Skriv debatindlæg, der bliver trykt

Startdato:
Udbyder:
Sted:
1620 KBH V
Dage:
2 dage
Pris:
10.500 kr. + moms | PU-støtte: 2.600 kr.
Forår 2024

Alle NGO’er, virksomheder og politiske organisationer ved, at adgangen til de mest eftertragtede spalter i landsdækkende dagblade kan gøre en verden til forskel, når de vil ud med et politisk eller strategisk budskab, der vækker genklang i befolkningen og på Christiansborg.

Men hvordan strikker man som journalist, kommunikations- eller pressemedarbejder et debatindlæg eller en kronik sammen, så teksten med al sandsynlighed passerer nåleøjerne på landets debatredaktioner?

Det giver dette kursus svarene på – og gør gennem praktiske øvelser og et individuelt skriveforløb dig i stand til at mestre disciplinen, så du i fremtiden vil kunne gøre en stor forskel i din organisationers eller samarbejdspartneres politiske arbejde.

To dage plus individuel sparring

Kurset består af to hele undervisningsdage, hvor I bliver indført i debatindlægget som genre og får konkrete værktøjer til at skrive tekster, der vil få et anerkendende smil frem hos selv den mest stramtandede debatredaktør.

På kurset vil du: 

  • Blive knivskarp på at indkredse dine hovedbudskaber – og blive i god til at vinkle dem, så de får størst mulig gennemslagskraft i debatlandskabet
  • Få en konkret model til, hvordan du strukturerer et godt debatindlæg
  • Blive i stand til at identificere og udnytte aktualitetskroge optimalt i dine indlæg
  • Lære at indlede dine indlæg med scener, der understøtter dine kernebudskaber
  • Blive bevidst om, hvordan du kan bruge de forskellige debatgenrer og formater optimalt alt efter dit hovedbudskab
  • Få indblik i arbejdsgangene på landets debatredaktioner, så du har mulighed for at agere strategisk, når du sender indlæg ind eller kontakter en redaktør

Sammen med de andre på holdet udvikler vi ideer til gode indlæg, og i perioden mellem de to kursusdage får du mulighed for at prøve skriveteknikkerne af i praksis i et forløb, hvor du får individuel sparring og redigering v. kursusleder Milla Mølgaard. Her vil hun være sparringspartner på dit indlæg – fra den spæde ide til teksten er pitchet til en redaktør og trykt i et landsdækkende dagblad.

Målgruppen for kurset er for dig, der enten selv ønsker at komme i spalterne med dine holdninger og for journalister, pressemedearbejdere eller andre kommunikatører, der skriver på vegne af andre. Målet er, at alle deltagere får trykt mindst ét indlæg under kurset.

Der er fuld forplejning under kurset og det eneste, du skal medbringe, er dine gode ideer, en blok, en kuglepen og lyst til at komme i gang.

*

Tidligere kursister siger:

”Milla underviser på et højt fagligt niveau, og så gør det ikke spor, at hun er sjov, taler i øjenhøjde og har et smittende godt humør, der topper hendes faglighed. Dette kursus gav mig en kæmpe portion lyst, inspiration og mod til at kaste mig ud i at skrive flere debatindlæg”.
– Marianne Bækbøl, journalist og karrierecoach

”Jeg må bare sige, at det er sjældent, kursustimer er gået så hurtigt, effektivt og inspirerende. Det, der gjorde forskellen, var, at man kunne mærke virkelighedens pust i Milla Mølgaards kursus. Hun vidste, hvad hun talte om. Uanset hvilke vinkler eller verdener, vi kom med og fra, havde hun gode, konstruktive svar og forslag til, hvad vi kunne gøre for at få budskaberne ud over rampen og ind i avisernes spalter”.
– Dorthe Plechinger, journalist og forfatter

”Millas kursus er en hands-on guide til at komme i avisen.  Kurset giver grundstruktur, lavpraktiske råd og et solidt indblik i, hvordan debatredaktioner arbejder, og hvad redaktørerne efterlyser. Efter kurset er man topmotiveret til at producere debatartikler – og en uge efter kurset fik jeg optaget en lang debatartikel i Politiken om et aktuelt emne”.
– Sebastian Zinglersen, journalist

*

Afmeldingspolitik:

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræves – uanset grunden – den fulde pris. Dog kan du eller din arbejdsplads få en anden til at overtage din plads, hvis du kommer i en situation, hvor du bliver nødt til at melde afbud.

Undervisere

Milla Mølgaard

Milla Mølgaard, selvstændig medierådgiver og underviser i Journalistmillas Bureau. Uddannet Journalist fra DMJX.

Efter fire år som debatredaktør på Politiken ved Milla Mølgaard præcis, hvad der skal til for at ramme spalterne med et budskab. Hun har læst, prioriteret og redigeret tekster i tusindvis og kan hjælpe alle slags debatindlæg og kronikker ud over rampen. Milla Mølgaard tilbyder både personlig sparring, redigering og ghost writing. Enten 1:1, i mindre masterclasses eller i kurser for hele virksomheder, institutter, organisationer og foreninger.

www.journalistmilla.dk

Mere om dette kursus