Mød magten

Startdato:
Udbyder:
Sted:
København
ME plus:
ME
Dage:
4 dage
Pris:
14.750 kr. + moms | PU-støtte: 3.600 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 170 evalueringer)
Forår 2023

Overalt i ministerier, partier, organisationer og virksomheder oprustes der i disse år på kommunikationsfronten. Public affairs, interessevaretagelse, spin. Den nye magtudøvelse har mange navne. Noget er nyt, andet har altid været der.

På dette kursus møder du magten og bliver klogere på den sammen med Troels Mylenberg, TV2, og Medietrends stifter Jan Birkemose, der begge har mange års erfaringer i magtens cirkler.

Du kommer godt rundt på Christiansborgs gange og besøger topministre, tænketanke, organisationer og partier. Vi kommer bag om magten og får indsigt i, hvordan magten tænker og arbejder.

Dette kursus er for dig, der vil se, opleve og forstå moderne magt. Du er nysgerrig på magten og dens energi og du har lyst til at stille relevante spørgsmål til de mennesker, der udøver magten.

Vi giver dig en unik mulighed for at komme helt tæt på magten. Både på Christiansborg, på Slotsholmen og hos alle dem, der lever af at være tæt på magthaverne.

Kurset giver dig værdifuld indsigt, som du får glæde af, hvad enten du fra tid til anden har brug for politiske kommentarer til din journalistik eller skal finde baggrund og forståelse for sager, der har betydning for dit arbejde.

Det er anden gang, vi gennemfører dette kursus og efter første runde i 2021 gav kursisterne kurset en samlet karakter på 9,8 ud af 10 mulige på spørgsmålet om de ville anbefale kurset til andre.

Her er hvad nogle af dem skrev:

“Det bedste kursus jeg til dato har været på. Et fantastisk indblik i magtens verden.”

”Fremragende kursus med mange fine åbenhjertige møder med indflydelsesrige mennesker eller folk med indsigt i magt.”

”Det var et meget veltilrettelagt program. Godt med så mange forskellige mennesker og lokaliteter. Også ros til kursuslederne for at skabe en god og tryg stemning.”

”Gennem fire intense dage fik jeg sammen med 14 øvrige journalister et eksklusivt og unikt indblik i magtens indercirkler og i moderne magtstrukturer ved at ’tale til baggrund’ med nogle af landets allertungeste magthavere.”

Sådan gør vi

Kurset er en blanding af møder med magtens hovedpersoner og refleksioner internt på holdet.

Kurset varer fire hele dage plus et aftenarrangement med en hemmelig gæst.

Christiansborg og Slotsholmen har ikke landets mest stabile kalendere og derfor bliver det endelige program først fastlagt kort før kurset. Men du kan forvente at møde:

Ministre

Partiledere

Udvalgsformænd

EU-politikere

Politiske rådgivere

Folketingets administration

Politiske kommentatorer

Lobbyister fra store organisationer

Topfolk i erhvervslivet

Samt besøg hos tænketanke og en eller flere af mediernes redaktioner på Christiansborg.

På sidste kursus mødte vi Kaare Dybvad (minister), Christoph Houmann Ellersgaard (magtforsker), Martin Ruby (Facebook), Morten Skov Christiansen (FH), Martin Aagerup (Cepos), Mette Touborg (Kbh Kommune), Elisabeth Svane (Politiken), Kristian Thulesen Dahl (DF), Alex Vanopslagh (LA), Morten Høyer og Søren Langelund (DI), Lars Andersen og Jesper Kirkbak (AE-Rådet), Sofie Findling Andersen (Statsministeriet), Mads Brandstrup (Danske Medier), Gunilla Roijer, Lone Fønss Schrøder (Volvo, Ikea, Concordium mm) og Lars Aagaard (Dansk Energi)

Du er

Kurset henvender sig især til journalister og kommunikatører, som vil skærpe bevidstheden om det politiske spil og lære nye veje til historier og baggrund.

Pris

Kurset koster 14.750 kroner + moms.

Hvis din arbejdsplads er medlem af Pressens Uddannelsesfond, får du 3600 kroner i støtte.

Hvis din arbejdsplads ikke er medlem af PU, kan du tilmelde dig direkte ved at maile til Medietrends

Prisen omfatter

Prisen inkluderer forplejning.

Eventuelle udgifter til overnatning i København er ikke dækket.

Hvor og hvornår?

Kurset varer fire dage og afholdes på forskellige lokationer i København. Transport mellem besøg er dækket.

Kurset afholdes den 17. januar -20. januar 2023.

Forvent at de fleste kursusdage er fra 9 til 16. Den første dag mødes vi dog først kl. 10.

I tilfælde af afbud

Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding

Corona?

Coronaen er den store joker. Medietrends garanterer, at kurser kun gennemføres, hvis det kan ske forsvarligt. Vi følger nidkært myndighedernes retningslinjer og hvis ikke det er muligt at gennemføre, udskyder vi kurserne.

Undervisere

Troels Mylenberg

Troels Mylenberg er politisk redaktør på Tv2 og underviser på SDU

Har en fortid som chefredaktør på Jysk Fynske Medier, politisk kommentator og studievært på Tv2 News, journalist på Weekendavisen, Berlingske og Fyens Stifstidende. Samt forstander for Vallekilde Højskole og leder af journalistuddannelsen på SDU.

Jan Birkemose

Jan Birkemose, stifter af Medietrends.dk, er journalist, redaktør, iværksætter og analytiker med stor erfaring i digital udvikling, digitalt indhold og dagsordensættende journalistik.

Tidligere har Jan været chefredaktør for Ugebrevet A4 og direktør i selskabet Avisen.dk ApS. og før det en fortid som undersøgende journalist på Ekstra Bladet.

Jan Birkemose er en erfaren underviser og foredragsholder og som medieanalytiker løser han jævnligt konsulentopgaver og undervisning/oplæg for medier og virksomheder.

Kontakt gerne Jan på 23 38 42 10 eller jan@medietrends.dk