Smart Video med Rush

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2100 København Ø
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
4.990 kr. + moms | PU-støtte: 1.300 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 33 evalueringer)
Efterår 2023

Rush er til historiefortællere

Filosofien i Premiere Rush er fokus på indholdet i filmen uden at du drukner i tekniske indstillinger. Du får dermed mere tid til at brygge en god historie sammen og klippe den sammen så den fastholder tilskueren. 

Du lærer

 • De grundlæggende principper for mobilvideo
 • Lave effektive storyboards
 • At arbejde med god lyd
 • At sætte eller placere emnet i godt lys
 • Redigere lyd, farvetoning, overgange, baggrundsmusik, optage speak, slowmotion
 • Effektive klippeteknikker der gør videoen levende
 • At bruge relevant tilbehør

Efter kurset får du en huskeliste til indstillinger på din smartphone. Det er jo alligevel ikke hver dag man laver film!

Kurset i praksis:

 1. De tekniske indstillinger for FPS (BPS) format samt HD, 4K fordele og ulemper
 2. Filmvinkler og hvordan du panorerer lækkert
 3. Ekstraudstyr lys og lyd hvor du lige prøver noget lyd af på din smartphone
 4. Vi laver en lille historie.
 5. Vi filmer din historie med ekstern mikrofon
 6. Vi klipper den sammen i Premiere Rush 4 klippeteknikker til bedre flow i filmen (jump cut, J og L cut, Klip væk)
 7. Vi eksporterer den og prøver at lave en ny klipning i andet format af den samme film
 8. Optimering af lyd samt speak
 9. Baggrundsmusik/lyde
 10. Farvetoning af filmklip
 11. Dækbilleder
 12. Slowmotion

Kort om Premiere Rush i relation til de andre

I Adobepakken findes der 3 klip-en-film sammen apps. Premiere og Premiere Rush samt After Effects. Premiere er designet til at lave større film med hvor du har kontrol over samtlige detaljer. After Effects er designet til at lave fede introer eller animationer eller geare nogle lirede effekter. Der er også en app der er dedikeret til lyd. Den hedder Audition. Den er nok mere til dig der vil lave podcasts.

Premiere Rush er designet til kommunikatøren, der ikke har tid til at sætte sig dybt ind i teknik, men hellere fortælle en historie og få en flot film ud af det. På kortest mulig tid. Og det er det som dette kursus i Premiere Rush lærer dig.

 

Kvalitet og synlighed

Sociale Medier har fordel af ikke at optage videoen i traditionelt format. En tidslinie bliver mest besøgt i stående format. En video i liggende format bliver dermed ret smal og lille. Stående formater er dermed bedre til mobilvideoer der skal ses til ende på Sociale Medier.

Premiere Rush er netop designet til dette formål. Du kan klippe samme film i flere forskellige formater uden at skulle starte forfra. Gennemtænkt!

Optagelsen er en leg med storyboards

Storyboards er din tegneserie for din fortælling. Den hjælper dig især med at tænke filmvinkler ind med det samme. De forskellige scener bliver dermed utrolig nemme at optage – når du allerede ved hvad der skal i kassen.

Det er ligesom med et interview, har du ikke forberedt spørgsmål hjemmefra bliver det meget op af bakke. Har du noget i posen er det bare nemmere at gennemføre perfekt. Så storyboardet er din nøgle til nemme optagelser.

Tidslinje redigering

Redigeringsfasen er utrolig ligetil i Rush. Det er en app der er bygget til at fungere direkte på din mobil men også på laptop og desktop. Redigerer du på en større skærm er det bare nemmere og især hurtigere at komme i mål.

Rush har tilknyttet 100 GB online plads så dine klip kan synkroniseres efter eget valg via din brugerkonto. Dermed vil et job fra en mobil kunne blive auto downloadet til en laptop.

Rush understøtter optimering af lyd, farver og kontrast, overgange, grafiske animerede intro’s og har et arkiv af baggrundslyde og musik.

Få vist din film

I Rush er der direkte udkørsel til YouTube og Facebook udover til en selvstændig film. Du bestemmer!

Uploader du direkte til f.eks Facebook får du autoplay med. Linker du til Youtube fra Facebook eller Linkedin får du ikke autoplay med. Værd at notere sig!

Rush er designet til at du kan få mere værdi ud af din video ved nemt at kunne distribuere filmen i forskellige formater.

 

Undervisere

Benny Thaibert

Jeg underviser for at få dit bundniveau højere og gøre din hverdag nemmere.

Jeg er Adobe Certified Instructor med masser af reel praktisk erfaring. Jeg elsker at fordybe mig i nyheder og teste det ud for at finde nye veje der måske sparer tid eller giver endnu flere kreative muligheder.

I praksis har jeg egen tegnestue hvor jeg laver alt fra billedbehandling, layout, illustration og videoer til Sociale Medier. Derfor ved jeg i praksis hvad der er godt og skidt i netop Photoshop, InDesign og Illustrator og derfor er der noget både for begyndere og professionelle.

Iøvrigt har jeg en blog på BitSpot hvor jeg deler generøst ud af brugbare tips.

Jeg kan godt lige at tegne og tage billeder i fritiden. Så i 2019 åbnede jeg et hygge galleri for at vise det frem. Det er her BitSpot afholder kurser med dedikeret kraftig kursuscomputer samt gode 27″monitorer. Så du kan se noget!