Perspektiv og gennemslag – få mere ud af din journalistik

Startdato:
Udbyder:
Sted:
1112 København K
Dage:
2 dage
Pris:
6.990 kr. + moms | PU-støtte: 1.800 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 537 evalueringer)
Efterår 2023

Hvordan får du med enkle greb meget mere ud af din journalistik?

På dette todages kursus vil kursusleder Rasmus Emborg gøre dig mere sikker på, hvordan du – hjemme på redaktionen – får det maksimale ud af din journalistik, uanset hvad du dækker. Det er både til gavn for dine læsere og for dig selv, fordi du kan komme til at opleve større tilfredsstillelse ved dit arbejde.

Nogle gange kan det handle om at finde den store historie i historien og give den et perspektiv, der rammer en bredere problemstilling. Det gør historien relevant for flere læsere og giver den enkelte læser et større udbytte. Andre gange kan det handle om at finde den lille historie i historien – for eksempel ved at fokusere på den opsigtsvækkende detalje eller den spændende person, som trækker flere læsere til historien.

Begge dele kræver både indsigt og kreativitet af journalisten. Desværre går de gode ideer og de små greb, der kan løfte historien og gøre den mere unik, ofte tabt i en travl arbejdsdag. Og mange gange får en journalist ikke udnyttet, at han eller hun sidder med en viden, der med få midler kan blive forløst og give en straight nyhedshistorie mere værdi.

Vi kører med en lille holdstørrelse, så alle kursisterne kan komme til orde, og vi kan arbejde konkret med deres egen journalistik. Efter første kursus af denne type var der i evalueringerne stor tilfredshed med dette.

En imaginær harmonika

En journalistisk historie er som en imaginær harmonika, som kan trækkes helt ud (perspektivet) og helt ind (detaljen, personen m.m.). Ifølge Rasmus Emborg er de bedste historier ofte dem, hvor harmonikaen tager et par ture ud og ind.

Det betyder ikke nødvendigvis, at journalisterne skal sætte mere tid af til den enkelte historie. Heller ikke, at journalisterne skal til at lege analytikere eller kommentatorer. Det handler om, at journalisterne bruger deres viden til at sætte historierne i en sammenhæng, udnytter researchen til fortællermæssige kneb og trækker pointer op, uden at det strider med kriterierne for almindelig nyhedsjournalistik.

Med nye værktøjer og et øget fokus på at skabe den merværdi, som kan få en historie til at skille sig ud i mængden, vil journalististerne samtidig få et bedre udgangspunkt for at bidrage til både ideudvikling og efterkritik på redaktionen.

Vi tilbyder også kurset som en workshop på enkelte medier, men det at gennemføre kurset med journalister fra forskellige redaktioner/medier giver en særlig dynamik. Indholdet er oplæg og øvelser, hvor der arbejdes dels med at løfte journalistik, der allerede er produceret, dels med nye elementer.

Prisen omfatter: Undervisning, undervisningsmaterialer og frokost, kaffe, te og vand i løbet af kurset. Prisen er ekskl. moms.

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Illustrationen er en AI-grafik skabt af Gert K Nielsen og AI-tjenesten Midjourney i fællesskab. Vil du selv lære, hvordan man gør, så tag med på kurset “Kreativ brug af AI-grafik“, hvor Gert er kursusleder.

Undervisere

Rasmus Emborg

Rasmus Emborg er 54 år og international redaktør hos Watch Medier. Han har i alt 30 års erfaring fra den danske mediebranche med ledende stillinger hos også Politiken, Avisen.dk/Ugebrevet A4 og Børsen. Han arbejder desuden som underviser, forfatter og foredragsholder. Er forfatter til bogen ’Ølbrødre’ (Gyldendal, 2019). Foto: Robin Skjoldborg.

Mere om dette kursus