget kamera. Vi gennemser øvelserne i plenum.

VJ-kursus for fotografer & klippere er meget relevant for dig, hvis du:

  • gerne vil blive en bedre sparringspartner for tilrettelæggeren
  • blive bedre til at stille spørgsmål når journalisten ikke kan være tilstede
  • går med tanker på at instruere din egen dokumentar eller kortfilm
  • ønsker at prøve kræfter med arbejdet som VJ (Video Journalist)

DAG 1

Vigtige greb og teori:

  • Den styrede og den ikke styrede fortælling
  • Vinkling af en historie
  • Dramaturgi: Mål, modstand, setup og payoff

Øvelse:

  • Følg en konkret person som udfører en proces i interaktion med en anden person. Det kan f.eks. være en blomsterhandler og en kunde. Fokus er på handling og naturlig dialog, fremfor generelle dækbilleder og synk. Du skal være bevidst om hovedpersonens mål og modstand i scenen, og arbejde konkret med setup og payoff.

DAG 2

Vigtige greb og teori:

  • Interviewet
  • Historieopbygning

Øvelser:

  • Reportage inkl. actionsynk (flyby) med hovedperson

DAG 3

Vigtige greb og teori:

  • Den karakterbårne fortælling
  • Iscenesættelse som ikke øelægger spontaniteten
  • Det fortrolige rum

Øvelser:

  • Reportage inkl. actionsynk (flyby) med hovedperson

Målgruppe:
Dagens medieindustri kræver alsidighed, hvor fotografer skal kunne navigere mellem forskellige medieformater. Dette kursus fotografer og klippere og andre faggrupper indenfor film og tv, mulighed for at udvide deres kompetencer til at omfatte videojournalistik, hvilket styrker deres professionelle profil og åbner nye muligheder. Kurset adresserer også behovet for at arbejde som VJ (Video Journalist), der er en stadig mere central rolle i moderne journalistik.

Udbytte:
Efter endt kursus vil du opnå en forbedret forståelse af, hvordan du kan sammensætte en stærk fortælling når du, som fotograf eller klipper, skal ud og løse VJ-opgaver. Gennem praktiske øvelser og teoretisk undervisning vil du lære enkle dramaturgiske og journalistiske greb, som du kan anvende i dit VJ-arbejde, uanset hvilke formater du arbejder med. Du vil blive bedre til at træffe de rigtige fotografiske valg og udvikle dine evner til at være en effektiv sparringspartner for tilrettelæggere og journalister. Dette kursus er ideelt, hvis du ønsker at styrke din professionelle profil som fotograf eller klipper og udforske muligheden for at arbejde som Video Journalist (VJ).

UNDERVISER:
Kenneth Sorento har 24 års erfaring som fotograf, VJ og dokumentarinstruktør. Han er uddannet FTP’er fra Teknisk Skole og har efteruddannet sig inden for visuel historiefortælling og journalistik, og blev i 2011 optaget i Dansk Filmfotograf Forbund (DFF). Som instruktør har Kenneth Sorento bl.a. instrueret og fotograferet den anmelderroste dokumentarfilm ’Kampen om Grønland’, der var åbningsfilm på CPH:DOX i 2020.

Undervisere

Kenneth Sorento

Kenneth Sorento er uddannet tv-fotograf og tilrettelægger. Han har godt 20 års erfaring fra film og TV branchen og kaldes ofte ”den bedste VJ i Danmark”.

Hans specialer er dokumentar, reportage og corporate. Som instruktør og filmfotograf har Kenneth blandt andet stået bag dokumentarfilm som ‘På cykel til Kina’ (2001), ‘Yego’ (2003) og ‘Vinterbader’ (2004).

Herudover har Kenneths store interesse for Arktis blandt andet ført til produktionerne ‘Klimatruslen i havet’ (2007), ‘Turf War in No Man’s Land’ (2009), ‘Erobringstogt til Nordpolen’ (2013), ‘Sådan måler man klimaforandringerne’ (2018) og ‘Climates Frozen in Time’ (2019).

Hans dokumentarfilm ‘Kampen om Grønland’ (2020) åbnede CPH:DOX 2020 og blev udtaget til hovedkonkurrencen.