Videostorytelling der virker på alle platforme

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2300 København S
Dage:
2 dage
Pris:
8.900 kr. + moms | PU-støtte: 2.600 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 490 evalueringer)
Efterår 2024

Du får langtidsholdbare greb og metoder til at fortælle gribende videohistorier til digitale videoformater og traditionelle tv-historier. Din erfarne underviser Torben Schou sørger for, at du efter kurset kan levere følelser, action og intensitet til de platforme, du udkommer på.

 

Derfor skal du tage kurset

Storytelling fungerer overalt og for alle.

Både for dig der udkommer med små, fængende fortællinger på digitale platforme, hvor pointen og budskabet kommer kvikt og tydeligt – og for dig, der arbejder inden for de mere traditionelle fjernsyns- og radioformater.

Den gode fortælling med stærke anslag, overraskelser og originale slutninger går aldrig af mode, for de gode gamle storytelling-dyder virker også på de nye medier – de skal bare tilpasses.

Det handler stadig om at bygge en historie op med følelser, hovedkarakterer og nærbilleder.

Til de nye medier skal det dog gøres mere kynisk og voldsomt. Fra første sekund. Folk gider ikke vente så længe som før på de gode øjeblikke i historierne. Derfor skal du levere følelser, action og intensitet med det samme.

Omvendt kan nogle af de hurtige greb med fordel bruges på de traditionelle medier også, de fungerer strålende dér.

Det er storytelling version 2.0.

På kurset lærer du at

  • arbejde med langtidsholdbare metoder til din videostorytelling
  • tilpasse dine storytelling til både nye og traditionelle formater
  • levere følelser, action og intensitet, som din modtager bliver grebet af.

Kurset er for dig

Du er fx journalist, kommunikatør, fotograf, VJ, SoMe-medarbejder, klipper eller redaktør. Du arbejder med storytelling i korte formater med mennesker i centrum. 

Sådan foregår undervisningen

Kurset er meget praktisk orienteret. Ikke en masse teorier, modeller og diagrammer. Der er dømt PowerPoint-fri zone. Du får det hele visuelt, og du kommer til at opleve en masse storytelling, der virker – de fede anslag, overraskelserne og den gode slutning. 

Vi arbejder med storytelling, komposition og manus-skrivning, og der vil løbende være øvelser, både individuelle og i grupper. 

Det er ikke et teknisk hands-on kursus i optagelse og redigering.

Det indgår i prisen 

Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.
Læs mere om regler for framelding

Er du ikke berettiget til støtte fra Pressens Uddannelsesfond?
Tilmeld dig kurset på Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles hjemmeside

 

Undervisere

Torben Schou

Journalist på Tv-avisen. Over 20 års erfaring som journalist, vært og kommentator inden for sport, nyheder og magasiner. Har rejst jorden rundt som reporter på dokumentarprogrammet Sporløs. Har senest tilrettelagt serien ”Verdens vildeste…” fra bl.a. Maldiverne, Dubai og Sydafrika.

Mere om dette kursus