Specialist: Lyd

Startdato:
Udbyder:
Sted:
5230 Odense M
Dage:
5 dage
Pris:
5.600 kr. - PU-støtte skal søges individuelt.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 39 evalueringer)
Efterår 2024

Bliv en stærkere podcast- eller radioproducent

Går du med en uforløst podcastidé, sidder du midt i et radioprojekt eller vil du bare gerne styrke dine lydfortællerkompetencer?

På kurset Specialist: LYD producerer du i løbet af et semester en lydfortælling (20-30 minutters varighed og alle genrer og temaer er velkomne) og et tilhørende selvvalgt teoretisk projekt, hvor du undersøger fx lyddesignets betydning, stemmens kraft, fortællerrollen eller hvad der nu interesserer dig.

Kursets opbygning

Kurset består af 5 workshopdage og en række korte digitale møder spredt ud over semesteret, hvor du sammen med et lille hold medstuderende og din underviser Susanna Sommer diskuterer og udvikler dit eget projekt og bliver inspireret af eksempler og lydtanker fra ind- og udland. Resten af tiden arbejder du selvstændigt med din lydfortælling og dit teoretiske projekt.

Underviseren fungerer primært som facilitator og inspirator, der vha. feedback, eksempler og teoretiske og håndværksmæssige input hjælper holdet til at fokusere og forfine både deres journalistiske og teoretiske projekter.

Kursusdeltagerne skal i høj grad selv definere hvad de skal lære – både teoretisk og journalistisk. Det vil sige at du skal have en klar ide til en radio/podcasthistorie ved kursets begyndelse og du skal i løbet af den første tid definere et parallelt/tilhørende teoretisk projekt, som du gerne vil undersøge og udforske.

Kursets indhold vil i høj grad forme sig efter kursusdeltagernes interesser og behov og efter hvilke input, de har brug for at kunne producere deres lydfortælling og udfolde deres teoretiske projekt bedst muligt.

Workshopdagene går med idéudvikling, gæstebesøg af interessante lydfortællere, næranalyse af produktionsmetoder, dramaturgi, lyddesign og håndværk, work-in-progress-præsentationer, hvor kursusdeltagerne præsenterer delelementer af deres lydfortælling (fx et anslag, afspilning af udvalgt klip med den speak, de har tænkt sig, én del af et råinterview mm) og på baggrund af det: feedback og diskussioner af mulige retninger, mulig inspiration eller interessant teori, de kan gå videre med.

Hver kursusdeltager skal lave 2-3 oplæg og præsentationer i løbet af kurset.

I løbet af semesteret er der også en række 1 times online møde, hvor gruppen diskuterer et emne, en metode, et eksempel eller møder en interessant gæst.

Møderne forberedes på skift af de studerende i samarbejde med underviseren.

Forventninger til deltageren

Det forventes at kursusdeltageren er forberedt på og har lyst til at bidrage aktivt til kursets forløb, indhold og diskussioner, og til at arbejde selvstændigt med sin egen historie og sit teoretiske projekt imellem seminarerne.

Kendskab til og erfaring med optageteknik og redigering er en fordel. Hvis det ikke er tilfældet, forventes det at kursusdeltageren selv lærer de grundlæggende optage- og redigeringsteknikker. (Øvelser og feedback kan aftales med underviseren).

Tilmelding:

Du skal optages på universitetet for at tage kurset, som er en del af den journalistiske kandidatuddannelse på deltid, cand.public. Derfor skal du først – og senest 6. august – tilmelde dig her via SDU.

Du kan tilmelde dig på dette link 

Når du har fået besked fra SDU om, at du er optaget, skal du også tilmelde dig via ME her på siden. Det er betingelsen for, at du kan få PU-støtte.

ANSØGNINGSFRIST ER 6. AUGUST

Adgangskrav

Du skal have en bachelorgrad i Journalistik fra SDU eller DMJX. Du skal derfor vedhæfte dit eksamensbevis, når du tilmelder dig.

Undervisere

Susanna Sommer

Susanna Sommer er en af Danmarks mest erfarne lydproducenter. Hun arbejder halvtids på SDU og underviser primært i fortællende journalistik, radio/podcast-produktion og fortællerkonstruktioner.

Resten af sit arbejdsliv producerer hun radioserier og podcasts for medier, organisationer og museer. Hendes seneste produktioner er DR podcastserierne Drømmenes Kaptajn og Sangenes Blå bog, som fik henholdsvis en Prix Audio som årets podcast og en Prix Europa som årets musikudsendelse.

I øjeblikket arbejder hun på podcasten Borgerkrigens Ekko – et roadtrip på jagt efter USA’s historiske skygger.

Specialer: Lydproduktion, fortællende journalistik, reportage og interview.

Susanna er en stærk konceptudvikler og Hindenburgekspert, og hun har i årevis undervist i historiefortælling, værtsskab, reportage, lyddesign og dramaturgi. Læs mere på www.lyd.guru

Mere om dette kursus