Skab den serielle dokumentar

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2200 København N
Dage:
3 dage
Pris:
12.400 kr. + moms | PU-støtte: 3.900 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 7 evalueringer)
Efterår 2023

Tv-dokumentaren er under forvandling disse år. Med streamingtjenesternes indtog i medielandskabet bliver der eksperiementeret med og stillet nye krav til genrehybrider, formgreb, udtryk og dramaturgier.

Dette 3 dages workshop klæder dig på til at mestre den serielle dokumentar og de nye krav der stilles til en fortælleform som bliver ved med at udvikle sig og fascinere.

Du får

Kendskab til hvad det kræver at lave en dokumetar-serie.
Forståelse for den serielle dokumentars anatomi og vigtigste byggesten.
Møde med et par af branchens vigtigste nøglespillere.
Én til én sparring og feedback
Hands on planlægning af den gode produktion.
En professionel værktøjskasse der gør dig i stand til at skabe et rum, hvor udviklingen kan ske undervejs, men hvor du alligevel kommer i mål med den pitch der er udgangspunktet for serien.
Adgang til unik viden om genrens karakteristika og udvikling og indsigt i, genrens udvikling pt.
Inspirerende eksempler på, hvordan du får præsenteret og pitchet din idé til en tv-kanal eller streamingtjeneste.

Undervisningsform

Underviseren vil sammen med 1 eller 2 gæstelærere tage udgangspunkt i egne succesfulde produktioner, når de tager dig gennem vigtige genretræk og konceptuelle overvejelser. Undervisningen er en blanding af oplæg og diskussioner.

Om underviseren

Flemming Lyngse er uddannet dokumentarinstruktør på Den Danske Filmskole og har siden efteruddannet sig på diverse skoler både i Danmark og i udlandet. Han har de sidste seks år lavet fire store dokumentarserier “Jagerpiloterne”, “Frømandskorpset”, “Arktisk Kommando”, alle til DR1 primetime. Han er netop ved at færdiggøre en ny dokumentarserie til TV2.

Flemming er internationalt efterspurgt underviser og underviser bl.a. på New York University – Tisch og Den Danske Filmskole, på filmskoler i Egypten og Jordan og på en lang række uddannelsessteder i Europa.

Flemming arbejder også som konsulent for en lang række instruktører i Danmark og i udlandet. Flemmings produktioner spænder bredt: Han har tilrettelagt og instrueret dokumentarfilm og -serier til Det Danske Filminstitut, DR og TV2, og han har blandt andet lavet dokumentarfilmene: “Glistrup” og “Rukov – På sporet af den tabte tid”.

Udbytte

Denne workshop giver dig kompetencerne til selv at skrue en dokumentarserie sammen, så den er tidssvarende og relevant for de moderne tv-kanaler og streamingtjenester. Du får en bred genreforståelse og en professionel værktøjskasse med metoder og teorier som kan skærpe din udvikling og produktion af den serielle dokumentar.

Målgruppe

Kurset er skræddersyet alle med interesse for eller fokus på dokumentar og serielle dokumentarer, og som ønsker at blive klogere på, hvordan indholdet udvikles, tilrettelægges og produceres. Du er tilrettelægger, udvikler, redaktionschef, producent, post producer, programchef eller producer.

Praktisk

Undervisningen foregår i Nomad Workspace og er inklusive frokost, kaffe/te  og snacks i løbet af dagen.

Ret til ændringer af programmet forbeholdes.

Mere om dette kursus