Kreativ idéudvikling

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2200 København N
ME plus:
ME
Dage:
2 dage
Pris:
8.800 kr. + moms | PU-støtte: 2.600 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 6 evalueringer)
Efterår 2023

Kreativitet er en vigtig kompetence og råvare indenfor både film, tv, events, musik, reklame, journalistik, kunst og meget andet. Men det kan ofte være svært at finde opfindsomheden og idérigdommen frem, når du er presset eller umotiveret. Derfor kan en konkret værktøjskasse med teoretiske og praktiske redskaber hjælpe dig med, at blive kreativ på kommando.

På dette to dages kursus vil få et inspirationsboost og en opgradering af din kreative motorik (uanset om du arbejder alene eller i et team), så du efterfølgende vil kunne mønstre idé-generering, konceptudvikling og kreativ processtyring når som helst og hvor som helst.

Du lærer

 • Kendskab til den grundlæggende kreative proces og brainstormens væsen
 • Forståelse for udviklingsprocessens forløb fra indfald til færdigt produkt
 • Konceptudviklings væsentligste trin
 • Én til én sparring og feedback
 • Hands on opgaver, hvor du er kreativ på kommando
 • En professionel værktøjskasse der gør dig i stand til at løse kreative udfordringer
 • Et fælles sprog med andre udviklere, så du kan begå dig i fx pitch-situationer i de kreative brancher
 • Adgang til best practice systemer og processer i forbindelse med koncept-udvikling
 • Fokuseret indsats på at løse én af dine konkrete kreative udfordringer fra dit arbejdsliv
 • Inspirerende eksempler på, hvordan dårlige idéer kan blive til gode idéer
 • Nye tilgange til at gøre brainstorming og idéudvikling til en tryg og konstruktiv gruppeindsats

Udbytte
Kurset giver dig en faglig forståelse for, hvordan du tilgår og eksekverer en effektiv kreativ udviklingsproces. Derudover tillærer du dig “byggeklods-teknikken” som gør dig i stand til at få brugbare idéer ud af nærmest ingenting.

Undervisningsform
Kurset er en kombination af teori, inspiration og faglig viden samt praktiske øvelser i grupper og individuelt, hvor du stifter bekendtskab med en række forskellige metoder og tilgange indenfor kreativ udvikling. Hver øvelse afsluttets med visning og direkte feedback fra underviseren og de øvrige deltagere.

Dag 1 er fokuseret omkring teori og inspiration, mens dag 2 handler om dine og dine medkursisters relevante kreative opgave og udfordringer som løses i plenum.

Hvem er du?
Workshoppen er skræddersyet dig som skal levere en stor mængde nye idéer hyppigt – typisk på professionel basis.

Mange af kursets eksempler vil kredse om kreativ udvikling indenfor film- og tv-branchen, men workshoppens indhold og teknikker kan benyttes af alle fagpersoner – også indenfor foto, projektledelse, kampagner, SoMe, radio/podcast, events, musikvideo, scenekunst, iværksætteri, journalistik, reklame, udstillinger og meget andet.

Kurset er både for dig som er ny indenfor konceptudvikling, samt dig der har arbejdet med det længe.

Undervisere

Roald Bergmann

Roald Bergmann er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og sidder til dagligt som udviklingschef for Pipeline Production – og tidligere hos Pineapple Entertainment og Nordisk Film Tv. Her har han udviklet tv-programmer som fx Umage, Vrede Piger, Zulu Awards, Ranes Museum og Mormor på mandejagt. Roald har udviklet mere end 25 tv-koncepter og programserier til samtlige danske tv-kanaler og har stået bag flere nominerede og vindende Tv-pris modtagere. Han driver sideløbende et forlag, et kunstnerværksted, en festival og den kreative hub Kjøllergaard på Bornholm.