Rejs sikkert! som journalist og fotograf – endagskursus

Startdato:
Udbyder:
Sted:
1360 København K
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
3.950 kr. + moms | PU-støtte: 900 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 12 evalueringer)
Forår 2024

På kurset ‘Rejs Sikkert! som journalist og fotograf’ arbejder vi med hvordan du kan rejse mere sikkert til lande, hvor der er risiko for politisk uro, naturkatastrofer eller hvor kriminaliteten er høj. Ønsker du at klæde dig på til at vige uden om risici gennem et sikkerhedsmæssigt forarbejde? Og til at håndtere kritiske hændelser, såsom røveri, kidnapning eller terrorangreb? Rejser du ud i verden som journalist eller fotograf er du ofte udsat for risici – du bør derfor være forberedt på at imødegå dem, så din rejse bliver så sikker, som overhovedet mulig.

Vores éndagskursus ‘Rejs Sikkert! som journalist og fotograf’ henvender sig til dig, der i arbejdsmæssig sammenhæng rejser udenfor Europa og Nordamerika og ønsker øget fokus på rejsesikkerhed. Kurset er ikke blot en bunke konkrete værktøjer, men også en proces, hvor den enkeltes risikoperception og -opmærksomhed finder sit rette leje. Du lærer at læse en risikovudering, iværksætte risikomitigering og håndtere de mest sandsynlige kritiske hændelser. Fokus er på at etablere et mindset hos deltagerne, som gør det muligt at forholde sig til- og handle på risici i forbindelse med udlandsrejser.

Travel & Risk

Vores kurser er skabt af en række eksperter, der i en lang årrække har arbejdet med rejsesikkerhed og uddannelse i både statslige organisationer, NGO’er og virksomheder og udvikles kontinuerligt, så de altid passer til den virkeligheden. Kursets indhold og opbygning er baseret på en skarp prioritering af det, der betyder noget: Enten fordi det statistisk udgør en reel risiko, eller fordi det udgør en frygtfaktor, der hæmmer den enkelte i udførelsen af sit arbejde. Kurset opdateres kontinuerligt, så nye udfordringer, fokusområder eller viden inkorporeres.

Indhold:

  • Sårbarheds-/risikoanalyse
  • Deeskalerende kommunikation
  • Stresshåndtering
  • Cyberkriminalitet
  • Rejsemedicin
  • Tæt på terror
  • Evakuering

HEAT-kursus

Skal du på længere rejser eller til destinationer med en mere udfordrende risikoprofil så du har brug for mere end grundlæggende rejsesikkerhed, så overvej i stedet vores HEAT-kursus.

Det er vigtigt for os, at deltagere forlader kurset styrkede med nye redskaber og med et fortsat ønske om at rejse internationalt. Læs mere om Travel&Risk på www.travelandrisk.dk.

Undervisere

Sophie Ferdinand Ellgaard

Sophie er en af partnerne i Travel&Risk og har afholdt en lang række kurser indenfor stresshåndtering, sikkerhed, kommunikation og kulturforståelse i både offentligt og privat regi. Hendes kursister siger ofte, at Sophie er god til at formidle teori i et klart sprog, som gør det nemt at operationalisere i de praktiske øvelser, der altid indgår i Sophies kurser. Igennem mange års instruktørvirke i Forsvaret har hun en dyb indsigt i, hvordan mennesker handler under pres og i kritiske situationer, og ikke mindst hvordan man træner en hensigtsmæssig adfærd i kritiske situationer. Sophie har holdt kurser i både ind- og udland og er vant til at formidleviden – hvad end teoretisk eller praktisk – på både dansk og engelsk.

Mikkel Mojo Møller Johansen

Mikkel er sociolog, kaptajnløjtnant af reserven og partner i Travel&Risk, der arbejder med udvikling og facilitering af læringsaktiviteter. Han er en erfaren underviser, der har udviklet og afholdt kurser i forandringsledelse, samtaleteknik, simulering, interkulturel kommunikation, stresshåndtering og sikkerhed. Både i Forsvaret og i konsulentbranchen har han designet simuleringer i alt fra gidselsituationer til vanskelige forældresamtaler. Mikkel er desuden uddannet systemisk coach.