Lydbehandling og lydmix der styrker din film, tv, video og podcast

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2400 København NV
Dage:
2 dage
Pris:
8.800 kr. + moms | PU-støtte: 2.600 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 8 evalueringer)
Efterår 2024

Optimér din fortælling med lydbehandling og lydmix

Deltag i vores 2-dages lydkursus med sound-designer og lydtekniker Jesper Siberg, der har over 25 års erfaring med lyd på TV og film, og kender alle udfordringerne i arbejdet med lydsiden på dit projekt.

På kurset lærer du at forbedre din lyd i redigeringen gennem anvendelse af lydbehandlingsværktøjer som støjreduktion, limiter og equalizer, så din lyd bliver mere engagerende. Vi underviser ud fra professionelle redigering- og podcast programmer som fx Premiere Pro, DaVinci Resolve, Hindenburg og Final Cut Pro.

Skab ikke bare lyd, men et lydmiljø der styrker dit budskab. Opnå præcise lydniveauer, fremhæv tydelighed i dialog og voiceover, og skab et fortællemæssigt flow i lyden ved at tilføje atmosfærelyde og effekter. Lær også en række metoder til at redde og forbedre teknisk vanskelige lydoptagelser.

Målgruppe

Journalister, film- og TV medarbejdere, kommunikationsfolk, influencere og andre der arbejder med lyd i deres produktioner. Kurset er et grundkursus for alle der har erfaring med indholdsproduktion og har basis færdigheder i et redigeringsværktøj.

Undervisningsform

Dette er et praktisk, intensiv kursus, der giver dig hands-on erfaring med de enkelte dele af lydredigering og mixning. Kurset veksler mellem teori og praktik, så du får indarbejdet læringen gennem praktiske øvelser. I løbet af kurset får du feedback i plenum af underviser og medkursister, når I gennemgår de enkelte opgaver såvel som 1:1 sparring fra din underviser.

Du lærer

På den første dag deler Jesper hvordan lyden typisk efterbearbejdes for at optimere indholdets kvalitet og kommunikationsevne. Vi udforsker den praktiske anvendelse af lydbehandlingsværktøjer som støjreduktion, limiter og equalizer for at forbedre din lydoplevelse og gøre den mere engagerende.

På andendagen lære du at beherske lydens fortællemæssige virkemidler. Jesper dykker ned i kunsten at bruge reallyd, musik og lydeffekter for at give dit lydmix en professionel og emotionel kant. Denne dag handler især om, hvordan lyden kan transformere indholdet og levere en unik oplevelse. Samtidig handler den også om at beherske teknikken bag.

Kurset inkluderer praktiske øvelser og opgaver, hvor du får et projekt at arbejde med. Dette hands-on aspekt giver dig en solid grundlæring i lydproduktion, så du kan bruge de forskellige teknikker i dine egne videoer og film. Du kan desuden medbringe din egen film og få sparring og feedback på lydsiden fra Jesper.

Dag 1: Grundlæggende lydbehandling og redigering:

Session 1: Betydningen af lydkvaliteten i indholdsproduktion

– Indblik i hvordan lyd er dit vigtigste redskab til at styrke indhold og fortælling.

– Forståelse af lyd som et narrativt element – hvordan det tekniske og det kreative spiller sammen.

– Hvordan du kan optimere din lyd og fortælling ved at planlægge lydsiden i dit manuskript.

– Grundlæggende indsigt i den praktiske tilgang til arbejdet med dialog, voiceover og mixning.

Session 2: Lyddesign og lydmix – at få din lydside til at fungere

– Introduktion til lydredskaberne i Da Vinci, samt externe redskaber som online AI-processing.

– Identifikation af forskellige typer tekniske problemer, og hvordan du kan bearbejde dem.

– Indsigt i hvad du skal fokusere på for at optimere lydoplevelsen: forståelighed, lydmiljø og balance.

– Praktisk øvelse: Redigering, opbygning og grundlæggende optimering af en enkel lydside.

Dag 2: Avanceret lydbehandling og mixning:

Session 3: Støjreduktion, dialogforbedring og flow

– Betydningen af tydelig dialog i indholdsproduktion, samt anvendelse af voiceover.

– Klipning og optimering af dialog – hvordan du opnår flow og samspil mellem dialog og voiceover.

– Praktisk øvelse: Optimering af dialogoptagelser for at forbedre formidlingen.

Session 4: Lyddesign som kommunikationsmiddel

– Dybere indsigt i lyddesignets rolle i at formidle stemninger og følelser.

– Grundlæggende praktisk lyddesign – kreativ klipning af reallyd, effekter og musik.

– Praktisk øvelse: Anvendelse af lyddesign for at forstærke budskabet i indholdet.

Under de praktiske øvelser vil der blive givet individuel feedback og vejledning.

Jesper Siberg er selvstændig producer og sound-designer med eget studie, hvor han indspiller, mixer og bearbejder lyd og musik til teater, installationer, flim og TV (bl.a. X-Factor i 13 sæsoner). Jesper har også været postproduktions-lydtekniker på en lang række produktioner for store danske produktionsselskaber og TV-stationer bl.a. Metronome, Blu, TV2 og DR.

Undervisere

Jesper Siberg

Jesper debuterede som lydtekniker i 1987 på Kanal 2, hvor han kom rundt om alle aspekter af tv-lydteknik: Continuity, location-optagelse, studieoptagelse, live studieafvikling m.m.

Jesper arbejdede siden 10 år i London som studielydtekniker, assistent for musikproducere og sound designer og synthesizer-programmør bl.a. for Yamaha R&D London – parallelt med lyd- og musikproduktion til reklamer, kortfilm og tv.

Jesper har været fast komponist for TV2 Sporten og postproduktions-lydtekniker på en lang række produktioner for de største danske produktionsselskaber og tv-stationer bl.a. Metronome, Blu og DR.

I dag er Jesper selvstændig freelancer med eget studie, hvor han post-mixer musikproduktioner til teater, installationer og tv (bl.a. X-Factor i samtlige sæsoner) og arbejder som producer og lydtekniker for diverse musikere og komponister.

“Min undervisning er fokuseret på at arbejde med lyden analytisk i forhold til det som optagelserne skal bruges til. Jeg er altid parat til at hjælpe kursisterne med de bedst mulige løsninger til deres individuelle behov.”

Mere om dette kursus