Danskerne har taget podcast til sig og henter i stor stil viden og information, som de lytter til i bilen, toget, løbeturen… Podcast er blevet et vigtigt medie at være til stede på.
Danske virksomheder, organisationer og medier, som fx Politiken, Riget, Kromann Reumert, DGI og mange flere podcaster til deres målgruppe, så de kan lytte on-demand på deres mobile medier.
En effektiv og nem måde at kommunikere personligt med en specifik målgruppe, men hvordan kommer du godt i gang – for konkurrencen er hård?
På dette 2-dages kursus gennemgår vi helt konkret, hvordan en podcast kommer til verden.
Fra ide og konceptudvikling til optagelse, redigering og upload på podcast-tjenester.
Du lærer også, hvordan du implementerer det på jeres hjemmeside, sociale medier og i nyhedsbrevet samt gode råd til at lave søgeoptimering, så det bliver hørt.
På kurset gennemgår vi for eksempel, hvordan man laver et Audiogram til SoMe, der typisk består af: Soundbite, foto, logo, waveform og undertekst.
Vi kigger også på, hvordan kunstig intelligens kan hjælpe dig med f.eks. at redde en dårlig lydoptagelse.
Kurset er meget praktisk anlagt, det vil sige, at du selv får en recorder i hånden og får lov at optage, redigere og uploade – efter en grundig introduktion. Du lærer også, hvordan I laver jeres eget podcast studie. Du får en gennemgang af RØDECaster pro podcast-studie med masser af spændende features – f.eks. kan der kobles mobiltelefoner til.
Erfaringen fra de mange år kurset har kørt er, at mange kursister efter kurset laver podcast i projekter eller på arbejdspladsen.
Specielt til dette kursus er der produceret to korte podcast, som bliver brugt i undervisningen. Her fortæller journalist Anders Agger om at lave et godt anslag i fortællingen og filmkomponist Flemming Nordkrog om, hvordan musik kan støtte fortællingen i din podcast.
Som kursist vil du opleve, at underviser har tid til at hjælpe den enkelte, da der maksimalt er syv deltagere på kurset.
På kursusdagene gennemgår vi blandt andet:
– hvilket indhold egner sig til at podcaste
– hvordan opbygger man et podcastkoncept, så det rammer målgruppen
– hvilket udstyr og programmer skal I bruge
– hvor finder I musik og jingler
– hvordan kommer der et sammenspil med jeres sociale medier, nyhedsbrev og hjemmeside
– hvordan laver man en telefonoptagelse
– hvordan får I lyttere
Samt konkret viden om lydoptagelse, redigering og publicering
Vi ser også på, hvordan content fra podcast kan versioneres ud på andre platforme.
Vi stiller optagerudstyr til rådighed.
Du skal have en laptop med, hvor lydredigeringsprogrammet Hindenburg er installeret (der er en gratis 30-dages free-trial) samt hovedtelefoner.
Kurset er for dig, der skal i gang eller har lidt kendskab til podcast.
Og husk: Kurset bliver afholdt uanset antal af tilmeldinger. Kaffen er fairtrade, brødet fra Mor Anna og du kan tage offentlig transport til kurset.
Om underviser: Radiojournalist Søren Prehn, indehaver af podcastteam.dk, producerede i mange år til DR og er en af de meste erfarne podcastere herhjemme, som udarbejder koncepter og producerer podcast til danske virksomheder og organisationer såsom DGI, Designskolen Kolding, Kromann Reumert, SEGES, Aarhus BSS, Skejby Sygehus, CIU m.fl. Alt bliver redigeret i Hindenburg. Stor undervisningserfaring blandt andet fra Medierne Efteruddannelse, fagjournalist-linien, DMJX-grunduddannelse og Kommunikationsuddannelsen.
LÆS mere på www.podcastteam.dk
I tilfælde af afbud:
Er du forhindret i at deltage, så send en skriftlig afmelding senest 4 uger inden 1. kursusdag. Afmelder du dig senere end 4 uger før 1. kursusdag opkræves hele kursusgebyret. Hvis der oprettes et ekstra kursus i den pågældende sæson, kan du eventuelt, efter forudgående aftale, flyttes dertil.