Podcast, plot og cliffhangers – styrk din lydfortælling

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8000 Aarhus C
Dage:
2 dage
Pris:
8.500 kr. + moms | PU-støtte: 2.600 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 68 evalueringer)
Efterår 2024

Hvordan bygger du den motor, der giver din podcast fremdrift uanset koncept og genre?

På dette 2-dages kursus giver vi dig de redskaber, der sikrer, at lige netop din podcast bliver lyttet, husket og anbefalet.

Konflikt, tid og vendepunkter.

Det er blot nogle af de dramaturgiske virkemidler, der skaber fremdrift og får din podcast til at fæstne sig i lytterens bevidsthed. Uden fremdrift går historien i stå, og lytterne falder fra.

Vi har dissekeret fortællingens motor med fortællegreb, der er blevet brugt lige fra de gamle myter til Hollywood-film og nutidens bedste podcastfortællere. Ud af det har vi samlet en stærk pakke af greb, virkemidler og metoder, som er lige til at bruge i din kommende podcast.

Undervejs ser vi også på, hvordan amerikanske podcasts som f.eks. The Moth opbygger deres fortællinger.

På kurset arbejder du med at udvælge og afgrænse en konkret historie, styrke din lydfortælling ved at drive den frem med relevante greb, dyrke detaljer og toptune det samlede udtryk.

Alle vores oplæg er suppleret med eksempler og øvelser, så du selv får den gode fortælling i hænderne. Vi har sat mikrofoner og optageudstyr op, så vi sammen kan lytte.

Vi har max 7 deltagere på kurset, så der er tid til udvikling, sparring og fordybelse i alle kursusdeltageres historier. Du får selvfølgelig også et kig ned i motorrummet på nogle af vores egne produktioner.

Du kan bruge kursets redskaber og metoder, uanset hvilken type podcast du laver:

Den personlige fortælling, det faglige interview, reportage, true crime eller meget andet.

Målet er, at du efter kurset kan styrke din podcast med en perlerække af stærke greb og metoder.

Underviserne har solid erfaring med journalistiske fortællinger på podcast, radio og tv.

På kurset lærer du blandt andet:

 

–       Grundlæggende opbygning af den gode fortælling (med hjælp af fisk og drager)

–       Sådan skaber du det stærke plot

–       Dyrk fremdriftens komponenter såsom forventning, overraskelser, komplikationer,

konflikter, varsler og vendepunkter

–       Opbygning af scener

–       Overgange mellem scener

–       Brug af musik og effekter til at styrke fortællingen

 

Vi stiller optagerudstyr til rådighed.
Du skal have en laptop med, hvor lydredigeringsprogrammet Hindenburg er installeret (der er en gratis 30-dages free-trial) samt hovedtelefoner.

Kurset er henvendt til dig, som har en grundlæggende viden og forståelse af podcastmediet.

Kaffen er fairtrade, brødet fra Mor Anna, frokosten giver vi og du kan tage offentlig transport til kurset.

Undervisere på kurset er:

 Kristine Sølling Møller

Uddannet journalist. Gennem mange år har jeg været podcast-, radio- og tv-tilrettelægger på hhv. DR1, DR2, DR Dokumentar, P1 og P4 samt Radio4 Undersøger. Her stod jeg blandt andet bag podcastserierne ”Abortturisten” og ”Kampen om kæderne”. Jeg har undervist på DMJX i radio, tv-reportage og feature samt den grundlæggende gode historie. Jeg er vild med at bruge alle dramaturgiens virkemidler i arbejdet med at skabe spændende, nærværende og dramaturgisk velstrukturerede journalistiske fortællinger.

Søren Prehn

Søren Prehn, uddannet journalist og indehaver af podcastteam.dk, producerede i mange år til DR og er en af de meste erfarne podcastere herhjemme, som udarbejder koncepter og producerer podcast til danske virksomheder og organisationer. Alt bliver redigeret i Hindenburg. Stor undervisningserfaring blandt andet fra Medierne Efteruddannelse, fagjournalist-linjen, DMJX-grunduddannelse og Kommunikationsuddannelsen

Undervisere

Søren Prehn

Søren Prehn, uddannet journalist og indehaver af podcastteam.dk, producerede i mange år til DR og er en af de meste erfarne podcastere herhjemme, som udarbejder koncepter og producerer podcast til danske virksomheder og organisationer. Alt bliver redigeret i Hindenburg. Stor undervisningserfaring blandt andet fra Medierne Efteruddannelse, fagjournalist-linien, DMJX grunduddannelse og Kommunikationsuddannelsen. Derudover er han musiker og foredragsholder med “Kys, kampråb og luftguitar”, der er en beretning om den danske musikscene fra Steppeulvene træder i studiet og frem til i dag. Et foredrag, der bygger på de over 100 radioportrætter Søren Prehn har lavet med kendte danske kunstnere.