Podcast og lækker lyd / 1-dags kursus

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8000 Aarhus C
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
3.200 kr. + moms | PU-støtte: 900 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 66 evalueringer)
Efterår 2023

Når koncept, spørgeramme og alle aftaler er på plads, så er det tid til optagelse og redigering.

En proces hvor mange ting kan gå galt – lige fra valg af mikrofon og placering af kilde til hårde klip i redigeringen, smaskelyde, baggrundstøj og udsving i lyden.

Det får mange til at fravælge at lytte til en podcast.

Men hvordan får du lækker lyd på din podcast, så lytteren ikke vælger en anden?

På denne intense kursus-dag starter vi med at se på, hvordan du får en god optagelse både i studiet og ude i marken. Hvilket udstyr skal du bruge, hvordan placerer du bedst dine kilder og hvilke rum egner sig bedst? Vi stiller også et lille podcaststudie op, som bliver gennemgået. Undervejs er der små øvelser.

Kursusleder har de sidste 10 år produceret og rådgivet virksomheder og organisationer om podcast-produktion og med som hovedunderviser er Daniel Thranholm, der driver Wavestudio. Han arbejder dagligt med optagelse, mixing og mastering af musik og lyd for kunder verden over – store som små. Derudover gæsteunderviser han på Aarhus Universitetet i mixing og mastering.

Daniel har en masse tips og tricks til, hvordan du kan arbejde med at få den fede lyd, når du redigerer din podcast. I alle produktioner arbejder han f.eks. med plugins som equaliser og kompressor i redigeringen og limiter i mastering.

Redskaber der er lige så vigtige som kniv og gaffel, når der skal laves professionel lyd.

Ved korrekt brug af disse kan du få en virkelig lækker lyd på din podcast.

Equaliser og kompressor? Bliv ikke bange – det er til at finde ud af. Og i et program som f.eks. Hindenburg er de allerede indbygget som standard.

Når dagen er omme, har du lært, hvordan en equaliser kan rense lydoptagelser for snot-næse lyd, low-cut kan fjerne unødvendigt dybe lyde og ”mudder” i vokalen fjernes med et bell-filter. Derudover har du helt styr på, hvordan kompressoren kan give din podcast et ekstra skub ud af højttaleren og at smaskelyde kan fjernes med et plugin.

Kurset er for alle og vil allerede kunne høres på din næste podcast.

Det lærer du:

  • At få en god optagelse både i marken og i podcast studiet
  • Hvilken type mikrofon du skal vælge til dine optagelser
  • Hvordan du bruger en equaliser til at forberede lyden på dine optagelser
  • Hvordan du arbejder med kompressor og limiter
  • Indblik i andre plug-ins, der kan hjælpe til f.eks. at fjerne smaskelyde

 

Om underviser:

Daniel Thranholm driver Wavestudio. Han arbejder dagligt med optagelse, mixing og mastering af musik og lyd for kunder verden over – store som små. Derudover gæsteunderviser han på Aarhus Universitetet i mixing og mastering.

Radiojournalist Søren Prehn, indehaver af podcastteam.dk, har i mange år produceret til DR og er samtidig en erfaren podcaster, der udarbejder koncepter og producerer podcast til danske virksomheder og organisationer såsom DGI, Kromann Reumert, SEGES, Aarhus BSS, Skejby Sygehus m.m. Alt bliver redigeret i Hindenburg. Stor undervisningserfaring blandt andet på Kommunikationsuddannelsen, Mediernes Efteruddannelse, fagjournalist-linjen og grunduddannelsen på DMJX.

I tilfælde af afbud:

Er du forhindret i at deltage, så send en skriftlig afmelding senest 4 uger inden 1. kursusdag. Afmelder du dig senere end 4 uger før 1. kursusdag opkræves hele kursusgebyret. Hvis der oprettes et ekstra kursus i den pågældende sæson, kan du eventuelt, efter forudgående aftale, flyttes dertil.

Undervisere

Søren Prehn

Søren Prehn, uddannet journalist og indehaver af podcastteam.dk, producerede i mange år til DR og er en af de meste erfarne podcastere herhjemme, som udarbejder koncepter og producerer podcast til danske virksomheder og organisationer. Alt bliver redigeret i Hindenburg. Stor undervisningserfaring blandt andet fra Medierne Efteruddannelse, fagjournalist-linien, DMJX grunduddannelse og Kommunikationsuddannelsen. Derudover er han musiker og foredragsholder med “Kys, kampråb og luftguitar”, der er en beretning om den danske musikscene fra Steppeulvene træder i studiet og frem til i dag. Et foredrag, der bygger på de over 100 radioportrætter Søren Prehn har lavet med kendte danske kunstnere.