Videoproduktion for still-fotografer

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2400 København NV
ME plus:
ME
Dage:
5 dage
Pris:
16.800 kr. + moms | PU-støtte: 4.500 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 6 evalueringer)
Forår 2024

Som erfaren fotograf har du en stærk visualitet og kan fortælle en historie i et enkelt billede. Når du arbejder med video, skal du i stedet fortælle en historie over tid. Du skal tilrettelægge din film og planlægge hvilke indstillinger og lyd skal optages, og hvordan de kan klippes sammen til sekvenser der udgør en fortælling og til sidst en film med et budskab.

Det kræver et kendskab til de filmiske virkemidler, at du er teknisk skarp, kender udstyrets muligheder og begrænsninger. – Og ikke mindst at du kan konstruere en historie og have fokus på det væsentlige.

Du lærer
På kurset lærer du alle faser af en videoproduktion fra idé, tilrettelæggelse, og til at optage, få god lyd og redigere din produktion. 

Fokus er at udnytte og forbedre dine fotografiske kompetencer, så du kan udvide dit virke med at tage video-fotograf opgaver. Du får en god basisviden i lyd og postproduktion, der hjælper dig til at få det rigtige materiale med hjem fra optagelse og kan være afsæt til at arbejde videre med klipning og colorgrading.

Udbytte
Efter endt kursus kan du tilrettelægge og filme fx en reportage, interview, film til web og sociale medier, reklamefilm, corporate film mm.

Undervisningsform
Kurset er en workshop hvor du arbejder med dit eget DSLM/R kamera. Gennem praktiske øvelser arbejder vi med teknikken men fokusere på det væsentlige; at fortælle en visuel historie med flotte, skarpe billeder og god lyd. Praktiske teknikker skal være med til at sætte kreativiteten fri.

Fra første dag har vi kameraet i brug. Vi optager på forskellige lokationer og redigerer små film-reportager. Undervejs arbejder vi med de problemstillinger vi møder ved planlægning, optagelse og redigering. Vi diskuterer og belyser hvordan moderne DSLM/R kan gøre vores film visuelt spændende. 

Om din underviser
Din underviser er den erfarne fotograf, klipper og tilrettelægger Ketil Teisen. Ketil er meget teknisk velfunderet og ambassadør for Panasonic Scandinavia og Focus Nordic. Ketil har mere end 20 års erfaring med at lave serier (både foran og bag kameraet) for DR, TV 2, TV 2 Zulu og DK4. Han er ofte på farten i udlandet med eget produktionsselskab: Go North, der har specialiseret sig i corporate videoer som reportage eller med et dokumentarisk indhold.

Hvem er du?
Du er rutineret fotograf, med erfaring i at arbejde professionelt med stillbilleder, lyssætning og sandsynligvis også billedredigering i fx. Adobes programmer. 

Du medbringer det DSLR/M kamera, du er vant til at bruge. Herudover skal du bruge stativ, en mikrofon, høretelefoner, evt. en monitor – og en computer til at redigere dine optagelser.

Det er en stor fordel hvis du kender til redigering i Final Cut Pro, Premiere Pro eller Davinci Resolve. Du skal have et af programmerne installeret på din medbragte computer. (DaVinci Resolve har en gratis udgave). Din underviser kan supportere Final Cut Pro..

Praktisk
Det er en forudsætning at du medbringer det DSLR/M kamera, du er vant til at bruge. Herudover skal du medbringe stativ, en mikrofon, høretelefoner, evt. en monitor – og en computer med installeret klippeprogram til at redigere dine optagelser: AVID, Final Cut Pro, Premiere Pro eller Davinci Resolve. (DaVinci Resolve har en gratis udgave). Din underviser kan supportere Final Cut  og Premiere.

Undervisningen er inklusiv frokost, kaffe/te  og snacks i løbet af dagen.

Øvelser foregår på forskellige lokationer i nærheden. 

Ret til ændringer af programmet forbeholdes.

Undervisere

Ketil Teisen

Ketil Teisen er en erfaren fotograf, klipper og tilrettelægger. Ketil er meget teknisk velfunderet og ambassadør for Panasonic Scandinavia og Focus Nordic. Ketil har mere end 20 års erfaring med at lave serier (både foran og bag kameraet) for DR, TV 2, TV 2 Zulu og DK4. Han er ofte på farten i udlandet med eget produktionsselskab: Go North, der har specialiseret sig i corporate videoer som reportage eller med et dokumentarisk indhold.

Mere om dette kursus