Podcast de luxe – med Danmarks bedste værter og udviklere

Startdato:
Udbyder:
Sted:
9900 Skagen
Dage:
5 dage
Pris:
19.500 kr. + moms | PU-støtte: 4.500 kr.
Efterår 2024

Lyd er det nye sort.
Og de journalistiske podcasts blomstrer som aldrig tidligere.
Faciliteret af såvel mediehuse som freelancejournalister.

Drømmer du om at lave din egen, succesfulde journalistiske podcast med masser af lyttere og downloads og sponsorer – helt for dig selv eller i samarbejde med et medie – så får du her en helt unik mulighed for at blive undervist af en perlerække af de allerbedste, mest spændende, mest nyskabende, mest lyttede og mest aktuelle podcastværter i Danmark.

De ni gæstelærere på dette kursus står bag vidt forskellige, succesfulde danske podcasts i lige så forskellige genrer, og de tager dig hver især med ind i det hemmelige maskinrum og kommer med tips og tricks til, hvordan du skaber, konceptudvikler og skarpvinkler en podcast-succes, som fænger og fanger en stor skare af faste, engagerede lyttere lytterne.
En podcast med nerve, autencitet og personlighed. En podcast med det helt rigtige indhold og de helt rigtige gæster. En podcast, som udvikler sig organisk.

Du får også skarpe bud på, hvordan du fanger øjeblikkets nærvær og laver en original, skæv og anderledes podcast med et plot, som fænger og fanger – og hvordan du fortæller din egen families historie, så lytterne røres og berøres.

Og du vil i løbet af de fem dage høre masser af eksempler på, når en podcast fungerer optimalt, og når den ikke gør, således at du på alle måder bliver klædt på til at udvikle og søsætte din helt egen podcast-idé og gøre den til en succes med flest mulige lyttere og downloads og dermed også også interesserede sponsorer.

*

På kurset møder du Adrian Lloyd Hughes, Henrik Qvortrup, Sofie Tholl, Troels Bech, Stine Bolther, Poul Madsen, Bodil Johanne Gantzel, Frederik Dirks Gottlieb og René Fredensborg.

En stor, farverig buket af dybt dedikerede og toperfarne podcastere, som har stået eller stadig står bag en perlerække af succesfulde danske podcasts som er blevet lyttet af og stadig lyttes af millioner af danskere – og flere af lærerne på de to kurser er også eksperter i at udvikle nye podcast-formater. For eksempel Sofie Tholl, som arbejdede for konceptudvikler og podcastproducent hos Audible i New York, inden hun kom retur til Danmark, hvor hun senest blandt andet har udviklet DR’s populære podcast ‘Genstart’.  I 2021 tiltrådte Sofie Tholl stillingen som redaktionschef for podcast i DR Nyheder.

De medvirkende gæstelærere står blandt meget andet bag kendte og succesfulde podcast-formater som disse:

‘Genstart’
‘Mors Afskedsbrev’
‘Millionærklubben’
‘Q&CO’
‘Borgen Unplugged’
‘Flyvende tallerken”
‘Danske Drabssager’
‘Umage venner’
‘B.T. & det gode selskab’
‘Bech Bag Bolden’
‘Syvkabalen’
‘På sporet med Bolther & Isager’
‘Mord i kultureliten’

Hvis du allerede nu selv overvejer at lave din egen podcast, får du på kurset også mulighed for i et trygt og lukket rum både at spørge om gode råd hos gæsteunderviserne og kursuslederen samt at sparre med de andre kursister om aftenen.
Det er derfor et perfekt forum til at komme i gang og allerede begynde at arbejde med dit eget projekt i løbet af de fem dage.

Kursusleder er journalist Bo Østlund, som i 2023 stod bag den mest omtalte danske podcast ‘Simon Spies – karaktermord i primetime?’, som siden er blevet indstillet til både Cavlingprisen og Folkets Journalistpris.

*

Kurset afvikles på det vidunderlige Hjorts Badehotel i Kandestederne, og i prisen indgår der såvel ophold på enkeltværelse samt lækker forplejning bestående af morgenbuffet, frokost, aftensmad samt kaffe og kage – kun drikkevarerne skal selv betales.

Hjorts Badehotel, som også er kendt for sit gourmetkøkken, ligger mellem klitterne i Kandestederne tæt på Skagen et stenkast fra stranden og et stenkast fra Råbjerg Mile. Undervisningen foregår i samme lokale, hvor Karen Blixen i 1937 om aftenen sad og fortalte historier for en kop te og et stykke lagkage, mens hun sad inde i Skagen og skrev sit mesterværk ‘Min afrikanske farm’ under pseudonymet Isak Dinesen.

Tilmeld dig og få en oplevelse for livet.

Dette kursus afvikles med samme stærke hold af gæstelærere også i Snekkersten på Nordsjælland fra den 18. til 22. november 2024.

*

Adrian Lloyd Hughes – en af kursets gæstelærere – gav det denne kommentar, da han så listen over de øvrige lærerkræfter:

‘Holy moly, jeg er kommet i fint selskab i det podcastkursus, Mediernes Efteruddannelse tilbyder under ledelse af Bo Østlund her til efteråret. Hver og en af oplægsholderne er specialister på deres felt, der er ikke en af dem, jeg ikke har lyst til at fastgøre til tilfældige vægge med min sømpistol og udsætte for min Spanske Inkvisition om, hvad de kan. Hvis de lukker max op for posen, må enhver gå fra kurset fyldt med virketrang og gåpåmod.’

*

OG DET PRAKTISKE:

Kursusprisen er eksklusiv moms.

Din tilmelding er bindende, så snart du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra.

Hvis det sker mere end seks uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000.
Ved afbud mindre end seks uger før forløbets start opkræves – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog jf. Forbrugeraftaleloven 14 dages fortrydelsesret fra den dag, du modtager bekræftelsen på optagelsen.

*

Tilmelder du dig privat, eller er din arbejdsplads ikke medlem af PU, Pressens Uddannelsesfond, tilmelder du dig ved at sende en mail til:

kontakt@heatherhill.dk

Hertil kan du også skrive, hvis du har spørgsmål til kurset, ligesom du også er velkommen til at ringe på 21.22.23.64

*

Læs om og tilmeld dig det samme kursus i Snekkersten på Nordsjælland fra den 18. til 22. november 2024 på dette link:

https://mediernesefteruddannelse.dk/kurser/podcast-de-luxe-med-danmarks-bedste-vaerter-og-udviklere/

Undervisere

Adrian Lloyd Hughes

Født 1962. Har arbejdet som kultur- og kunst-og historieformidler, fra han var færdiguddannet fra Danmarks Journalisthøjskole som 25-årig. TV seere kender ham fra det daværende TV2 Lorry, hvor han skabte sandslotte til musikledsagelse, og på DR har han beværtet ‘Smagsdommerne’, ‘Kunstquiz’, ‘Historiequizzen’ og diverse andre kulturprogrammer. Siden 2017 har han som freelancer tilrettelagt og beværtet ‘Klog på  Sprog’ på DR P1, og hans podcast ‘Mors Afskedsbrev’ om hans tragiske familiehistorie blev i 2021 en af Danmarks mest omtalte. Den modtog tre priser på Audio Days samme år.

Foto: Sofus Graae

Poul Madsen

Var i 14 år øverste chef for Ekstra Bladet. Han siger selv, at det krævede et lyst sind, en kold hjerne og et varmt hjerte. Nu er han kommunikationsrådgiver og fast kommentator på TV2’s ‘News&Co’ og utallige andre steder. Han skriver klummer i Altinget, holder foredrag om spin, politik og meget andet og moderer konferencer og events. Har lavet flere typer nyhedsbårne podcast, men altid med den personlige stil og fortælling i centrum.

Foto: Rene Schütze

Sofie Tholl

Født 1985. Uddannet journalist fra Journalisthøjskolen og Dagbladet Information i 2012. Mastergrad i liberal studies fra City University of New York. Har freelancet igennem en årrække for danske medier som Ud & Se, Information, JP, Politiken og DR. Arbejdede som konceptudvikler og podcastproducent hos Audible i NYC, inden hun kom retur til Danmark, hvor hun bl.a. arbejdede for Radio24syv, inden hun i 2017 landede på DR som først redaktør på P1 Morgen og senere som konceptudvikler på podcasten ‘Genstart’ og redaktør. I 2021 tiltrådte Sofie Tholl stillingen som redaktionschef for podcast i DR Nyheder. I 2021 udkom Sofie Tholls egen serie ’Mord i kultureliten’, hvor hun udfolder sin egen familiehistorie.

 

 

Troels Bech

35 års erfaring fra dansk topfodbold som spiller, træner og direktør. Nu ledelsesentusiast med egne kurser, foredrag og mentoringsforløb. På demte år podcastredaktør og vært i ‘Bech Bag Bolden’.

 

 

Stine Bolther

Født 1976. Har siden 2001 været politi- og retsreporter. Dels på Ekstra Bladet og Ekstra Bladet TV, dels på Kanal 5, TV2 Lorry og TV3. Hun er vært og tilrettelægger på en række podcast, mest kendt er ‘Danske Drabssager’ med omkring 90.000 ugentlige lyttere. Desuden står hun bag podcasten ‘På Sporet’, ‘True Crime Podcast’ og ‘Vidne – fra forbrydelse til straf.’ Stine Bolther endvidere  udgivet 14 bøger især inden for true crime-genren, bl.a. med politilederne Ove Dahl, Kurt Kragh, Jens Møller Jensen og Bent Isager-Nielsen. De seneste udgivelser er ‘Opklaret’ og bestseller-krimien ‘Natjæger’, udgivet i samarbejde med Line Holm.

 

Henrik Qvortrup

Uddannet journalist. Har skrevet flere bøger om dansk politik. Tidligere chefredaktør og rådgiver. I dag politisk kommentator samt vært på podcastene ‘Borgen Unplugged’, ‘B.T. og det gode selskab’ og mediemagasinet ‘Q&Co’.

 

Bodil Johanne Gantzel

Som vært på Danmarks mest populære finanspodcast, ‘Millionærklubben’ fra Euroinvestor, har Bodil Johanne Gantzel gennem 10 år sat investering på dagsorden. Med et fast hold af eksperter har hun ikke alene været med til at skubbe til danskernes investeringslyst, men hun har også vist, at nyheder om penge og økonomi i den grad kan være både oplysende og underholdende. Ud over sin finansøkonomiske og journalistiske uddannelse har Bodil Johanne Gantzel en Master i Ledelses- og Organisationspsykologi.

 

 

Frederik Dirks Gottlieb

Journalist, manuskriptforfatter og radiovært. Han har blandt andet lavet programmerne ‘Stream Team’ (Radio24syv), ‘Den sorte boks’ (P3), ‘Superfan’ (DR), ‘Binge’ (DR), ‘Generation Mars’ (DR) og ‘Flyvende tallerken’ (DR), og han er snart aktuel med ‘Jagten på det evige liv’ (DR). Han er også manuskriptforfatter på tv-serien ‘Guldfeber’ (DRTV), og han har skrevet bøgerne ‘UFO-Mysteriet’ (Gyldendal) og ‘Kig op’ og ‘Der findes ufoer’ (Carlsen). Frederik har en kandidat i kommunikation og er uddannet filmproducer fra den alternative filmskole Super16.

 

René Fredensborg

Uddannet fra DJH i 2001. Lavede Børneradio, ‘P1 Uland’ og ‘Hovedkvarteret’ på P3 i sin praktik på DR, hvilket førte til det nystartede ‘P3 Nyhederne’ i 2001. Derefter skrivende journalist på Urban, Nyhedsavisen, Information, Euroman og filmmagasinet Ekko, indtil radio24syv startede i 2011. Plus to sæsoner med satireprogrammet ‘Den Halve Sandhed’  på DR2 i 2004 og 2005. På radio24syv var hanredaktør på kulturprogrammet ‘AK24syv’. Var også vært på det alternative fredagsportræt-program ‘Syvkabalen’. Og senere vært på ‘Reporterne’, ‘René Linjer’ og ‘Den Blå Bog’. Derefter lavede han kulturmagasinet ‘Arty Farty’ på DR2. Har siden 2021 haft podcasten ‘En Gonzo Siger Goodbye’, som blev til ‘En Gonzo Siger Goddaw’, og som nu er i tredje sæson med ‘En Gonzo Gi’r Aldrig Op’. Desuden har Fredensborg på det nye 24syv haft sommerprogrammet ‘De Unge Nutildaws’ samt endnu en omgang ‘Syvkabalen’.

 

Bo Østlund

Født 1956. Har været journalist iiden han blev uddannet i 1979 fra DjH – og han har skrevet for stort set samtlige danske dagblade, magasiner og ugeblade. Bo Østlund har siden 1992 udgivet mere end 30 bøger – senest de anmelderroste bestsellere ‘Modne Mænd 1-3’ og ‘Modne Kvinder’ med i alt 75 kendte danskere. I 2023 stod Bo Østlund bag årets mest omtalte danske podcast ‘Spies – karaktermord i primetime?’, hvor har udsatte journalistikken i DR’s store Spies-dokumentar for en journalistisk tryktest. Det førte senere på året til nedsættelsen af den såkaldte ‘Spies-kommission’ på radio24, som i januar 2024 barslede med sit resultat i en syv episoder lang podcast. Bo Østlund har været indstillet til både Cavlingpisen og Folkets Journalistpris for sin podcast.

 

 

 

Mere om dette kursus