Lær at redigere din podcast i Hindenburg / 1-dags-kursus

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8000 Aarhus C
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
3.000 kr. + moms | PU-støtte: 900 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 70 evalueringer)
Forår 2024

Med Hindenburg kan du hurtigt komme i gang med at redigere din podcast uden at være lyd – eller teknologinørd. Derfor er det et populært program blandt podcastere og på uddannelsessteder. Erfaringer fra de mange år kurset har kørt er, at kursisterne hurtigt lærer at arbejde i programmet og efterfølgende laver flotte podcast produktioner.

På kursusdagen gennemgår vi en produktionsgang i programmet, og du får indsigt i en række af de features, som det rummer. De faglige oplæg kombineres med praktiske opgaver.

Lyden er afgørende for et godt resultat uanset om du arbejder med video, podcast, radio eller lyd/foto fortællinger. Niveauet skal være korrekt, stemmerne tydelige og de forskellige lyd-elementer skal hænge sammen og klippes perfekt.

Hindenburg er et dansk lydredigeringsprogram, som er særligt udviklet til dette formål og bruges af prof. podcastere.
For eksempel har det en feature, der automatisk sørger for at lydniveauet er korrekt. Der er også mulighed for at fjerne støj på en optagelse og tilføje plugins.

Der bliver også vist, hvordan man sætter et mobilt lydstudie (Rødecaster Pro) op og efterfølgende redigerer optagelsen. Samt en gennemgang af forskellige mikrofon-typer.

Du lærer blandt andet:
– at importere lydfiler
– at redigere musik, speak, interview og reallyd sammen til en samlet fortælling
– at sætte det rigtige niveau
– at optimere speak – og interviewoptagelsen med få klik
– genveje, der letter dit arbejde
– at lave professionel fades, så du f.eks. kan få musikken til at ligge under din speak eller lydoptagelse
– at eksportere filen og uploade til nettet og podcasttjeneste
– at optimere lyden med EQ og voiceprofiler samt plugins

Vi stiller optagerudstyr til rådighed.
Du skal have en laptop med, hvor lydredigeringsprogrammet Hindenburg er installeret (Der er en gratis 30-dages free-trial) samt hovedtelefoner. Læs mere på www.podcastteam.dk

Radiojournalist Søren Prehn, indehaver af podcastteam.dk, har i mange år produceret til DR og er en erfaren podcaster, der udarbejder koncepter og producerer podcast til mange danske virksomheder og organisationer såsom DGI, CIU, Kromann Reumert, SEGES, Aarhus BSS, Skejby Sygehus m.m. Stor undervisningserfaring blandt andet på Kommunikationsuddannelsen, Mediernes Efteruddannelse, fag – og deltids fagjournalister og DMJX-grunduddannelsen.

Undervisere

Søren Prehn

Søren Prehn, uddannet journalist og indehaver af podcastteam.dk, producerede i mange år til DR og er en af de meste erfarne podcastere herhjemme, som udarbejder koncepter og producerer podcast til danske virksomheder og organisationer. Alt bliver redigeret i Hindenburg. Stor undervisningserfaring blandt andet fra Medierne Efteruddannelse, fagjournalist-linien, DMJX grunduddannelse og Kommunikationsuddannelsen. Derudover er han musiker og foredragsholder med “Kys, kampråb og luftguitar”, der er en beretning om den danske musikscene fra Steppeulvene træder i studiet og frem til i dag. Et foredrag, der bygger på de over 100 radioportrætter Søren Prehn har lavet med kendte danske kunstnere.