Lær at lave professionel grafik og video med kunstig intelligens: Stable Diffusion & Midjourney – From zero to Hero

Startdato:
Udbyder:
Sted:
1711 København V
Dage:
2 dage
Pris:
9.990 kr. + moms | PU-støtte: 2.600 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 4 evalueringer)
Efterår 2023

Lær at generere grafik, billeder og video med Stable Diffusion og Midjourney

Lær at bruge de bedste kunstige visuelle intelligenser: Stable Diffusion og Midjourney.

Kunstig intelligens er i stigende grad en del af det kreative miljø og giver imponerende potentialer for at skabe varieret og overbevisende kreativt indhold og produkter – selv for dem, der ikke behersker kunstnerisk tegning udover enkle stregmænd og som aldrig har haft undervisning i kunst, farvelære, komposition eller kunsthistorie! Dog er det en udfordrende proces, og indlæringskurven er stejl.

Vi begiver os ud på en spændende opdagelsesrejse i Midjourney og Stable Diffusion. Disse to kraftfulde AI-løsninger udgør grundlaget for at arbejde på et avanceret niveau med kunstig intelligens inden for billedskabelse og videoproduktion.

Vi begynder med udgangspunkt i Midjourney AI, hvor du vil blive introduceret til de grundlæggende principper inden for Midjourney og AI generelt. Derfra bevæger vi os videre til frontløberen indenfor AI-verdenen, nemlig Stable Diffusion. Her vil vi udforske og fordybe os i de mere kraftfulde, om end komplekse, løsningsmuligheder. Efter kurset vil du have opnået en solid viden om både Midjourney AI og Stable Diffusion. Denne viden vil give dig evnen til selvstændigt at arbejde videre med begge løsninger.

I løbet af kursets vil vi kombinere teoretiske rammer, konkrete eksempler og praktiske øvelser med det formål at fordybe din forståelse af billedskabende AI. Du vil blive udstyret med de nødvendige værktøjer og den viden, der kræves for at begynde at udforske det omfattende og fascinerende område. Gør dig klar til at tage del i et spændende intellektuelt eventyr, når vi dykker dybt ned i den indfangende verden af Midjourney og Stable Diffusion.

Kursus dato og sted:

To dages kursus på Soho, Flæsketorvet 68, 1711 København V
26. sep. 2023 kl. 9.00-16.00 (morgenmad fra kl. 8.30)
27. sep. 2023 kl. 9.00-16.00 (morgenmad fra kl. 8.30)

Dag 1 – program

8.30 – morgenmad (ikke obligatorisk)
9.00 – velkomst og introduktion
9.15-10.25 – Hvad er billedskabende AI?
10.30-11.30 – Midjourney
11.30-12.15 – frokost
12.15-14.45 – Midjourney
14.45 – kaffe/kage
15.00-16.00 – Midjourney
16.00 – Tak for i dag

Dag 2 – program

8.30 – morgenmad (ikke obligatorisk)
9.00 – opsummering fra i går
9.15-11.30 – Stable Diffusion
11.30-12.15 – frokost
12.15-14.45 – Stable Diffusion
14.45 – kaffe/kage
15.00-16.00 – Stable Diffusion
16.00 – Tak for i dag

Underviser

Maria Prohazka, som til dagligt driver det visuelle bureau, Levende Streg, er kursets underviser. Hun er illustrator, animator og AI kunstner og en af de mest fremtrædende stemmer inden for AI og visuel kommunikation i Danmark.

Du kan møde Maria og lære mere om AI på Youtube kanal (https://youtube.com/c/levendestreg)

Billede af underviser Maria Prohazka skabt med Stable Diffusion – trænet model.

KRAV TIL DELTAGERE:

For at kunne deltage skal du medbringe din egen laptop (PC eller MAC) + strømforsyning med videre. Vi tilbyder trådløs WIFI her på kursus-stedet. Men det er vigtigt, at du kan betjene din egen computer og har godt styr på dine PC / MAC færdigheder.

På kurset vil du have adgang til din egen udgave af Stable Diffusion via en Cloud Service. Normalt kræver Stable Diffusion et meget stærkt grafik kort og masser af vRam. Men fordi vi bruger en cloud løsning betyder det, at din PC eller MAC ikke behøver være særlig stærk for at du kan bruge Stable Diffusion.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end 14 dage før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end 14 dage før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Dag 1 (Midjourney)

På dag 1 går vi i dybden med Midjourney. Vi udforsker, hvad billedskabende kunstig intelligens indebærer, hvordan det fungerer, de forskellige løsningsmuligheder og platforme samt de krav, det stiller til din bærbare computer eller computer. Vi vil gennemgå Discord-brugergrænsefladen, lære hvordan du inviterer Midjourney-botten til din server, opretter direkte beskeder, arbejder med “seed”, versionering, forbedringsmetoder, brugerinformation, indstillinger, kommandoer, parametre, avancerede input og meget mere.

Dag 2 (Stable Diffusion)

På dag to kigger vi på Stable Diffusion – kongen over AI. Vi lærer “inpainting” (at rette i billeder), “outpainting” at gøre billeder større, Automatic 1111 UI, Dall-E, Leonardo AI, styring af parametre, prompts, de forskellige modeller (SDXL f.eks.), træning af din egen model, farvestyring, multi controlnet og meget mere.

Midjourney – kort beskrivelse

Midjourney repræsenterer en tekst-til-billede AI-service, som producerer billeder baseret på brugernes beskrivelser i tekstform. Den opererer på Discord-platformen og giver brugerne mulighed for let at skabe visuelt appellerende billeder uden behov for kodningserfaring. Midjourney er grundlagt af David Holz og udgør et uafhængigt forskningslaboratorium, der udforsker nye tanker inden for medier og styrker menneskets kreative potentiale.

Stable Diffusion – kort beskrivelse

Stable Diffusion udgør en deep learning løsning for tekst-til-billede-generering, der så dagens lys i 2022 – skabt af Stability AI i samarbejde med forskere på fra det tyske University of Heidelberg (nu Munchen). Modellen er i stand til at skabe billeder baseret på tekstbeskrivelser fra brugerne. Den fungerer ved at udnytte latente rum til at repræsentere data i en lavdimensionel form og efterfølgende anvende diffusionsmodeller til en trinvise proces med at tilføje og fjerne gaussisk støj. Dette resulterer i skabelsen af det ønskede billede ud fra den givne tekstbeskrivelse.

Hvad er forskellen på de to?

Faktisk ligger der “indeni” Midjourney en motor af Stable Diffusion. Midjourney bygger altså på Stable Diffusion. Men i modsætning til Stable Diffusion er Midjourney en anerkendt tekst-til-billede AI-tjeneste, der opererer på Discord-platformen. Den gør det muligt for brugerne at skabe billeder ved hjælp af enkle kommandoer uden behov for kodningserfaring. Selvom begge modeller har til formål at generere billeder ud fra tekstbeskrivelser, adskiller de sig fra hinanden i deres underliggende arkitektur, implementering og brugergrænseflade. Stable Diffusion lægger vægt på at håndtere de beregningsmæssige udfordringer ved billedgenerering, mens Midjourney prioriterer brugervenlighed og en ubesværet interaktion med AI’en.

Stable Diffusion er faktisk et enestående forskningsprojekt, der bygger på open-source kode. Projektet er i stand til at frembringe billeder af enestående kvalitet baseret på tekstbeskrivelser, eksisterende billeder samt trænede modeller. Dertil kommer, at du har mulighed for nøje at styre intelligensen, så den præcist skaber det, du anmoder om. Dette giver dig chancen for at træne modeller til at genskabe billeder af specifikke personer, objekter, dyr, bygninger eller ikoner.

Kurset holdes her på SOHO:

Undervisere

Maria Prohazka fra Levende Streg

Maria Prohazka er founder og CEO for det visuelle kreative bureau, Levende Streg. Hun er autodidakt illustrator, animator og AI kunstner og har undervist både i folkeskolen, ungdomsskolen og forskellige efteruddannelser i sine unge år (før Levende Streg). Hun har Youtube-kanalen, Levende Streg (https://youtube.com/c/levendestreg), hvor du kan følge på hendes færd efter viden om AI-værktøjer som passer ind i et kreativt workflow – og hvordan man bruger dem som kreative superkræfter. Grib chancen og modtag undervisning fra en professionel kreativ, der bruger AI som del af paletten af kreative værktøjer.