Bliv en stærkere podcast- eller radioproducent.
Går du med en uforløst podcastidé, sidder du midt i et radioprojekt, drømmer du om at lave et magasinprogram eller et portræt på lyd eller vil du bare gerne styrke dine lydfortællerkompetencer?
På kurset Specialist: LYD producerer du i løbet af et semester en lydfortælling (20-30 minutters varighed, og alle genrer og temaer er velkomne) og et tilhørende selvvalgt teoretisk projekt, hvor du undersøger fx lyddesignets betydning, stemmens kraft, fortællerrollen eller hvad der nu interesserer dig.
Kursets opbygning
Kurset består af 5 workshopdage og en række korte digitale møder spredt ud over semesteret, hvor du sammen med et lille hold medstuderende og din underviser Susanna Sommer diskuterer og udvikler dit eget projekt, får feedback og bliver inspireret af dine holdkammeraters arbejde og af eksempler og lydtanker fra ind- og udland. Resten af tiden arbejder du selvstændigt med din lydfortælling og dit teoretiske projekt.
Kursets deltagere skal i høj grad selv definere hvad de skal lære – både teoretisk og journalistisk. Det vil sige at du skal have en rimelig klar ide til en radio/podcasthistorie ved kursets begyndelse og du skal i løbet af den første tid definere et parallelt/tilhørende teoretisk projekt med et tema, som du gerne vil undersøge og udforske.
Kursets indhold vil i høj grad forme sig efter jeres interesser og behov, og efter hvilke input, holdet har brug for at kunne producere jeres lydfortællinger og udfolde de teoretiske projekter bedst muligt.
Workshopdagene går med ideudvikling, gæstebesøg af interessante lydfortællere, næranalyse af, produktionsmetoder, dramaturgi, lyddesign og håndværk, work-in-progress-præsentationer, hvor I på skift præsenterer delelementer af jeres lydfortællinger og får feedback og inputs til det videre arbejde.
Du skal lave 2-3 oplæg eller præsentationer i løbet af kurset.
I løbet af semesteret er der også en række 1 times online møde, hvor gruppen diskuterer et emne, en metode, et eksempel eller møder en interessant gæst.
Møderne forberedes på skift af kursusdeltagerne i samarbejde med underviseren.
Desuden får du 2 individuelle vejledninger i løbet af semesteret.
Du skal være forberedt på og have lyst og tid til at bidrage aktivt til kursets forløb, indhold og diskussioner, og til at arbejde selvstændigt med sin egen historie og dit teoretiske projekt imellem seminarerne.
Kendskab til og erfaring med optageteknik og redigering er en fordel.
Hvis det ikke er tilfældet, forventes det at du selv lærer de grundlæggende optage- og redigeringsteknikker. (Øvelser og feedback kan aftales med underviseren)
Tilmelding:
Du skal optages på universitetet for at tage kurset, som er en del af den journalistiske kandidatuddannelse på deltid, cand.public. Derfor skal du først – og senest 6. januar – tilmelde dig her via SDU:
Du kan tilmelde dig på dette link
Når du har fået besked fra SDU om, at du er optaget, skal du også tilmelde dig via ME her på siden. Det er betingelsen for, at du kan få PU-støtte.
ANSØGNINGSFRIST ER 6. JANUAR
Adgangskrav
Du skal have en bachelorgrad i Journalistik fra SDU eller DMJX. Du skal derfor vedhæfte dit eksamensbevis, når du tilmelder dig.