Layout for ikke-grafikere

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2200 København N.
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
11.700 kr. + moms | PU-støtte: 2.700 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 2 evalueringer)
Efterår 2023

Famler du i blinde når du løser grafiske opgaver?

Layoutkursus.dk er sat i verden for at opkvalificere og inspirere dig, der ikke er uddannet grafiker, men som alligevel løser grafiske opgaver som en vigtig og væsentlig del af dit arbejde.

Allerede på første kursusdag får du masser af teoretisk viden og praktiske værktøjer, der sætter dig i stand til at arbejde mindre famlende og mere bevidst og fagligt funderet.

Undervisningen varetages af Julie Asmussen, der er freelancegrafiker- og illustrator, medstifter af magasinudviklingsbureauet Sekundant og art director på Fagbladet 3F.

Undervisningen foregår på Indre Nørrebro i København på Sekundants charmerende tegnestue.

Kurset udbydes gennem Mediernes Efteruddannelse og det er muligt at opnå PU-støtte på 2.700 kr. til kurset.

Kursusform

Kurset veksler mellem teoretiske oplæg med masser af eksempler fulgt op af praktiske, individuelle øvelser og feedback. Små hjemmeopgaver mellem hver kursusgang sikrer, at læringen sætter sig fast og kan omsættes til praksis fra første kursusdag.

Varighed

Kurset løber over tre fredage i efteråret 2023 i tidsrummet 10-15.00: 6/10, 3/11 samt 24/11.

Dag 1: Generel velkomst til kurset. Introduktion til designprincipper og gestaltlove koblet med masser af praktiske øvelser og feedback, herunder fælles gennemgang af foropgaver.

Dag 2: Introduktion til typografi, typografiske termer og typografisk klassifikation koblet med praktiske øvelser i InDesign. Fælles gennemgang og feedback på opgaveløsninger fra sidst.

Dag 3: Introduktion til arbejdet med grids og magasindesign. Vi omsætter vores nye viden fra de to første kursusdage til arbejdet med mere komplicerede layouts i InDesign fulgt op af feedback og fælles gennemgange.

Udbytte

Kurset vil give dig svar på spørgsmål som:

Hvad stiller jeg op, hvis jeg har rigtig meget tekst? Hvad gør jeg, hvis jeg kun må arbejde med nogle få udvalgte skrifter i organisationens designprogram? Hvordan layouter jeg publikationer med mange sider? Hvordan sender jeg til tryk? Hvordan vælger jeg mellem tusindvis af skrifter? Hvordan skaber jeg en visuel sammenhæng på tværs af medier?

Pris

11.700 kr. + moms inklusive morgenmad, frokost og kaffe.
Det er muligt at opnå PU-støtte til kurset på 2.700 kr.

Kursussted

Kurset afholdes i magasinbureauet Sekundants charmerende lokaler på Indre Nørrebro.

 

Undervisere

Julie Asmussen

Foto: Kasper Løftgaard

 

Julie Asmussen er layouter og illustrator og medstifter af magasinudviklingsbureauet Sekundant, der varetager magasinudviklingsopgaver for danske organisationsblade. Herudover er Julie Asmussen fast art director på Fagbladet 3F.

Ved siden af sin faglige praksis har Julie Asmussen i en årrække været ekstern underviser ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), hvor hun har undervist på kurserne Layout, Illustration og Typografi på (netop nedlagte) Akademiuddannelsen i Kreativitet & Design.

Medlem af Danske grafikereVisuelt Forum og Tegnerne.

CV

Uddannelse

Julie Asmussen er uddannet illustrator og grafiker fra Danmarks Designskole, Institut for Visuel Kommunikation, 1992-1998 med studieophold på Konstfack, University College of Arts Crafts and Design i Stockholm, 1997

Efteruddannelse
  • Diplom i Medieledelse fra DMJX, januar 2017
  • Vejledningteori og forandringsprocesser, UCC, januar 2015
  • Ledelse og coaching, UCC, 2014
  • Didaktik og undervisningsmetode, Voksen Pædagogisk Center, 2012
  • Media Management, DMJX, 2011
Jobs