Kreativ Skriveworkshop

Startdato:
Udbyder:
Sted:
9990 Skagen
Dage:
3 dage
Pris:
13.500 kr. + moms | PU-støtte: 3.900 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 193 evalueringer)
Efterår 2024

Drømmer du om et åndehul med tid til at fordybe dig? I kreativ skrivning? Længes du efter at skrue op for kreativiteten? Ku’ det være fedt med en universel drejebog til menneskelig transformation og magiske fortællinger?

Tag med på AndersensBureau på Hjorts Badehotel i Kandestederne nær Skagen og bliv en stærkere, mere original og autentisk fortæller.

Denne tre dages workshop tuner ind på fortællingens kraft, flowskrivning og forskellige veje ind til dit kreative rum. Undervejs fortæller journalist og forfatter Sanne Helene Højbjerg om drivkraft, skabertrang og historier, der bare vil fortælles. Også selv om hun er mor til tre og var ambitiøs, fuldtidsansat featurejournalist, mens hun skrev sin debutroman ‘Så længe fuglene flyver’, der udkom i 2021.

 

Præstationsfrakken bliver uden for døren

Vi sætter os ikke bare bum ned og er kreative. Visse forudsætninger skal helst være på plads. Rammen er betydningsfuld. Der findes uundværlige spilleregler, og vores mindset batter big time.

På Kreativ Skriveworkshop hænger vi præstationsfrakken på knagen uden for døren til det kreative rum sammen med vores indre dommere og begrænsende overbevisninger. Og så eksperimenterer vi med en række indgange til at skrive frit i flow. Sammen skruer vi op for kreativiteten, intuitionen og forbindelsen til hele dig. Vi fjerner det, der står i vejen for kreativiteten og udforsker at skrive fra både hoved, krop, hjerte og intuition.

Og vi inddrager bevægelse og naturens kraft som magisk hjælp. Vi har Råbjerg Mile i baghaven og Vesterhavet rundt om hjørnet. Og en solnedgang i Skagen inden for rækkevidde.

 

Fortællingens kraft

Og så nørder vi fortællingens kraft på ved at dykke dybt i Dr. Joseph Campbells universelle helterejsemodel Hero’s Journey. En uvurderlig formel både til at skabe og formidle kraftfulde fortællinger.

Og en uvurderlig gave til at se indad og blive klogere på vores egen – eller en hovedkarakters – udviklings- og erkendelsesproces. Vores egne mønstre og faser på de udviklings- og helingsforløb livet kaster os ud i, eller som vi selv fremkalder.

De metoder, vi arbejder med, kan bruges i alle kreative arbejdsprocesser.

Du får ganske enkelt en nøgle, der kan låse døren til dit kreative rum op. Om end det er muligt, at låsen skal smøres lidt.

Hero’s Journey er, for mig at se, den vigtigste model til at forstå fortællingens kraft og skabe magiske fortællinger. Måske fordi den bygger på forskning og historiens store fortællinger.

 

Du får:

 • Konkrete metoder til at skrue op for kreativiteten
 • Måder at få hul igennem til din kreativitet på
 • Viden om hvad vi forskningsmæssigt ved fremmer kreativiteten
 • Viden om kreativiteten, der kommer brusende indefra
 • Øget bevidsthed om fortællingens kraft
 • Viden om en uvurderlig model til at skabe og formidle kraftfulde, autentiske, lærerige fortællinger – the Hero’s Journey
 • Træning i at arbejde med Joseph Campbells universelle helterejsemodel
 • Ro og nærvær i nuet
 • Træning i at skrive fra hoved, krop, hjerte og intuition
 • Eksperimenteret med flowskrivning og kreativ skrivning
 • Tid til fordybelse

Alt sammen lige til at bruge i hverdagen og løfte din måde at skrive på til next level. Samtidig med at det bliver lidt sjovere og forhåbentlig lidt mindre presset og præstationstungt at gå på arbejde – selv om du skal præstere.

 

Form:

Kurset veklser dynamisk mellem oplæg, dialog, øvelser og refleksion. Fokus er på din proces, og vi inddrager bevægelse, natur og vejrtrækning for at give kreativiteten og hele dig optimale betingelser. Du kommer til at arbejde med din egen lille fortælling på kurset.

 

Forud:

Du bliver et par uger forud for kurset bedt om dagligt at dedikere fem-ti minutter til en given skriveøvelse. Det, du skriver, er privat, og du vil ikke blive bedt om at dele skriverierne med nogen på kurset. Du bliver også bedt om at sende en udvalgt artikel, præsentere dig selv og måske læse en smule forud. Og så skal du ha’ en overskuelig og overkommelig fortælling, du kan arbejde med under kurset.

 

Lavpraktisk:

Du er velkommen fra 12.00 Vi starter med frokost kl. 12.30 og slutter kl. 15.00 på afrejsedagen.

Husk vandrestøvler eller gode gå-tur-sko.

Og måske badetøj…

 

DESUDEN, få inspiration og mere info om AndersensBureau på andersens.dk

Du kan også læse lidt mere om AndersensBureau her på ME-sitet.

 

Undervisere

Tina Andersen

(Skrive)coach, fortællenørd og frihedspioner. Idémager, eventyrer og indehaver af AndersensBureau –  fordi fortællingen tæller.

Tina er ophavskvinde til ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet’, hvor hun samler alt, hvad hun ved om journalistik, fortællingens kraft og kreativitet koblet med en indre visdom om, at verden har brug for, at journalistikken bevæger sig i en ny retning. Set i bakspejlet har hun brugt de sidste 30 år på at blive klar og kvalificeret til at stille sig op på ølkassen med tragten for munden for at gå forrest for fremtidens hjertejournalistik.

Hun er uddannet journalist & cand.public med speciale i narrativ journalistik & storytelling og kobler sin ekspertise i (journalistiske) fortællinger og kreative flows med sine intuitive kompetencer og evne til at skabe tillidsfuldt nærvær i nuet. Og så trækker hun på +20 års erfaring som underviser og skrivecoach i mediebranchen.

Engang journalist på Det Fri Aktuelt og siden fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik og kreativ skrivning som ekspertområde, men først og fremmest soloselvstændig, der brænder for fremtidens journalistik og et bæredygtigt arbejdsliv med max frihed.

Også her har hun gået vejen selv og flere gange taget sin hjertebusiness til next level . Grundværdierne er de samme, men den personlige udvikling og faglige forvandling er stor. Vilde transformationer. I dag har hun fintunet sin egen unikke hylde som formidler og lever, så hun aldrig brænder ud.

Tina holder skriveretreats, walkabouts, kurser i sit køkken og to længere efteruddannelsesforløb ‘Find din unikke hylde som formidler’ og ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet’, der strækker sig over henholdsvis tre og otte måneder.

Sanne Helene Højbjerg

Sanne Helene Højbjerg (f. 1982) er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (2010) og i skrivekunst fra Syddansk Universitet (2017). Hun har også studeret filosofi på Aarhus Universitet. Siden 2010 har Sanne Helene Højbjerg arbejdet som journalist for flere aviser – hovedsageligt med fokus på længere features, før hun i 2022 blev ansat som PR- og kommunikationsansvarlig for Ensemble MidtVest på HEART – Herning Museum of Contemporary Art. I 2021 udkom “Så længe fuglene flyver”, der er Sanne Helene Højbjergs debut som skønlitterær forfatter. Romanen er udkommet i 2. oplag og ved siden af arbejdet, bruger Sanne Helene Højbjerg tid på at nørde fortællinger i alle former og skrive mere skønlitteratur.

Mere om dette kursus